Gebelik

Hamile olduğumu nasıl anlarım ?

HAMİLEMİYİM KADINLAR KULÜBÜ Hamile miyim nasıl anlarım ?

Eğer hamile kalmaya çalışıyorsanız, pozitif bir hamilelik testi görene kadar endişe ve heyecanlı olabilirsiniz. Birçok kadın bedenlerini o kadar iyi bilir ki, hamile olup olmadıklarını anlayabilir. Fakat ilk defa gebe kalacaklar için durum tersinedir. Bu makalemiz de hamileliğin ilk belirtilerine değinicez. Aşağıdaki belirtilerin bazıları mutlaka gebelik anlamına gelmese de, bunlar en sık bildirilen erken ipuçlarıdır. Bazı kadınlar çok az semptom yaşayacak, diğerleri ise hepsini yaşayacaktır.

Gebeliğin ilk belirtileri

Her zaman düzenli olan bir kadın için, kaçırılmış menstrüel periyot sıklıkla gebeliğin ilk belirtisidir . Bununla birlikte, kadınlar duygusal üzüntü, hastalık, ağır kilo kaybı, fazla egzersiz, hamile kalma kaygısı , menopoz başlangıcı ve bazen haptan çıkan gibi başka nedenlerle dönemleri geciktirebilir. Dolayısıyla kaçırılmış bir dönem tek başına hamilelik bulgusu taşımaz.

Vajinal akıntı

Erken gebelikte beyaz veya açık vajinal akıntıda bir artış normaldir. Ancak akıntı renkli ise, kokarda ya da kaşıntı, acıya ya da kanlı hale gelirse mutlaka hekime görünün enfeksiyonunuz olabilir.

Gögüslerde hassasiyet ve büyüme

Bazı kadınlar meme başlarının daha hassas olduklarını veya göğüslerin daha ağır, dolgun ve acı hissettiğini fark eder. Göğüsler üzerinde yüzeysel damarlarda da genellikle bir artış vardır .

Sık sık idrara çıkma

Gebeliğin ilk üç ayında sık idrara çıkma sıklıkla görülür. Sık idrara çıkma büyümekte olan uterusun mesane üzerindeki baskısından kaynaklanmaktadır.

Yorgunluk

Bu, ilk üç ay boyunca çok belirgindir ve gebeliğin belirgin bir erken belirtisidir. İlk aylardaki yorgunluk , vücudunuzun hızla değişen hormon düzeylerine adapte olması nedeniyle ortaya çıkabilir; birçok kadın, yorgunluğun orta aylarda azaldığını ve son üç ayda geri döndüğünü söylüyor.

Kabızlık

Tek başına kabızlık kendi kendine hamilelik belirtisi değil, genellikle çok düzenli olan kadınlar için ilave bir ipucu olabilir.

Mide bulantısı kusma

Tam nedeni bilinmemekle birlikte progesteron hormonunun yüksek seviyeleri ile ilişkili olduğu düşünülmektedir.

Başağrısı

Bazı kadınlar ara sıra baş ağrısı çekerler. Bunlar gebeliğin oldukça erken ve ilk belirtileri olup dalgalanan hormonlardan kaynaklandığı düşünülmektedir.

Metalik tat

Tatlardaki değişiklikler birçok kadın için en erken gebelik belirtileri arasında olabilir. İlk dönem kaçırılmadan bile bazılarının ağzında garip bir tatları var. Kadından kadına değişir, ancak en yaygın olarak metalik olarak tanımlanır.

Cilt değişiklikleri

Cildin değişiklikleri erken gebelikte sık görülür. Cilt daha kuru hale gelebilir, ancak aynı zamanda lekelerin ortaya çıkmasına da yol açabilir.

implantasyon kanaması

Bu lekelenme , normal periyodun meydana geleceği saatte oluşabilir ve birkaç gün ila birkaç hafta sürebilir. Kahverengi pembe bir kaç damla olan pet kirletmeyen lekelenmedir. Cevapsız bir dönem genellikle hamile olabileceğinizin ilk işaretidir. Az miktarda kanama normal olabilir.İmplantasyon kanaması, döneminizin beklendiği zamanlarda meydana gelebilir ve bir dönemle karıştırılabilir. İmplantasyon genellikle hafif lekeldir, bir günden az sürer ve beklenen süreden daha önce gelir

 

Erken gebelik ve adet öncesi semptomlar çoğu zaman benzerdir. Bu yüzden belirtilerden yola çıkıp gebelik teşhisi yapılmaz.Hamile olduğunuzdan şüpheniz varsa, döneminizde gecikme söz konusu ise mutlaka gebelik testi yapın. Test sonucunuz pozitif olursa gebeliğinizin kesin teyidi için bir kadın doğum uzmanına görünün. Tekrarlanacak HCG testi ve ultrason incelemesi gebeliğinizin teyidi için şarttır. HCG, implantasyondan sonra üretilen bir hormondur. Nadiren de pozitif HCG ye neden olabilen hastalıklar vardır, bu nedenle pozitif bir kan veya idrar testi genellikle gebeliği doğrulamak için başka bir test yöntemi ile takip edilmelidir.Son olarak, üriner frekans, gebelik dışında enfeksiyon, sistosel, yapısal bozukluklar, pelvik tümörler ve hatta duygusal gerginlik olmak üzere farklı nedenlerin çoğuna neden olabilir. Bu nedenle, erken belirtilerin bir kombinasyonu gebeliği önermekle birlikte, bu durumu teyit etmekte güvenilir değildirler. Tipik bir gebelik testi, bir dönemin kaçırıldığı ilk günden itibaren idrar örneği alınarak yapılabilir fakat geç döllenme gibi durumlarda testiniz negatif sonuç verebilir. Bu yüzden beklenen döneminizde en az 3 en fazla 7 gün gecikme olmasını bekleyin.. daha ayrıntılı bilgileri buradaki siteden de bulabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir