Sağlık

Yeşil çayın faydaları nelerdir ?

Yeşil çay, fermente olmayan yapraklardan hazırlanır. Yeşil çay, en yüksek polifenol içeriğine ve en az kafein içeriğine sahiptir, bu da onu çok sağlıklı bir çay yapar. Yeşil çay içmek, toksinleri deriden temizler, yaraları, lekeleri ve iltihapları azaltır. Yeşil çay, yaşlanmanın kırışıklıklar, güneş hasarı ve cildin üzerindeki ince çizgiler gibi erken belirtileriyle savaşan antioksidanlar içerir. Yeşil çayda bulunan polifenoller, foto-koruyucudır yani, cildi güneş hasarlarından korur. Sonuçta yeşil çay içmek cildinizi güneşten koruyabilir.

 

 

Sudan sonra, gezegendeki en popüler içecektir yeşil çay . Diyabet, inme, kalp hastalığı ve kanser riskimizi azaltır. Ruh halimizi iyileştirir, cildimizin yaşlanmasını yavaşlatır ve hatta kötü nefesi ortadan kaldırır . Yeşil çayın faydaları oldukça şaşırtıcıdır. Yeşil çay kanser hücrelerinin çoğalmasını ve yayılmasını önleyen bir antioksidan dır.

Yeşil çayla yapılan buhar banyosu Nemlendirir, kasları gevşetir, kırışıklıkları giderir, toksinleri yok eder, gözeneklerden kiri temizler ve dolaşımını hızlandırır.Bedeni rahatlatır ve zihni temizler. Yorgun, kabarık gözleri ve koyu halkaları giderir.Yeşil çay, doğrudan etkilenen bölgelere uygulanırsa güneş yanığını tedavi eder. Dişleri beyazlatır ve ağız sağlığını korur.Yeşil çay sadece inflamasyonu azaltarak kepek ve sedef hastalığı gibi hastalıklara yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda saçların uzamasına yardımcı olur.

Yeşil çay içmenin sağlık yararları:

Azalmış kanser riski
Düşük diyabet riski
Düşük felç riski
Düşük kalp yetmezliği riski
Romatoid artrit riski
Geliştirilmiş bağışıklık fonksiyonu
Geliştirilmiş ağız sağlığı
Geliştirilmiş kemik sağlığı
Yaşla birlikte bilişsel bozuklukta düşüş
Bakteriyel ve fungal enfeksiyonlardan korunma

Yeşil çayın anti-enflamatuar ve antioksidan aktivitesi nedeniyle akne ve sivilcelerin tedavisinde yardımcı olduğu bulunmuştur. Sivilcelerden kaynaklanan kızarıklık, şişlik ve ağrıyı azaltabilir. Yeşil çayda bulunan doğal antioksidanlar iltihapla mücadele eder. Cildin yanı sıra, düzenli olarak yeşil çay tüketildikten sonra sağlıklı saçlara da sahip olabilirsiniz. İçinde bulunan antioksidan miktarı vücudunuzdaki tüm zararlı oksidanların giderilmesinde harika bir şekilde çalışır.

Antioksidan maddelerle dolu yeşil çay, kanserle mücadelede yardımcı olur. Bu cilt kanseri durumunda da geçerlidir. Ayrıca yeşil çay, cildin melanoma veya belki de cilt kanserleri ile sonuçlanan Ultra violet ışınlarından korunmasında da etkilidir. Çalışmalar Yeşil Çayın tümörlerin büyümesini azaltabileceğini göstermiştir. Yeşil Çaydaki yüksek polifenol seviyesinin kanser hücrelerini öldürdüğü ve bunların büyümesini engellediği düşünülmektedir. Pankreatik, meme, özofageal, yumurtalık kolorektal, mide, prostat ve cilt kanserinde pozitif etkiler gösterilmiştir.

Yeşil çayda bulunan antioksidanların yüksek içeriği serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur ve bağışıklığı güçlendirir. . Bağırsak hareketlerini uyarmaya yardımcı olur ve sindiriminizi düzenlemenize yardımcı olur. Zararlı toksinleri vücudumuzdan uzaklaştırır. Yeşil çay içmek kalp hastalığı üzerinde olumlu etkilere ve kolesterol düşürücü olabilir. Toksinleri temizlemek ve sindiriminizi düzenlemek, kendi cildinizin durumunu iyileştirir. Yeşil çay iyi bir antioksidandır.

Yeşil çay, cilt toksinleri dışarı atar lekeleri iyileşir ve daha eşit bir cilt tonu elde etmek iltihabı azaltır. Yeşil çaydaki antioksidanlar saç gelişimini destekler.Yeşil çay, erken yaşlanmaya neden olan serbest radikallerle savaşan güçlü bir antioksidandır. Cildi onarır ve güçlendirir . Yeşil çayın antienflamatuar, antioksidan ve diğer sihirli özellikleri nedeniyle güneş koruması için idealdir.

Yeşil çay, bir kişinin metabolik süreci hızlandırmaya yardımcı olur ve sindirim sorunlarını giderir. Yani kilo vermek istiyorsanız mutlaka yeşil çay içmelisiniz. Saç dökülmesi bugünün dünyasında ciddi bir sorundur. Yeşil çay tüketerek saç dökülmesinin önüne geçebilirsiniz. Hepimiz için, ten rengi önemli dir. Bir kadının çekici olup olmadığı cilt rengi ile bir bakışta gözlemlenebilir.. Yüz özellikleri ikincildir. Düzenli olarak yeşil çay tüketirseniz , çekici ve güzel bir cilt elde edersiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir