Sağlık

Gebelik döneminde ciltte olan değişimler

Artık hamilesiniz, cildinizde ve saçınızda bir takım değişiklikler yaşayacaksınız. Ancak, tüm hamile kadınlar bu tür cilt değişikliklerini yaşamazlar.Hamileliğiniz altıncı aya kadar ilerledikçe, bebeğiniz büyüdükçe ve daha fazla kilo aldığınız için karnınızın, göğüslerin ve baldırlarınızın etrafındaki çatlakları görebilirsiniz. E vitamini bazlı losyonları ve kremleri uygulamak cilt sorunlarını giderecektir.

 

 

Hamilelik sırasında vücut aşırı pigmentasyona yol açan bir hormon dalgaları üretir. Gebe kadınların neredeyse yarısı, hamilelik maskesi belirtileri gösterirler. Bu hamilelik maskesi, melazma veya klosma anlamına gelir. Pigmentasyon ve güneşe aşırı maruziyetin artmasına bağlı olarak alın ve yanaklarda koyu lekeler olarak tanımlanır.Hamilelik maskesinin yaşanmasını önlemek için, dışarda iken SPF 15 veya daha iyi bir güneş koruyucu kullanın. Güneşe maruz kalmak bu lekelerin yeniden ortaya çıkmasına neden olabilir. Yüzünüzü güneşin ışınlarından korumak için şapka kullanın.

 

Hamilelik sırasında, geliştirebilir:

 

deri çatlağı

cilt renginde değişiklikler (pigmentasyon)

lekeler veya sivilce

Mavi damarlar

hassas veya kaşıntılı cilt

 

Vücudunuzdaki hormon seviyelerindeki değişiklikler ve dolaşım ve bağışıklık sisteminizdeki değişikliklerin, cildinizde bir etkisi olabilir. İyi haber şu ki, hamilelik sırasında meydana gelen değişikliklerin çoğu, bebeğiniz doğduktan sonra kendiliğinden geçiyor.

 

Gebelikte saçlarınız olabildiğince hızlı uzar. Doğumdan sonra saçlarınız dökülmeye başlar. Gebelik sırasında cilt renginde olan değişimler normaldir. Gebeliğin bir parçasıdır. Bu durum sizi endişelendirmesin. Gebelikte lekelenmeleri önlemek için mutlaka koruyucu krem kullanın. Ayrıca karnınızın büyümesi ile kilonuzun artması ile vücudunuz gerilecek buda çatlamalara neden olacaktır. Yine çatlamaları önlemek için krem ve losyon kullanabilrisiniz. Badem yağıda çatlaklara iyi gelmeketdir. Ayrıca gün içinde mutlaka su tüketmenizi öneriyoruz.Her hamile kadın aynı cilt değişikliklerini yaşayamaz.

Hamilelik sırasında, kadınların meme uçlarının ve çevresindeki alanların koyulaşması gibi hormonal değişimler yaşamaları normaldir. Kadınlar ayrıca midelerinin ortasında, linea nigra olarak adlandırılan karanlık bir çizgi geliştirebilirler . Bununla birlikte, bu değişiklikler bebeğin doğumundan sonra kaybolur.

Hamileliğiniz sırasında, vücudunuzun her yerinde kan dolaşımının artmasına neden olarak,% 50 oranında daha fazla kan üretir. Bu artan kan dolaşımı yüzün daha parlak görünmesini sağlar. Hormonların aşırı üretimi ile yağ bezleriniz de fazla mesai yapıyor ve yüzünüze parlaklık veriyor.Yüzünüzü temizlemek için yağsız bir temizleyici kullanın. Akne eğilimli bir cildiniz varsa, bu hamilelik sırasında daha da tahrişe nedne olabilir. Cildinizi düzenli aralıklarla temizleyin.

Varis hamilelik sırasında bacaklarda görülen kalın mavimsi damarlar olarak tanımlanır. Onlar ortaya çıkıyor çünkü vücut bebeğe giden ekstra kan akışını telafi ediyor.Hamilelik sırasında bu cilt değişiklikleri sizi tedirgin etmemelidir. Yaygın ve doğaldır bu yüzden gebeliğinizin tadını çıkarın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir