Sağlık

Narenciye meyvelerinin faydaları nelerdir ?

Narenciye meyveleri sadece lezzetli olmakla kalmaz, aynı zamanda tonlarca sağlık yararları da sunar.Narenciye, bağışıklık sistemini güçlendiren ve demirin gıdada emilimini arttıran önemli miktarda C vitamini içerir.Narenciye meyveleri yüksek su içeriğine sahiptir. Narenciye, mineralleri dengeleyen ve sıvıları düzenleyen yüksek bir potasyum içeriğine sahiptir.Narenciye ayrıca fosfor, B vitaminleri, bakır ve magnezyum dahil olmak üzere çeşitli diğer mineraller içerir.

 

 

Turunçgil meyvelerinde bulunan C vitamini , saçların büyümesini güçlendirmek ve uyarmak için en etkili besin olarak bilinir. Hepimiz turunçgillerin soğuk algınlığı ve grip mevsiminde bağışıklığınızı arttırmak için faydalı olduğunu biliyoruz. Bu nedenle mevsim dönüşlerinde hastalıklardan korunmak için turunçgilleri tüketmemiz lazım .Turunçgillerde ki Flavonoidler daha iyi kalp sağlığını destekler ayrıca iyi bir lif kaynağıdırlar. Düşük glisemik indeksli besinler, kan şekeri seviyelerinizde bir artışa neden olmayan besinlerdir. Narenciye meyveleri düşük glisemik endekse sahiptir.Narenciye meyveleri büyük bir potasyum kaynağıdır. Potasyum, vücudunuzdaki tuz miktarını tersine düzenleyerek çalışır. Böbrek taşlarına eğilimli olan kişilerin, her gün bol bol su içmeleri önerilir.Bununla birlikte narenciye suyu tüketebilirsiniz.

Narenciye meyvelerindeki C vitamini, parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar. Ayrıca kolajen üretimini geliştirir. Portakal saçların büyümesini artırmaya yardımcı olur ve saç dökülmesini önler.Narenciye meyveleri ayrıca kelliğin önlenmesine yardımcı olur.Narenciye meyveleri, bakterileri ve deri üzerinde bulunan diğer patojenleri öldürmeye yardımcı olan sitrik asitler içerir. Bu cildi taze ve temiz bırakır. Narenciye meyveleri , özel kokuları nedeniyle aromaterapide özel bir alana sahiptir .

Turunçgillerde bulunan antioksidanlar ölü deri hücrelerinin çıkarılmasına yardımcı olur.Narenciye meyveleri de yaşlanma belirtilerini azaltmada faydalıdır. Ciltte kırışıklıkların, renk solgunluğunun, cilt kuruluğunun ve diğer yaşlanma belirtilerinin azaltılmasına yardımcı olur. Dehidrasyon cildinizi donuklaştırabilir. Böylece, limon gibi narenciye meyveleri, yüzünüzü cildinizi aydınlatmak ve yenilemek için kullanılabilir. Turunçgil meyvelerinde bulunan C vitamini, doğal bir parlak görünümlü bir cilt sağlar.

Turunçgillerin aknenin azaltılmasında yardımcı olduğu da bilinmektedir . Narenciye suyunu buzlukta dondurun ve bunları cildinize tatbik edin.Turunçgiller ayrıca tırnakların bütünlüğünün güçlendirilmesinde ve korunmasında da yardımcı olurlar. Bunun yanı sıra, tırnakların sağlıklı ve hızlı bir şekilde büyümesine de yardımcı olur.Turunçgillerde serbest radikalleri önleyen zengin miktarda antioksidan vardır. Turunçgiller, kalp hastalıklarına karşı korunmada faydalıdır. Narenciye meyveleri flavanoidler ve limonoidler açısından zengindir. Flavanoidlerin vücuttaki kanser hücresi ve tümör büyümesini azalttığı bilinmektedir.

Turunçgillerde bulunan flavonoidler de beynimizi nörodejeneratif hastalıklardan koruma potansiyeline sahiptir. Bol miktarda narenciye yemek, C vitamini içeriğinin yüksek olması sayesinde cildinizin esnek ve pürüzsüz olmasını sağlar. Stres düzeylerinin yükselmesi için iki ana neden, yüksek kortizon hormonunun (stres hormonu) artması ve yüksek anksiyete durumlarında kan basıncındaki artıştır. Turunçgil meyvelerinde bulunan C vitamini, bu iki sorunla mücadele etmek için çalışır. Folat, yeni hücre üretimi ve büyümesi için gerekli olan suda çözünen bir vitamindir ve özellikle spina bifida ve anensefali gibi ciddi nöral tüp defektlerine karşı koruduğu için hamileliğin ilk aşamalarında önemlidir.Gebe kadınlar bu nedenle portakal suyu tüketmelidir ancak tüketmeden önce hekime danışmakta fayda vardır.

Narenciye meyvelerinde bulunan C vitamini, içlerinde antioksidanların varlığından dolayı vücudun bağışıklık sisteminin işleyişini iyileştirmede önemli bir rol oynar.Zerdeçal ile birlikte portakal suyunun hızlı bir şekilde boğaz ağrısı üzerinde iyileştirici etkisi olduğu bilinmektedir.Ağır bir yemekten sonra bir bardak portakal suyu içmenin sindirimi iyileştirmede büyük ölçüde işe yaradığı bilinmektedir.Aynı zamanda, kolesterol seviyesinin düşük olması nedeniyle karaciğerin detoksifiye edilmesine yardımcı olurlar. Turunçgillerin düzenli olarak alınmasının vücuda bol miktarda C vitamini sağlayarak dişlerimizi ve diş etlerini geliştirebileceği bilinmektedir. Anemi, turunçgiller ile tedavi edilebilir.Kemikleri güçlendirmede yardımcı olurlar. Narenciye meyveleri, stres ve yorgunluk belirtilerinin giderilmesinde yardımcı olur.Sevgili okurlar meyve ve sebzelerin genel sağlığımız üzerindeki etkisi tartışmasız büyüktür. Bu nedenle çeşitli beslenmek önemlidir. Meyvim meyveleri ve sebzeleri tüketerek genel sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir