Gebelik

Hangi Günler Hamile Kalınır ?

Hangi Günler Hamile Kalınır ? Kadınlar Kulübü Hangi günler kolay  hamile kalırım ? Bir kadının hamile kalabileceği herhangi bir döngüde sadece altı gün vardır. Ovülasyondan beş gün önce ve ovülasyon dan 24 saat sonra. Bunun nedeni, spermin kadının rahminde 5 gün yaşayabilmesidir ve yumurta sadece 12-24 saat yaşar. Bununla birlikte, ne zaman hamile kalacağınızı bilmek için ovülasyon günlernizi bilmeniz lazım dır. Ovulasyonun kesin zamanlamasını tespit etmek zor olabilir, çünkü her devirde tam olarak aynı anda gerçekleşmez. Fakat bir takım yöntemlerle yumurtlama döneminizi tesptit edebilirsiniz. Yumurtlama dönemi ile ilgili daha önce bir çok makale yazmıştık. Gebelik kategorimizi inceleyerek konu hakkın da bilgi edinebilirsiniz.

Yumurtlama ne zaman gerçekleşir ?

Düzenli olarak ayda bir adet oluyorsanız yumurtlamanız bir dahaki adetin başlamasın dan 14 gün önce gerçekleşir. Bu noktada dikkat etmeniz gereken düzenli olarak adet tarihlerinizi bir yere kaydetmek olacaktır.

Adetin kaçıncı gününden sonra hamile kalınır?

Daha önce belirttiğimiz gibi düzenli bir adet döngüsüne sahipseniz , bir dahaki adetiniz başlamadan 15 gün sonra gebe kalma şansınız vardır. Biz burda yaklaşık ortalama tahmin de bulunuyoruz. Yumurtlama beklenenden 2-3 gün sonra veya daha erken de gerçekleşebilir. Kadınların adet öngüleri farklı olabilir. Bu nedenle sadece tek tarih baz alınarak yumurtlama günü kesin olarak belirlenemeyebilir.

Yumurtlamadan önce ilişkiye girdim hamile kalırmıyım ?

Yumurtlama döneminden önce ilişkiye girdiyseniz gebe kalma olasılğınız vardır. Çünkü sperm rahimde 3-5 gün yaşayabilir. Gebelik düşünmüyorsanız bu noktada uygun bir korunma yöntemi tercih etmeniz gerekir. Gebelik düşünüyorsanız ovülasyon dan bir kaç gün önce ve ovülasyon günün de ilişkiyi sağlamaya çalışın .

İlişkinin günü bebeğin cinsiyetini belirlermi ?

Sitemize bununla ilgili çok soru alıyoruz. Addeten bir kaç gün sonra ilişkiye girsem kızım olurmu , adetten kaç gün sonra ilişkiye girilise bebek erkek olur ? Sevgili hanımlar bu tür hurafelere inanmayın. İlişkinin günü bebeğin cinsiyetini belirlemez. Yedikleriniz içtikleriniz, ilişki gününüz pozisyonunuz bebeğin cinsiyetini belirlemez. Bebeğin cinsiyetini erkek belirler.

https://www.annelerkulubu.com/hamilemiyim-erken-gebelik-belirtileri-nelerdir/

Yumurtladığımı nasıl anlarım ?

Yumurtlama döneminde vajinal akınıtınızda artış olur. Cinsel istekte artık , kasıklarda batmalar ve dolgunluk ovülasyonun belirtisidir. Vajinal akıntı bu dönemde esnek ve şeffaf oluyor. Ayrıca vücut sıcaklığınızda artışta gözlenecektir.

Yumurtlama gününü otomatik hesaplayıcılarla, takvim yöntemiyle vücut sıcaklığını ölçmekle vajinal akıntıyı değerlendirmekle öğrenebilrisiniz. Fakat unutmayın ki tüm bunlar yumurtlama gününüzü kesin belirlemeyebilir. Yumurtlamanın olup olmadığı ancak usg ile belirlenebilir. Ayrıca yumurtlama testlerinden de faydalanabilirsiniz. Yumurtlama kitleri eczanelerde bulunmaktadır. Hem tükürükten hemde idrardan yapılan iki tür test vardır.

Sevgili hanımlar hangi günler kolay hamile kalırım isimli makalemizi incelediniz. Bu makale sizi tatmin etmedi ise kafanızda hala merak ettiğiniz sorularınız var ise bizlere bu başlık altın dan sorularınızı sorabilirsiniz. En kısa zaman da sorularınıza dönüş sağlanacaktır. İlaveten konuya dair yorumlar bırakabilirsiniz. Yorumlarınız bir çok kişiye ışık niteliğinde bilgiler sunabilir. Dileyen her kadının anne olması temennisi ile.

Hangi Günler Hamile Kalınır ? Kadınlar Kulübü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir