Sağlık

Süt Kanallarının Tıkanması hakkında bilmeniz gerekenler

Süt kanallarının tıkanması Anne Kadınlar Külübü 

Bebek sahibi olan annelerin zaman zaman başlarına gelen süt kanallarının tıkanması durumunda çok sayıda geri dönüş almaktayız. Süt kanalları tıkanan kadınların yorumları. Bu durumda yapılması gerekenlerin neler olduğunu sizlere paylaşarak yardımcı olmak istiyoruz.

Süt kanallarının tıkanması ( mastit ) neden olur ?

Süt kanallarının tıkanması durumunu öncelikle sizlere izah etmek istiyoruz. Bu durum öncelikle bir bölgede yani bir memede ya da iki memede birlikten oluşabilir. Özellikle göğüslerin basınca maruz kalmasından dolayı böyle bir durum oluşabilir. Yine çok sıkı durumda bulunan özellikle göğüsleri dik göstermek adına sütyenlerde kullanılan alt destek telinin buna neden olduğu ortadadır.

 

Süt kanallarının tıkanmaması mastit için yapılması gerekenler şunlardır:

  • Memeleri çok fazla sıkacak sütyenlerden kaçınmak.
  • Tel destekli sütyen kullanmamak.
  • Özellikle emzirme döneminde göğüs çevresini yumuşatmak.
  • Sıcağa yakın banyo yapmak.
  • Göğüslere çok sıcak olmayacak şekilde su torbası uygulamak ( lütfen bastırmayınız bunu yaparken ).
  • Emzirme zamanında sürekli olarak bebeğin pozisyonunu değiştirmek.
  • Soğuktan kesinlikle kaçınmak ve bol sü tüketmek.

Bu yazılanları yaparak süt kanallarınızın tıkanmamasını, tıkalı ise açılmasını sağlayabilirsiniz. Çok büyük sıkıntı duyuyor iseniz kendi başınıza yukarıda yazılanları uyguladığınız halde süt kanallarının tıkanıklığı geçmiyor ise şunları yapabilirsiniz.

süt kanalı tıkanıklığına masajla çözüm

TIKALI SÜT KANALLARI( MASTİT ) NASIL AÇILIR ?

  • Sıcak banyo yaptığınızda sabunla çok bastırmadan göğüslerinize masaj yaptın.
  • Sıcak banyo haricinde ılık su torbasını bastırmadan uygulayınız. Yirmişer dakika.
  • Bebeğinizi emzirdiğiniz halde açılma olacaktır.

Bu durumların haricinde iyice kemikleşen hatta iltahap olan bir durum ile karşı karşıya iseniz, memelerinizin uçlarında çatlamalar meydana geldi ve ateşiniz de artık düşmeyen bir hal almış ise bu durumda hiç bir şey yapmadan acilen doktora gitmek durumundasınız. Lütfen kendi başınıza bir şey yapmayın.

Muhtemelen ilgili hekim sizleri ultrason ile kontrol edecek ve geçebilecek ise pompa kullanmanızı tavsiye edecek durum iltihabik ise muhtemelen antibiyotik ile bu durumun çözülmesi adına ilaç almanız sağlanacaktır.

Sizlerin tıkalı süt kanalı ilgili yaşadığınız ve bu durumda olan sevgili annelerimize anlatacaklarınız var mı ? Bu durumdan nasıl kurtuldunuz neler yaşadınız bizlere söyleceklerinizi yorumlarınız ile iletebilirsiniz. Ayrıca meme başı akıntısı durumunuz var ise bu site sizlere yardımcı olabilir kızlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir