Sağlık

Gebelikte nefes darlığı neden olur ?

Hamilelik sadece aileye mutluluk getirmekle kalmaz, aynı zamanda kadınlar için de yeni sorunlar getirir. Bunlardan biri nefes darlığıdır.Hamileliğin son döneminde, büyüyen bebeğiniz akciğerlerinize baskı uygular. Bu, normalden daha hızlı nefes almanızı sağlar.Bu normaldir ve size veya bebeğinize zarar vermez. Merdivenlere çıktığınızda veya iş yaptığınızda nefesinizin kesildiğini fark edebilirsiniz.

 

 

Hamilelikte çok fazla kilo aldıysanız veya ikizleri veya daha fazlasını bekliyorsanız, özellikle nefessiz hissedebilirsiniz. Olabildiğince sık dinlenin.Bir fincan sade kahve de nefes darlığını tedavi etmede yardımcı olabilir. Kahvede bulunan kafein, solunum kaslarının yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olur ve solunum fonksiyonunu hafifçe iyileştirir. Ayrıca astım semptomlarını azaltabilir.Kalp atış hızınızı ve kan basıncınızı yükseltebileceğinden fazla kahve içmeyin.

 

Zencefil, solunum zorluğuna neden olabilen göğüs veya burun tıkanıklığını tedavi etmede yardımcı olabilecek bir başka mükemmel balgam söktürücüdür.Zencefildeki birkaç bileşen, nefes almanızı kolaylaştırmak için mukusun salgılanmasını engeller. Ayrıca, her türlü boğaz ve solunum yolu enfeksiyonu ile mücadeleye yardımcı olur.Günde 2 ila 3 bardak zencefil çayını içebilirsiniz.Süzme, biraz bal ekleyin ve çayı yavaşça yudumlayın. Zencefil çayı tüketmeden önce hekiminize danışın.

Nefes darlığınız demir eksikliğinden kaynaklanan anemiye bağlı ise , durumunuzu iyileştirmek için pancar yiyebilirsiniz . Pancar, lif, kalsiyum, potasyum ve vitaminlerin yanı sıra yüksek demir içeriğine de sahiptir.Ayrıca, diyetinizde daha fazla demir bakımından zengin yiyecekleri dahil edin.

 

Ayrıca rezene çayıda içebilirsiniz.Tıkanıklık, bronşit ve öksürük gibi solunum rahatsızlıklarını tedavi etmek balgam söktürücü özelliklere sahiptir. Ayrıca rezene içindeki demir anemi tedavisinde de faydalıdır.Bir fincan sıcak suya 1 çay kaşığı rezene tohumu ekleyin. Dinlendirin bal ile tatlandırarak tüketin.

 

Göğüs veya sırt bölgelerine masaj yapmak için biraz hardal yağı kullanın. Bu nefes darlığı semptomlarını çok etkili bir şekilde gidermeye yardımcı olur.Bal ayrıca, nefes almayı kolaylaştırmaya yardımcı olan ve nefes darlığından kurtulmayı sağlayan dekonjestan özelliklere de sahiptir. Ilık suya biraz bal karıştırın ve tam rahatlama elde edene kadar her gün tüketin.

 

Soğanların iltihap önleyici özelliği iltihaplanmayı tedavi etmek için kullanılabilir. Nefes darlığında da iyi gelmektedir.Limon suyunda bulunan zengin antioksidanlar, astım ve bronşitin rahatlatılmasında çok güçlüdür. Bu nedenle, limon suyunun düzenli tüketimi, nefes darlığı problemlerini tedavi etmek için şiddetle tavsiye edilir.

Nane yaprakları da astım ve bronşit tedavisinde etkilidir. Bu çayın düzenli olarak tüketilmesi nefes darlığına iyi gelir.İncir, solunum yolunun genel sağlığını iyileştirmede çok etkilidir.Umarım bu yazı size yardımcı oldu! Lütfen yorumlarınızı / sorularınızı / deneyimlerinizi bzilerle paylaşın. Makalede yer alan her hangi bir tavsiyeyi uygulamadan önce mutlaka hekiminize danışın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir