Gebelik

Gebelik testleri hakkında bilmeniz gerekenler !

Gebelik belirtileri mi hissediyorsunuz ? Artık evde hamilelik testi yapma zamanı! İşte nasıl çalıştıkları hakkında bilmeniz gereken her şey, en erken gebelik testi nasıl yapılır ? Gebelik testi nedir ? Tüm detaylar makalemizin devamın da !
Gebelik testi bir kadının hamile olup olmadığını saptayabilen bir araçtır. Gebe kalma ihtimali sizi endişelendiriyorsa veya hamile kalmayı diliyorsanız , gebelik testi kuşku ve merakınızı giderecektir. Birçok üretici, evdeki gebelik testlerinin % 99 doğru olduğunu iddia etse de, yanlış kullanım, son kullanma tarihini aşan bir ürün kullanımı, kullanılan ilaçlar ,testin güneş ışığına maruz kalması ve kullanıcıda kanser bulunması nedeniyle yanlış sonuçlar ortaya çıkabilir. Sonuçların doğru olması için test talimatlarını tam olarak izlemek çok önemlidir.

Gebelik testleri kesin sonuç verirmi ?

Gebelik testi üreticilerinin tavsiyesi beklenen dönemde gecikme olursa testin yapılması. Çünkü erken yapılan testlerde hcg seviyesi saptanamayabilir. Her testin etkinliği farklıdır. İki tip gebelik testi vardır. Biri idrardan , diğeri ise kanda bakılan gebelik testi. Eczaneden aldığınız plano testler makalenin girişinde anlattığımız gibi bazı koşullardan etkilenip hatalı sonuç verebiliyor. Bu nedenle hcg testini yaptırmanız daha faydalı olacaktır. İdrardan gebeliği saptayan testler doğru uygulandığında net sonucu verir. Fakat şartlara uygunsa. Kanda bakılan gebelik testi nin hiç ir şekilde yanılma olasılığı yoktur. Bu test gebeliğinizi % 100 saptadığı gibi gebeliğinizin seyri ile ilgilide bilgi verebilir.

Ne zaman test yapmalıyım ?

İdrardaki HCG seviyesinin gebelik testi ile tespit edilmesi için beklenen döneminizde en az 3 en fazla 7 gün gecikme olması gerekmektedir. Gecikmeden 1-2 gün öncede test uygulanabilir. Evdeki gebelik testini kullanacaksanız mutlaka kullanma talimatlarını okuyun ve uygun şekilde uygulayın.

https://www.hamilemiyim.org/soru-evde-gebelik-testi-nasil-yapilir/

Adet gecikmesi olmadan test yaptım sonuç geçerlimidir ?

Hamileliğinizin çok erken bir evde hamilelik testi kullanırsanız, pozitif bir test sonucu elde etmek için idrarda gebelik hormonu HCG yeterli olmayabilir. Gebelik testleri, insan koryonik gonadotropinini (HCG) saptayarak çalışır. Bazı koşullar ve bazı ilaçlar gebelik testlerinde yanlış veya hatalı ölçümler üretebilir. Ayrıca idrarda bulunan HCG miktarını etkileyen gebelikle ilgili sorunlarınız olabilir. Test negatif ise, birkaç gün ile 1 hafta arasında kendinizi tekrar test edin. Negatif bir sonuç almaya devam ederseniz ve hamile olduğunuzu düşünüyorsanız hemen bir sağlık uzmanıyla konuşun.

Hamilelik testinden elde edilen pozitif sonuç, hamile olduğunuz anlamına gelir; ancak test pozitif olmasına rağmen gebe olmayabilirsiniz. Bu evde yapılan testler için geçerlidir. Daha önce vurguladığımız koşullar pozitif sonuç verebilir. Test sonucunuz ne olursa olsun gebelik belirtilerini yaşıyorsanız ve gebelik şüpheniz var ise mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünün. Sevgili anneler ne diyor takipçilerimiz ; gebelik testi hakkında bilmeniz gerekenler adlı konumuzu incelediniz. Konuya dair soru ve önerilerinizi bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir. Sorularınıza en kısa sürede yanıt alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir