Sağlık

Anti aging yaşlanma karşıtı gıdalar

 

 

Diyetinizin sağlığınız üzerinde büyük bir etkisi olduğunu duymak bir sürpriz olmayacaktır. Mutfağınızdaki bazı yiyeceklerin yaşam kalitenizi artırabilecek anti-aging gıdalar olabileceğini biliyor muydunuz? Uygun bir yaşam tarzı takip edilmezse hem genel sağlığınız hemde cildiniz bundan olumsuz etkilenecektir.Diyetiniz anti-agingin önemli bir parçasıdır. Yaşlanma hayatın doğal bir parçasıyken, gereksiz serbest radikallere maruz kalmanızı ve antioksidanlar açısından zengin bir diyetle sınırlandırarak süreci yavaşlatmak mümkündür.Antioksidanlar vücudunuz ile tehlikeli serbest radikal arasında bir tampon oluşturur.Buda genel sağlığınızı ve cilt sağlığınızı korur.Zamanla, cilt yaşlanır ve genç görünümünü kaybeder. Gözlerin etrafında kırışıklıklar görülür, ince çizgiler dudakların etrafında belirir ve ellerdeki yaşlılık lekeleri ortaya çıkar. Bu faktörlerin bazıları doğal ve kaçınılmaz olmakla birlikte, yaşlanmanın gözle görülür belirtilerinin bir çoğu güneşten vesağlıksız beslenmekten kaynaklanır ve önlenebilir.

Vücudunuzun temel işlevleri yerine getirmek için sağlıklı besin maddelerine ihtiyacı vardır. Onlardan yeterince yararlanamıyorsanız, oldukça hızlı bir şekilde yaşlanma belirtilerini fark etmeye başlayacaksınız. Yaşlanma belirtilerini ciddi olarak tersine çevirmek için yollar arıyorsanız , makalemizi okumaya devam edin..Listemizi oluşturan besleyici gıdalar, vitaminler, mineraller, Omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar, protein ve liflerle doludur. Egzersiz ve sağlıklı bir diyet genel sağlığınızı korurken cildinizide yaşlanmaya karşı koruyacaktır.Hangi yiyeceklerin antiaging özelliklerine sahip olduğunu merak ediyorsanız makalemizi okumaya devam edin. İşte yaşlanma sürecini duruduran yaşlanmayı geciktiren süper besinlerin listesi !

Lif bakımından zengin tahılların anti-aging olmasının yanı sıra birtakım faydaları vardır. Bunlar kilo kaybı, daha iyi kalp sağlığı ve daha düşük kan şekerini içerir.Brokoli, lahana, ıspanak, şalgam yeşillikleri yaşlanma sürecini durdurma gücüne sahiptir. Bu sebzeler ayrıca lif bakımından da zengindir.Lahana ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, antioksidanlar olarak çalışan filokütinler içerir. Bu çalışmaya göre ıspanaktaki beta-karoten ayrıca yaşam boyu güneşe maruz kalmanın neden olduğu foto yaşlanmaya karşı da koruyor . Omega-3 yağ asitleri akne ve sedef hastalığı gibi cilt durumlarını tedavi etmek için kullanılmıştır. Ayrıca, diyabet ve artrit gibi yaşlanma ile ilişkili hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı olabilirler.Yabani somon gibi omega-3 yağ asitlerinden yüksek balık tüketin.Diyetinizdeki baharat alımını artırın. Fesleğen , rezene tohumu , kimyon , zerdeçal gibi baharatlar , hücrelere oksidatif hasarı önler.

Günlük olarak üç fincan yeşil çay içmek hücresel hasarı tersine çevirme ve hücre yaşamının ömrünü uzatma potansiyeline sahiptir. Cilt üzerinde sahip olduğu faydalar olağanüstüdür. Yeşil çay poşetleri ferahlatıcı bir görünüm için cildin üzerinde kullanılabilir.Domatesdeki bir pigment olan Lycopene , cildin ölü hücrelerinin ciltten arındırılması ve gençleştirilmesiyle kırışıklıkların ve ince çizgilerin yok edilmesine yardımcı olur. En besleyici gıdalardan biri olarak bilinen brokoli, bilişsel becerileri geliştirmeye ve doku ve organların yaşa bağlı hasarlarını onarmaya yardımcı olan vitaminler, kalsiyum ve lif açısından zengindir .Yaban mersini anti -oksidan ve anti-inflamatuar özellikleri yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olur.Koyu çikolatada, vücudu zararlı bakterilerden ve hücreleri tahrip edebilecek ve onlara zarar verebilecek diğer serbest radikallerden koruyan antioksidanlar bulunur .Bal antibakteriyel ve iyileştirici özelliklere sahiptir. C vitamini açısından zengin kivinin düzenli tüketimi, ciltte ince çizgiler ve kırışıklıkların oluşmasını önleme potansiyeline sahiptir.

Avokado , son zamanlarda, yaşlanmanın olumsuz etkilerini önlemek için fitokimyasallar ve önemli temel besinleri içeren bir süper gıda olarak dikkat çekmektedir. Avokadolar, atardamarlarınızın sağlıklı ve genç kalmasını sağlayan önemli bileşikler olan tekli doymamış yağ asitleri ve antioksidanlarla doludur. Zerdeçal , anti-aging ve cilt aydınlatma özelliklerine sahiptir . Yaşlanmayı geciktirir cildin sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar.Üzümler ve tohumları, dünyadaki en güçlü antioksidanları içerir .Cildi yaşlanmaya karşı korur.Yaşlanma karşıtı gıdalar listesinden bir başka süper yiyecek bademdir . Amino asitler açısından da zengindir. E vitamini bakımından yüksek iken, bizi güneşin zararlı etkilerinden korur.Kırışıklıkların bir başka nedeni, yaşlandıkça cildinizde kollajen ve elastinin zayıflamasıdır. Protein kaynaklarında bulunan amino asitler, hasarı onarmaya yardımcı olur.Et, balık, yumurta, tofu, bazı tahıllar, fındık ve tohumlar mükemmel kaynaklardır.

Probiyotikler sindirimi düzenler ve cildin sağlıklı görünmesine yardımcı olabilir. Lahana turşusu, kefir gibi fermente ürünler probiyotik bakımından zengindir. Cvitamini açısından zengin portakal cildinizi nemlendirir, vücudunuzun kollajen üretmesine yardımcı olur,Narlar, serbest radikallerle savaşan ve cilt tonunu destekleyen diğer antioksidanların yanı sıra C vitamininin mükemmel bir başka kaynağıdır.Sağlıklı ciltler için nemlendirme şarttır ve yeşil çay, nemlendirmenin en iyi yollarından biridir. Antioksidanlar, B3 vitamini ve cilt hücrelerinin sağlıklı kalmasına yardımcı olan bir kimyasal içerir.Bu yiyecek ve içecek seçenekleri, vücudunuzun yaşlanmanın neden olduğu hasarla savaşmasına yardımcı olacaktır. Yaşlanma, herhangi bir birey için bir endişe kaynağı olmamasına rağmen, her zaman önlem alınmalıdır. Beslenme alışkanlıklarındaki değişiklikleri birleştirmek, erken yaşlanma belirtilerini durdurmak için en iyi yoldur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir