Gebelik

Hamile Kalmamak İçin Ne Yapmalıyım ?

Hamile Kalmamak İçin Ne Yapabilirim Hamile Kalmayı Kesinlikle İstemiyorum ? 

Öncelikle hayatın sizin hayatınız olduğunu ve buna kimsenin karışamayacağının altını çizerek başlamak istiyorum yazıma. Zira sizin isteğiniz her ne olur ise olsun, bunun bedelini yine görecek olan sizlersiniz bunu kesinlikle unutmayın. Özellikle gençlik hatalarının önüne geçmek adına hamile kalmak istemeyen kadınlarımızın bilmesi gerekenleri bu yazıda sizlere Anneler Kulübü olarak aktararak, yine sizden gelen, gelecek olan yorumlara da cevap vereceğimizi hatırlatıyoruz.

 

SÜRTÜRMEYLE HAMİLE KALMAM MÜMKÜN MÜ ?

Özellikle henüz hiç bir şekilde birliktelik yaşamamış olan sevgili anne adayları, anne adayları diyorum zira korunma olmadan her türlü sürtürme ile bile hamile kalmanız mümkün bunu kalın harflerle yazıyorum. Sürtünme yoluyla nasıl hamile kalacağım diyenlere açıklama; Birleşme öncesindeki erkek bir salgı verir halk arasında buna zevk sıvısı deniliyor bu sıvının içerisinde canlı spermler olacağından dolayı sürtünme yolu ile birlikteliğe pek sıcak bakmayınız kesinlikle hamile kalma ihtimaliniz bulunmakta.

hamile-kalmamak-icin.jpg

SÜRTÜNME YÖNTEMİYLE BİRLİKTE OLDUM HAMİLELİK OLABİLİR İSE NE YAPACAĞIM ?

Bu tür bir duruma girmiş ve bu duruma girdikten sonra bu bilgileri yeni yeni okumuş iseniz yapacağınız en mantıklı şey ertesi gün hapı almanın yönünde olacaktır. Yüzde vermek gerekir ise baya düşüktür bu şekilde hamile kalabilme ihtimaliniz ama yine de sıfır değil.

ÇAMAŞIRLIYDIM BİRLİKTELİK OLDU HAMİLE KALABİLİR MİYİM ?

Genelde yaşanılan ve bizlere sıkça gelen soruların başında da çamaşırlıydım oda çamaşırlıydı ne olacak şimdi hamile kalmak istemiyorum diyorlar. Çamaşırınız çok ince değil ise ve alt alanlara akmamış ise mümkün görünmüyor bu şekilde hamile kalmak istemeyen kızlarımız için risk daha düşük diyebiliriz.

 

GEBELİK TESTİNİ NASIL YAPMALISINIZ ? YÜZDE YÜZ SONUÇ VERİYOR MU ?

Evet yine sık sorulan sorulardan birisi de hamilelik testlerinin güvenli olup olmadığı sorusu. Bakın kızlar hamilelik testleri doğru yapıldığı taktirde yüzde yüz sonuç verir. İdrarı olmayan ve çok su tüketen kişilerde hamilelikbaşlangıcı var ise bu yapılan eczanelerde satılan testler sonuç vermeyebilir. Normal rutinde su kullanacaksınız. Özellikle sabah idrarınız ile bu testleri yapmanız ve 7-10 dakika bekleyerek sonucu görmeniz gerekiyor. Testi yaptıktan sonra bazı kişiler yarım saat bir kaç saat bekleyerek, ikinci çizgiyi silik gördükleri yönünde bizlere yorum atıyorlar. Yapmayın kızlar. 10. dakikadan sonra çıkan sonuca itibar etmeyeceksiniz, zira doğruyu söylemez bu sonuç. 10 dakika sonunda ne çıkıyor ise o.

gebelik-testi-nasil-yapilir.jpg

BETA HCG TESTİ İLE %100 HAMİLEMİYİM ÖĞRENEBİLİR MİYİM?

Dünya üzerindeki en sonucu yanılmaz ve yüzde yüz size doğruyu söyleyecek testlerden birisi budur. Kan verirsiniz bir saat sonra uzmanlar bu kanının içindeki hamilelik hormonu olan progesterona bakarlar ve sonuç çıkar. Eğer değerlendirmeyi bilmiyor iseniz sorun, sorunuza cevap alamıyorsanız buyrun yorum olarak bize çıktının rakamını söyleyin sonucu hemen söyleyelim sizlere.

HAMİLE KALMAK İSTEMİYORUM AMA HAMİLEYİM NE YAPACAĞIM ?

Artık yapacak şeylerin sınırlı olduğunu sende biliyorsun. Bunun için saçma sapan yöntemlere başvurmanın ya da gebeliği sonlandıracak ilaçlar almanın ne sana ne de bebeğe bir faydası olur. Bebeği zaten istemiyor isen bunun için vakit kaybetmeden doktora giderek gereğini yaptırabilirsin. Tabiki o kadar büyümemiş ve sen bunu farketmiş isen.

 

ERTESİ GÜN HAPI ALARAK HAMİLE KALMAKTAN KORUNABİLİRSİNİZ

İmdada yetiyen ertesi gün hapları ile özellikle tam birliktelik yaşayan kadınlarımız 72 saati geçirmeden bu hapı kullanarak istenilmeyen şekilde hamile kalmanın da önüne geçmiş olurlar. Onun haricinde tersten birlikteliklerden de hamile kalınmayacağının altını yine kalın kalın çizerek yazıma son veriyorum.

Hamile kalmak istemiyorum diyenler, başınızdan bir şey geçti ve çözüm noktasında yardıma ihtiyacınız mı var ? Tamam doğru konuda ve doğru yerdesiniz. Lütfen yorum olarak bizlere ulaşın sorularınızı sorun.

Hamile Kalmamak İçin Ne Yapmalıyım ? KADINLAR ANNELER KULÜBÜ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir