Gebelik

Hamileliğin 6. Haftasındaki değişiklikler nelerdir

Hamileliğin 6. haftasında embriyo çok büyük gelişme gösterecek; hayati organlar ve vücut sistemleri oluşmaya başlar veya büyümeye devam ediyor.Gebeliğin 6. haftasına gelindiğinde fetusun kalp atışı başladı ve 6. haftanın başında transvajinal ultrason ile sıklıkla görülebilir .

 

 

Hamilelik boyunca, hamilelik belirtilerinin çoğuna katkıda bulunan belirli hormonlarda değişiklikler olacaktır. Oluşan hormon seviyelerin den dolayı mide bulantısı ve idrara sık çıkma gibi septomları yaşayacaksınız. İlk ultrasonunuzu herhangi bir risk açısından değerlendirmek ve bebeğin kalp atış hızını kontrol etmek için doktorunuzla zamanlayabilirsiniz. Transvajinal ultrason sırasında, kalp atışını görebilir ve duyarsınız. Bu çok özel bir andır . Dakikada 100 atımın üzerinde bir kalp hızı iyi bir işarettir. Bununla birlikte, dakikada kalp atış hızı 90 vuruşun altındaysa, endişe verici olabilir ve düşük yapma riski artar.

6 haftalık hamilelik belirtileri

Gögüslerde şişme, ağrı hassasiyet

Yorgunluk

Mide bulantısı kusma

Duygusal değişimler

sık idrara çıkma

Muhtemelen geçen hafta olduğu gibi aynı belirtileri hissediyorsunuz, sadece çok daha fazla. Daha fazla mide bulantısı, kokulara karşı daha fazla duyarlılık, daha yorgun ve genel olarak enerjide azlık hissi. Bazı kadınlar bu erken evrede yiyecek arzusuna başlarlar . Aşerme bu haftada sıklıkla olacaktır. Gögüsleriniz hassas olabilir, daha fazla vajinal akıntıya sahip olabilirsiniz. Sürekli uykusuz ve yorgun hissedebilirsiniz. Baş ağrılarınız yoğunlaşabilir. Duygusal olarak değişik durumlar yaşayabilirsiniz.

Hamileliğinizin altıncı haftasına gelindiğinde, vücudunuzdaki değişiklikleri fark etmeye başlıyorsunuz ve gebelik hormonlarınız aşırı hızdadır. İnsanlar henüz hamile olduğunuzu göremese de rahim büyüyor. Mesaneye baskı oluşturabilir ve size daha sık tuvalete daha sık tuvalete gitme ihtiyacı yaşatabilir. Böbreklerinize artan kan akışı ayrıca idrara çıkma oranını artırır.

Gebeliğin 6. haftasında plesenta işlev görmeye başlıyor. 6 haftalık gebelikte bebeğinizin kolları ve bacakları gelişimini sürdürüyor, gözlerindeki retina gelişiyor,bebeğinizin burun delikleri şekilleniyor ve artık bebeğinizin kalp atışlarını bu haftada duyabiliyorsunuz. Gebeliğin her döneminde beslenme önemlidir. Sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen gösterin. Doğum öncesi bakım alan kadınların istatistiksel açıdan daha sağlıklı bebek doğurma olasılıkları yüksektir. Bu nedenle düzenli olarak hekim kontrolün de olun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir