Gebelik

Yumurtladığımı nasıl anlarım ?

Yumurtladığımı nasıl anlarım Kadınlar Kulübü Ovülasyonu nasıl anlarız Yumurtlama Ovülasyon Hesaplama Kadınlar Kulübü

Hamile kalmaya çalışıyorsanız, ovulasyon belirtilerini tanımayı öğrenmek , başarınızda önemli bir faktör olabilir. Yumurtlamanın fiziksel ipuçlarını tanımlamayı öğrenerek hamile kalma olasılığını artırabilirsiniz. Gebe kalmaya çalışıyorsanız, hamilelik için ihtiyacınız olan Temel Rehber burada . Hamile kalmaya çalışan herhangi bir kadının yumurtlama döngüsünü bilmesi önemlidir . Yumurtlama belirtilerinin kadından kadına farklılık gösterdiğinin farkında olmalısınız. Listelenen hiçbir işareti yaşamamanız olasıdır!

HANGİ GÜNLER HAMİLE KALABİLİRİM>>>İNCELEYİN

Yumurtlama normalde iki adet döneminin ortasında gerçekleşen gebe kalmak için kadının en çok verimli olduğu gündür. Vücudunuzun size yumurtlama zamanını bildirmek için verdiği bazı işaretler vardır. Bu semptomları öğrendikten sonra, cinsel ilişkinizin zamanını ayarlayarak hamile kalma şansınızı artırabilirsiniz.

Hamile Kalmak İstemiyorum diyenlerden iseniz değerli kadınlarımız onun için de aşağıda yazdığımız makeleyi dikkatlice okumanızda büyük fayda olduğunu düşünüyorum.

HAMİLE KALMAK İSTEMİYORUM >>> İNCELE

Yumurtlama belirtileri Nelerdir?

Abdominal kramp, belki de en yaygın yumurtlama işaretidir. Hafif kramp sıklıkla alt batın bölgesinde, genelde kasığın bir tarafında, yumurtlamanın gerçeleştiği tarafta olur. Bazı kadınlarda ağrı keskin olabilmektedir.

Gögüslerde aşırı hassasiyet ve ağrı olması yumurtlamanın ikincil belirtisidir. Vücudun kendisini gebelik için hazırladığı doğrudan bir sonucudur. Üreme hormonu progesteron, göğüslerde sıvıyı tutmaya başlamasından dolayı gerilmelesine hassasiyete neden oluyor. Tabi gögüslerdeki hassasiyet sadece yumurtlama kaynaklı olmaz. Tükettiğiniz sıvılarlada lakalı olabilir. Aşırı kahve çay cola ve sigara tüketiyorsanız gögüslerde hassasiyet olabilir.

HAMİLELİĞİN KESİN BELİRTİLERİ BUNLAR >>> İNCELEYİN

Yumurtlamanın bir başka belirtisi servikal akıntıda artış olmasıdır. Bu dönemde su gibi akıntınız olabilir. Genelde bu akıntı yumurta akı gibi şeffaf ve esnektir. Bu akıntıyı iki parmağınızın arasına alın parmaklarınızı biribirinden uzaklaştırın. Esnek akıntıysa yumurtladığınızı söyeleyebiliriz.

Yumurtlama döneminde kadının vücut ısısın da artma olur. Tabi bu vücut ısısında ki artışı hemen gebeliğe yormamak gerekir. Vücut ısınızda ki değişimi belirlemek için her sabah yataktan kalkmadan sıcaklığınızı ölçün ve bir yere kaydedin.

Yumurtlama dönemin de bazı kadınlarda yumurtlamaya bağlı olarak küçük çaplı bir lekelenme olabilir.

Yumurtlama nın bir diğer belirtisi cinsel istekte artış olmasıdır. Bu kesinlikle yumurtladığınızın göstergesidir.

Ovülasyon gerçekleştiğinde karnınızda şişkinlik olabilir. Bu öjtrojen hormonunun yükselmesinden kaynaklanmaktadır.

Yumurtlama döneminde bazı kadınlarda mide bulantısı olabilir. Mide bulantısının yanında baş ağrısı yaşayabilirsiniz.

Yukarıdaki ovül belirtileri ve bulgularını hissetmiyorsanız, bir ovülasyon tahmini kiti tedarik edin. Bu, birçok kadının yumurtlamasının olup olmadığını öğrenmesi için popüler bir seçimdir. İdrar kontrolünde olanlar ve tükürüğü kontrol edenler olmak üzere iki çeşit kit mevcuttur. Ovülasyon kitlerini eczaneden tedarik edebilirsiniz.

Ovülasyonun gerçekleştiğini öğrendikten sonra hemen gebe kalmayı sağlama için eşinizle birlikte olun. Gebeliği kolaylaştırmak için kalçanızın altına yastık koyun ve bacaklarını yükseğe kaldırın. İlişki esnasında kayganlaştırıcı tükürük jel vajinal kozmetiklerden kaçının. Ovülasyon gününden bir kaç gün öncede ilişkiye girmeniz gebe kalmanızı sağlayabilir. Spermin rahimde 3-5 gün yaşama özelliği vardır. Ovülasyon sonrası gebelik testini beklenen adetinizde gecikme olunca yapın. Sevgili hanımlar her ay düzenli olarak yumurtlamayabilirsiniz. 1 yılı aşkın düzenli birlikteliğe rağmen çocuk sahibi olamıyorsanız mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünün. Gebe kalmanızı engelleyecek bir çok koşul olabilir.

Her şeyi düzgün yaptınız ve yumurtlama ovülasyon hesaplama işlemini de artık biliyorsunuz ve tüm şartlar yerinde ise HAMİLEMİYİM ? NASIL ANLARIM başlıklı yazımıza bakmanızın zamanı geldi o vakit.

HAMİLEMİYİM NASIL ANLARIM >>> İNCELEYİN

Yumurtlama dönemi ile ilgili makalemizi incelediniz. Bu makale sizi tatmin etmediyse kafanızda hala takılı ayrıntılar varsa bizlere bu başlık altından sorularınızı yönlendirebilirsiniz. Ayrıca yumurtlama dönemi ile ilgili bilgilerinizi yorum bölümünde bizlerle paylaşabilirsiniz. Dileyen her kadının anne olması temennisi ile.

Yumurtladığımı nasıl anlarım Kadınlar Kulübü Ovülasyonu nasıl anlarız Yumurtlama Ovülasyon Hesaplama Kadınlar Kulübü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir