Sağlık

Sinüzite ne iyi gelir ?

Yüzümüzdeki kemikler, mukus üretiminden sorumlu olan, onları örten bir zar tabakasına sahiptir. Mukusun işlevi iki yönlüdür.Öncelikle, soluduğumuz havayı sıcak ve nemli tutar. İkinci olarak, burun boşluğunda bulunan mikropları filtrelemeye yardımcı olur.Mukus doğal olarak süzülür ve üretilir. Uygun bir şekilde süzülmediği zaman, bu da bir sinüs enfeksiyonuna neden olan tıkanıklığa yol açar.

 

 

Sinüs enfeksiyonu belirtileri

Sinüs enfeksiyonu semptomlarının çoğu soğuğa benzer, ama tamamen farklıdırlar. En yaygın belirtiler şunlardır:

 

Baş ağrısı

tıkanıklık

Boğaz ağrısı

Öksürük

Kulaklarda ve dişlerde ağrı ve basınç

Hassas yüz kasları

 

Genellikle sinüs enfeksiyonları durumunda, insanlar rahatsızlıktan kurtulmak için bir antibiyotik tercih ederler. Bu iyi ama antibiyotik kullanmanın olumsuz yönleride var.Her şeyden önce, antibiyotikler vücudumuzda yaşayan değerli bakterileri yok eder.Vücudumuzda bulunan birçok bakteri faydalıdır. Antibiyotikler iyi ve kötü bakteriler arasında ayrım yapmadığından, iyi olanları da gelecekte komplikasyonlara yol açacak şekilde imha edilir.Antibiyotiklerin düzenli kullanımı, (kötü) bakterileri etkilerine daha dirençli hale getirme eğilimindedir.Aynı zamanda, bağışıklık sistemini zayıflatabilir.Üstelik, ilaçlar nadiren sorunun kökenini ele alır.Çoğu sadece acıyı ve semptomları ortadan kaldırır. Bu yüzden sinüs enfeksiyonu için doğal ilaçlar kullanmak en iyisidir .Sinüs enfeksiyonlarını tedavi etmek için çeşitli doğal yollar vardır.

 

 

Yumurta, süt ürünleri, kızartılmış gıda maddeleri, un ürünleri ve işlenmiş gıda maddelerinin üretimini artıran gıdalardan kaçınılmalıdır.Bu harika ürün burun tıkanıklıklarının giderilmesine yardımcı olur ve bunların oluşmasını da engeller. Bunu kullanmanın en iyi yolu su ile karıştırmaktır.

 

 

Soğanlar, anti-bakteriyel özelliklere sahip iyi miktarda sülfür içerir.Nazal enfeksiyonlara karşı soğan kullanmanın en kolay yolu, taze kesilmiş soğanın güçlü kokusunu solumaktır.Başka bir yol ise soğanı küçük parçalar halinde keserek ve suda kaynatmaktır. Kokuyu sudan solumak oldukça etkilidir.

Bakteri öldüren antibiyotiklerin aksine, probiyotikler bakterilerin gelişmesine yardımcı olur.Probiyotikler, yalnızca vücudumuza yardımcı olan bakterilerin büyümesine yardımcı olur. Bu bakteriler vücudun enfeksiyonlara karşı savaşma kapasitesini artırır ve ilgili kişinin genel sağlığını iyileştirir.

Tuzlu su çözeltisi burun tıkanıklarına iyi gelir. Sürekli sinüzit kaynaklı burun tıkanıklığı yaşıyorsanzı burnunuza tuzlu su çekebilirsiniz. Yada eczaneden burun tıkanıklığı için solüsyon alabilirsiniz.

 

Greyfurt tohumlarından elde edilen ekstrakt, güçlü ve doğal olarak oluşan bir antibiyotiktir. Ekstrakt, sinüs enfeksiyonlarına karşı çok etkili bir silah haline getiren antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir.Greyfurt çekirdeği ekstresi parazitleri, mikropları, virüsleri ve tabii ki bakterileri ve mantarları yok etmek için kullanılmıştır. Doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır.

Zencefil çayı yapın ve iyileşmeye yardımcı olmak için ham bal ekleyin .Sarımsak ve soğan – Bu sebzelerin her ikisi de bağışıklık fonksiyonunu artırmaya yardımcı olur. C vitamini içeren besinleri tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirir ve sinüzitin iyileşmesini hızlandırır.Sinüs enfeksiyon belirtileriniz kötüleşirse veya 10 ila 14 gün sonra iyileşme görmüyorsanız mutlaka hekime görünün.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir