Sağlık

Gebelikte kanama olması normalmidir ?

GEBELİKTE KANAMASI OLANLAR KADINLAR KULÜBÜ 

Gebelikte kanama neden olur ? Hamileliğin ilk üç ayında vajinal kanama veya lekelenme yaygındırve genellikle anne için endişe kaynağıdır. . Kanama, ciddi bir sorunun varlığına işaret edebilir, ancak bu her zaman ciddi olmayabilir. Aslında hamile kadınların yaklaşık % 20 si gebeliğin ilk üç ayında hafif kanama veya lekelenme yaşarlar. Çoğu, komplikasyonsuz gebeliklere devam ederler ve nihai olarak sağlıklı bir bebek doğururlar.

Gebelikte görülen kanama anne adayına bebeğini kaybetme korkusu yaşatır. Kanama, bir ped giymeyi gerektiren ağır kan akışını ifade eder. Kanama birinci trimesterde meydana gelirse, ortaya çıkan kanama miktarı çok fazla ise mutlaka hekime görünün. Hamileliğin ilk üç ayında vajinal kanama, birkaç farklı faktörden kaynaklanabilir. Kanama, tüm gebeliklerin % 20 ila % 30 unu etkiler. Ve birçok kadın hamilelikte ne kadar kanamanın normal olduğunu merak ediyor.

 

YERLEŞME KANAMASI

İmplantasyon kanaması, döllenen yumurta, beklenen menstruel periyodun etrafında uterusun duvarına implante edildiğinde gerçekleşen bir kanama şeklidir . Bu kanama gebeliğin ilk haftaların da olabilir. Kısa sürelidir bir kaç damladan ibarettir sürekli olmaz.

DIŞ GEBELİK MOL GEBELİK VE MİYOM KAYNAKLI KANAMA

Gebelik testi yaptınız sonuç pozitif çıktı. Ara ara kramplar lekelenmeler yaşadınız. Bu lekelenmeler kanamaya dönüştü . Hcg değerleri sağlıksız bir gebeliğe sahip olduğunuzu gösteriyor . Ultrason muayenesi ile durumunuz netleşti artık kanamanın nedenini öğrenmiş durumdasınız.

GEBELİKTE KANAMA DÜŞÜK HABERCİSİ OLABİLİR

Kanama, düşük yapma riskini artırır. Gebelikte kanama görenlerin yaklaşık yarısı düşük yapmaktadır.

BİRİNCİ TRİMESTERDE KANAMA NEDEN OLUR ?

Gebelik sırasında normal hormon üretimi rahim ağzında değişikliklere neden olabilir, bu da serviksin daha yumuşak ve kanamaya daha yatkın hale gelmesine neden olur. Ayrıca servikal polipler kanamaya neden olabilir. Polibiniz varsa cinsi münasebet esnasında yada sonrasında kanama yaşayabilirsiniz. Herhangi bir enfeksiyonda kanamaya neden olmuş olabilir.Ayrıca anormal bir vajinal akıntıya sahip olabilirsiniz.

Gebeliğin ilk üç ayında vajinal kanamalar ciddi bir probleme işaret edebilir. Molar gebelik, ektopik gebelik ve düşüğün habercisi olabilir. Düşüğün belirtileri genelde karın ve bel ağrısı ve yoğun kanamadır. Hamileliklerin yaklaşık % 15 ila% 20 sinde, genellikle gebeliğin ilk 12 haftasında bir düşük gerçekleşir. Bir genetik bozukluk düşüklerin en yaygın nedenini temsil eder. Sevgili anneler ne diyor okuyucuları görüldüğü üzere gebelikte görülen kanamaların bir çok olası nedeni vardır. Ve bu kanamalar ciddiye alınmalıdır. Gebeliğinizin her hangi bir evresinde lekelenme yada kanama yaşarsanız mutlaka doktora görünün. Ayrıca doktor kontrollerinizi aksatmayın. Gebelikte görülen kanamalar ile ilgili sorularınız olursa bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilirsiniz. Sorularınıza en kısa sürede dönüş olacaktır.

 

GEBELİKTE KANAMASI OLANLAR KADINLAR KULÜBÜ 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir