Sağlık

Vitaminlerin faydaları nelerdir ?

Vitaminlerin sağlıkla ilgili faydaları arasında sağlıklı metabolizmanın desteklenmesi, bağışıklık sisteminin sağlığının desteklenmesi, hücre zarlarının ve yapısının korunması, kırmızı kan hücrelerinin üretimi, sağlıklı saçların, cilt ve tırnakların teşvik edilmesi, sağlıklı eklemlerin desteklenmesi, gece görüşünün iyileştirilmesi, hormon üretimi ve sağlıklı kemik gelişimi yer alır. . Vitaminler vücudumuzun çeşitli metabolik süreçler için çok küçük miktarlarda kullandığı organik bileşiklerdir. Sağlıklı işlenmemiş gıdaların çeşitliliğinden vitamin ve mineral almak en iyisidir.

 

 

 

Vücudunuzun her gün az miktarda vitamin ve mineral ihtiyacı vardır. Değişik bir diyet genellikle her bir vitamin ve minerali yeterli miktarda sağlar. Bununla birlikte, bazı kişilerin belirli vitamin veya minerallerin eksikliklerini gidermek için takviye alması gerekebilir. Özellikle hamile kadınlar,emziren kadınlar,sigara içenler,yaşlılar, bazı vejeteryanlar veya veganlar , belirli gıdalara alerjisi olan kişiler gibi..Gebelik planlayan kadınlar, bebekte nöral tüp defekti riskini azaltmak için folik asit (folat) takviyeleri almayı düşünmelidir.

Genel sağlık ve esenliğimiz için vitaminlerin önemi büyüktür.Vitaminler vücudumuzun korunmasına yardımcı olan ve en iyi şekilde çalışmayı sağlayan çok yönlü bir diyetin son derece kritik parçalarıdır. İyi beslenme, birçok sağlık durumunun önlenmesi açısından önemlidir.

 

Her gün önerilen vitamin miktarının alınması beslenme denkleminin önemli bir parçasıdır ve koruyucu vitaminler için B vitaminleri gereklidir. B12 vitamini, sinir fonksiyonunda, kırmızı kan hücrelerinin oluşumunda ve DNA üretiminde önemli bir rol oynar. Çoğu kişi, çeşitli ve dengeli beslenmede bol miktarda B12 vitamini faydası alırken, vegan veya vejeteryan bir diyet yapıyorsanız, B12 vitamini eksikliği riski altındasınız.

 

Metabolizmamız, tüketilen gıdalardan ne kadar verimli bir şekilde yararlanabileceğimizi ve daha sonra vücudumuzun büyüme ve iyileşme için ihtiyaç duyduğu kullanılabilir enerjiye veya besinlere dönüştürdüğünü belirler. Özellikle B vitaminleri ailesi vücudun metabolik süreçlerinde yer almakta, hücrelere enerji üretimi ve onarımı konusunda yardımcı olmaktadır. Birçok gıda doğal olarak et , sebze ve hatta süt ürünleri dahil olmak üzere B vitaminleri açısından zengindir .

 

Vücudumuzdaki vitaminlerin oynadığı en önemli rollerden biri, antikorların üretimini uyararak ve serbest radikal hasarının hücreler üzerindeki etkilerini tamponlayarak yardımcı olan bağışıklık sistemimizi desteklemektedir . Bağışıklık sistemimiz, A , C ve E vitaminleri gibi önemli antioksidan vitaminleri yeterince tüketmediğimiz takdirde tehlikeye girebilir . Vitaminler vücudun saç , cilt ve tırnakların iyi muhafaza edilmesini ve sağlıklı ve parlak görünmesini sağlamada önemli bir rol oynar . Vitamin B-7, bu fonksiyona yardımcı olmak için özellikle gereklidir.C vitamini genel eklem sağlığının da kritik bir parçasıdır, çünkü eksiklik genellikle kollajen sentezini bozar ve günlük yıpranmayı takiben eklemlerin onarımını önler.

 

Sinir sistemi, vücuttaki hemen hemen tüm süreçleri dikte etmek için birlikte çalışan sinirler ve nörotransmitterlerden oluşur. Özellikle, B vitaminleri sinir liflerinin miyelin kılıflarıyla uygun şekilde izole edilmesini sağlamanın yanı sıra beyindeki önemli nörotransmitterlerin üretimini modüle etmeye yardımcı olur. Bu nedenle doktorunuz gebe kalırken folik asit kullanımını önerir , çünkü bebeğin omurga veya nöral tüpün gelişim bozukluklarından korunmasına yardımcı olur.

Vücuttaki vitaminlerin temel işlevlerinden biri, optimal biyolojik süreçleri sürdürmektir.Günlük olarak çok çeşitli temel vitaminleri tükettiğimizden emin olmak, genel sağlığa neredeyse kesinlikle katkıda bulunabilir. Antioksidan vitaminler, örneğin DNA nın hasardan korunmasına yardımcı olur, bu süreçte hücresel döngüyü normalleştirir. B vitaminleri ailesi, metabolik süreçleri ve vücuttan atılan atıkları optimize eder. Sağlıklı bir yaşam için vitamin ihtiyacınızı karşılamak zorundasınız. Günlük gereksinimlerini diyet yoluyla karşılayamıyorsanız, ek takviyelerden faydalanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir