Moda

Gebelikte kıyafet seçimi nasıl olmalı ?

Gebelik, bir kadının yaşamındaki en güzel safhalardan biridir. Bu aşamada vücut fiziksel dönüşüme uğrar ve yumuşak ve rahat giysiler ister. Hamile kadınlar için en iyi kıyafet, hem anne hem de bebek için zorunlu olduğu için abdominal bölgeyi sıkmayan bir giysidir.

Hamilelik döneminde kaliteli ve iyi tasarlanmış kıyafetler giymek popüler bir trend haline geldi. Geçmişte kadınlarımız gebeliklerini utandığından saklardı. Çoğu hamile kadın bugün artık hamileliklerini gizlemeye ya da örtbas etmeye çalışmıyor; Bunun yerine, yeni şekline uyan farklı giysiler seçiyorlar. Bazı kadınlar gebelik sırasında çok rahat bir şekilde giyinmeyi sever, bazıları gebeliklerini göstermek ister ve bazıları gizlemek ister, hamilelik kıyafetleri üç beklentiye de uyacak şekilde farklı stillerde bulunur!

 

Gebelikte hangi giysiler tercih edilmeli ?

Hamilelik sırasında giyisi seçimi önemlidir. Annenin konforunu sağlamanın dışında özgüvenini de artırıyor. Hafif ve rahat giysiler seçin; Çok dar saran kıyafetler giymeyin. Vücut şeklinize ve stilinize göre hazırlanmış bütçenize uygun kıyafetler arasından seçim yapabilirsiniz. Midenizi destekleyen giysiler giyin. yaşam tarzınıza, bütçenize vb. Bağlı olarak gebelik kıyafetlerinizi seçebilirsiniz. Ayrıca, mesleki durumunuza göre kıyafetler seçebilirsiniz.

Gebelikte elbise seçimi yaparen en önemli kriter sizin rahatlığınız olmalıdır. Zaten gebelik zorlu bir süreçtir. Karnınızın büyümesi ile ağırlığınız artacak, hormonal dalgalanmalarla değişik ruh hallerine bürüneceksiniz. Sıkı dar kıyafetler sizi rahatsız edebilir, boğabilir.Nefes alan içinde rahatça hareket edebileceğiniz kıyafetleri tercih edin. Ayrıca sıkı ve dar kıyafetler bebeğinizin harektini kan dolaşımınızı etkileyebilir.

Gebeliğinizin ilk üç ayın da günlük kıyafetlerinizi giyebilisiniz. Karnınız büyüdükçe daha rahat kıyafetlere ihtiyacınız olacaktır. Seçeceğiniz kıyafetin pamuklu olmasına nefes almasına dikkat edin. Gebeliğinizin son aylarına doğru daha geniş ve bol kıyafetler tercih edin. Sadece dış kıyafetiniz değil iç çamaşırlarınızda rahat olmalı. İç çamaşırı seçimi yaparken yine pamuklu olmasına dikket edin. Sütyeninizin destekli olmasına özen gösterin .

Hamilelik sırasında ne giymeniz gerektiğine karar vermeden önce internetten gebelik kıyafetlerini araştırabilirsiniz. Her kişinin zevkine ve ihtiyacına göre, bir stil de gebelik kıyafeti bulmak mümkün. Sevgili anne adayları gebelik döneminde kıyafet seçimi önemlidir. Hem sizin hemde bebeğinizin konforunu sağlayacak kıyafetleri tercih edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir