Gebelik

Hamilemiyim Erken Gebelik Belirtileri Nelerdir

Hamilemiyim ? Anne Kadınlar Kulübü Erken Gebelik Belirtileri Nelerdir ? İlk hafta hamilelik belirtileri nelerdir Kadınlar Kulubü’de…

Hamilemiyim Acaba ? Hemen hemen bütün kadınlarımızın birliktelikten sonra kendi kendilerine sordukları veya kalkplerinden, akıllarından geçirdikleri oskara aday ve birinci sırada yer alan soru bu kızlar HAMİLEMİYİM ? Peki hamile iseniz bunu nasıl anlayacaksınız ? Hangi belirtiler ile sizin hamile olduğunuzu kesin olarak ortaya çıkartacağız tabiki test yapmadan önce… Ama bunlardan önce akıllarınızda soru işaretleri kalmaması adına net olarak hamilelik belirtilerini yazmadan önce bazı soruları sizler için cevaplandıralım istiyoruz.

HAMİLELİĞİN OLUŞMASI İÇİN OLMAZSA OLMAZLAR NELERDİR ?

Her kadın gibi siz de isterseniz hamile kalmayı isteyin isterseniz istemeyin şunları bilmeniz gerekiyor kızlar. Anne olabilmek adına kesinlikle doğurgan olduğunuz dönemlerde birliktelik yaşıyor olmanız gerekiyor. Başka bir deyişle yumurtlama günlerinizi bilmeniz gerekiyor. Ya da istemsiz bir birliktelikden hamile kalmamak için ne yapmalıyım sorusuna cevapta bu aslında. Doğurganlık günlerinizin yüksek olduğu, hamile kalmaya en yüksek aday olacağınız bu günlerde birliktelikte bulunmamanız, ya da bulunuyor iseniz güvenli bir şekilde korunma yöntemi seçmeniz gerekiyor.

HANGİ GÜNLER HAMİLE KALINIR 

YUMURTLADIĞIMI NASIL ANLAYABİLİRİM

Bu yukarıda yer alan iki başlığı da incelemeniz yararınıza olacaktır emin olabilirsiniz. Ne zaman ve ne şekilde hamile kalabileceğinizi öğrendiğinize göre artık diğer sorulara geçmenin vakti geldi de geçiyor bile diyebiliriz.

ADETLİ İKEN HAMİLE KALMAK MÜMKÜN MÜ ? HAMİLEMİYİM ?

Değerli annelerkulubu.com kullanıcıları değerli kızlar, Türkiye’de halen bu günlerde hamile kalabileceğini düşünen insanlar var. Sizler regl döneminde iken hamile kalamazsınız. Bu dönemde neden hamile kalınmaz onuda hemen sizlere anlatalım. Bir kadının rahminde yumurta olmaz ise bebek te olmaz, başka bir deyişle sizler tam da adet döneminde bu yumurtaları dışarı attığınızdan dolayı hale hazırda döllenecek yumurta da olmadığından mütevellit bu dönemlerde hamile kalma ihtimaliniz çok çok çok düşük hatta yok denilebilir.

SÜRTÜNME İLE ZEVK SUYUNDAN HAMİLELİK OLUR MU ? HAMİLEMİYİM

En çok merak edilen az bilinen ama en tehlikeli soru bu arkadaşlarım. Birlikteliklerinizde isterseniz tam ilişki içinde olun isterseniz sürtünerek ya da geri çekilerek bir şeyler yaşayın sizi hamile kalma ihtimaliniz var. Yani sizler yumurtlama dönemindesiniz ama geri çekilerek korundunuz ise bu da sizin hamile kalmanıza neden olabilir. Zevk suyu dediğimiz erkeklerde bulunan bu yapışkan ve kaygan madde içinde canlı spermler olabilir aman dikkat ediniz.

Aslında bizler konu başlığında yer alan hamilemiyim şeklindeki düşüncelerinizi yazmadan önce sizlere biraz bilgiler verelim istedik. Doğal olarak planlı bir şekilde hamilelik düşünüyor iseniz ya da plansız bir şeyler yaşadı iseniz yani başka bir anlatımla iş işten geçti ve siz hamilemiyim şeklindeki arama ile bizlere ulaştıysanız doğru yerdesiniz.

GEBELİĞİN İLK BULGULARI BELİRTİLERİ NELERDİR ?

Yazmadan önce, kişiden kişiye değişiklik göstereceğini lütfen unutmayınız.

Kokulara karşı hassasiyet artmaya başladı ise ; Özellikle hamilelik döneminde kokulara karşı hassasiyet, sevdiğiniz bir yemeğin kokusunuz ya da bir parfümün sizlere cazip gelmemesi, albenisini itirmesi ya da mide bulantısı, tiskinti ile kendini gösteriyor ise,

hamilelikte-mide-bulantisi.jpg
Hamilemiyim Anne Kadınlar Kulübü

Memelerde dolgunluk ağrı batma; Gibi durumlar yaşamaya başladı iseniz, bu aynı zamanda her iki göğüste bazen tek göğüste kendisini sızı olarak gösterecektir.

Kasıklarda Batma ve Ağrı; Şeklinde bir takım küçük gelip geçen ara ara giren krampa benzer am şiddeti düşük olan bazı bulgular ile karşı karşıya kaldı iseniz. Bu çoğu zaman sağ ya da sol kasıkta batma sancı ağrı gibi kendini gösterecektir,

Duygusallık ve ağlama krizleri ; Hamile kaldığınızı gösteren diğer bir işaret te budur kızlar. Duygusallık, ağlama hissi, psikolojik değişiklikler,

Bu yazdığımız durumları hissediyor iseniz ve en en önemlisi adetinize daha iki üç gün var ama HAMİLELİK ŞÜPHESİ sizi yiyip bitiriyor ise yazıyı okumaya devam ediniz…

hamilelik-testini-ne-zaman-yapmaliyim.jpg
erken gebelik belirtileri

ADET GÜNÜ GELMEDEN HAMİLELİK ORTAYA ÇIKAR MI ?

Genelde adet günlerinizin her halukarda üzerinden bir kaç gün geçmesi ile teti yapmanızı tavsiye ediyor olsak ta çok güçlü belirtilerim var, bu yukarıda yazdıkalrınız cuk bana göre diyor iseniz merak etmeyin bunu da anlamanın tabiki bir yolu var kızlar. bunun için BETA HCG TESTİ yaptırmanız gerekiyor. Bu testi herhangi bir hastaneden ücret karşılığında yaptırabilirsiniz. En çok ya aileme haber giderse gibi şeyler düşünebilirsiniz. Merak etmeyin kimsenin kimseye bir bilgi bildirmesi gibi bir şey söz konusu değil yaptırabilirsiniz.

BETA HCG DEĞERLERİNE HAMİLEMİYİM ?

BETA HCG KAÇ OLURSA HAMİLELİK VARDIR

Yukarıda yer alan bölümlerden bhcg hakkında çok detaylı bilgiler edinebilirsiniz. Bu konuyla alakalı sorularınız olur ise bizlere ulaşın hemen cevaplandıralım.

https://www.hamilemiyim.org/hamilemiyim-ilk-hafta-gebelik-belirtileri-nelerdir/

BETA HCG TEST SONUCU KESİN MİDİR ?

Evet bunun cevabı yüzde bin evettir. Bhcg değerleriniz 10 ve üzerinde ise artık siz de hamile kadınlar arasına girmiş sayılacaksınız. Böyle erkenden bir sonuç aldı iseniz yani değer bu kadar düşük ise muhtemelen doktorunuz sizi haftaya gelmeniz hususunda telkin edecek net bir şey sölyemeyecektir. Bu test hakkında sizlerin bilmesi gereken şudur kızlar, bu testi yaptırdığınızda sonuçlar ikişer gün ara ile yenilendiğinde, eğer sağlıklı bir gebelik söz konusu ise, önceki yapılan değerin ortalama iki katı kadar artış göstermesi gerekir. Başka bir ifade ile 2 gün önce yaptırdığınız test sonucu 22 çıktı ise iki gün sonra bu test eğer 40 ve üstü ise tamamdır sağlıklı hamilelik var doğru yoldasınız anlamını taşıyor bu durum. Bu site sorularınıza cevaplar da veriyor inceleyin kızlar.

HAMİLEMİYİM KADINLAR KULÜBÜ 2021

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir