Gebelik

Emzirirken hamile kalmak mümkün mü?

Emzirirken hamile kalmak kadınlar kulübü Emzirirken hamile kalmamak için ne yapmalı hamile kalanlar kadınlar kulübün de buluşuyorlar.

Hamile kalmak kimi kadın için mutluluk , kimisi için ise endişe kaynağıdır. Özellikle yeni doğum yapanlar tekrar yeniden gebe kalmaktan korkarlar. Düzenli ve sık emzirmenin gebe kalmayı önlediği hakkın da çeşitli yorumlar makaleler okumuşsunuzdur. Bu ön görü doğru olmakla birlikte % 100 kesin bir uygulama değilidir.Gerçek şu ki, emzirirken yumurtlamak mümkündür ve korunmasız bir ilişki hamile kalmanıza neden olabilir. Bu makale emzirme döneminde gebe kalmak mümkünmü,emziriken hamile kalınırmı,emzirirken hamile kalırmıyım gibi sorulara ayrıntılı yanıtlar vermektedir. Sizlerin de konuya dair sorularınız varsa bizlere bu başlık altın dan yönlendirebilir en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.

Yeni anneler genelde doğumdan sonraki üç hafta önce yumurtlamasa da adet olabilirler. Yada adet olmaları uzun süre gerçekleşmeyebilir. Genelde doğumdan sonra adet tamamiyle 6. aydan itibaren düzene oturduğu gibi bir kadın için de gebelik için risk oluşturmaktadır. Bu yüzden yeniden erken dönemde hamile kalmayan istemeyen kadınlar etkili bir doğum kontrol yöntemi uygulamalıdırlar.

Bebeğiniz sık ve düzenli emziren kadınlarda adet olma uzun zaman alabilir. Bir çok kadın doğum sonrası adet gecikmesiyle endişeye kapılır . Ya yeniden hamileysem ? Emzirmek pek çok annenin doğal ve etkili kontraseptif bir yöntem olarak kullanılmasına rağmen sadece belirli koşullar altında etkindir. Bunlar;

Bebek emzirme
Bebeğin günde 6 defadan beslenmesi
Her emzirme oturumunun uzun sürmesi
6 aydan sonra sütün koruması geçiyor tabi düzenli emzirme olursa 6 ay gebe kalmayabilirsiniz. Emzirme sırasında ortaya çıkan meme uçlarının uyarılması, prolaktin hormonunu uyarır ve bu hormon üreme hormonları üzerinde etkiye sahiptir. Vücuttaki prolaktin seviyeleri ne kadar yüksek olursa, daha verimli olur. Prolaktin yumurtlamayı kısıtlar ve menstrüel akışını engeller. Çoğu kadın, menstrüel akışı başladıktan sonra hamile kalabilir. Bununla birlikte, menstrual akış olmadan yumurtlamak da mümkündür.

Emzirirken Ortak Gebelik Belirtileri

Kısa süre önce bebeğiniz oldu ve şu anda emziriyorsunuz . Doğum gerçekleştiğin den beri aktif olarak ilişkiye giriyor ve seyrek emziriyorsanız, hamile kalma şansınız var demektir.

Emzirirken gebelik belirtileri genellikle düzenli gebelikte görülen belirtilerle aynıdır. Bunlar, bir kadının hamile olup olmadığını öngörebildiklerine göre sınıflandırılır. Gebeliğin malum ilk belirtisi adet gecikmesidir. Göğüslerdeki değişiklikler hamilelikte en erken belirtiler arasındadır. Yemeklere karşı tiksinme,sık idrara çıkma,kasıklarda ağrı,yorgunluk,sinirlilik gebeliğin belirtileridir.Bir kadın altı haftalık hamile kaldığında bunları fark edebilir. Bu değişiklikler gebelik hormonlarının östrojen ve progesteronun yan etkileridir.
UYARI : İlaçlar meme hassasiyetine neden olabilir, bu nedenle olası yan etkilerinden biri olup olmadığını öğrenmek için kullandığınız ilacın prospektüsünü okuyun.

Emzirme, vücudun enerjisini zaten alıyor. Bu süreçte kendinizi yorgun ve halsiz hissedebilirsiniz.İmplantasyon Kanaması Embriyonun uterus duvarına implante edilmesiyle oluşan bir lekelenmedir. Gebeliğin erken dönemlerinde görülür. Emzirirken gebeliğin yaygın belirtilerinden biri budur. Bununla birlikte, lekelenmenin, implantasyon olmaksızın gerçekleşebileceğini dikkate alınız. Adet döngüleri emzirme döneminde alışılmadık bir duruma da neden olur. Bir fetüs büyüdüğünde mesaneye baskı yapar ve büzülmesine neden olur. Sık idrara çıkma, gebelikten kaynaklanıyor olabilir; aynı zamanda diyabet, böbrek ve / veya idrar yolu enfeksiyonları, mesane işlev bozuklukları, gebelikle ilgili olmayan uterus genişlemesi gibi diğer durumlar ve daha fazlası olabilir.

https://www.hamilemiyim.org/

Karnınızda kasığınızda seyirmeler hissedebilirsiniz. Genellikle, hamile bir anne, bebeğin yaklaşık 16. hafta da hareket ettiğini hissedebilir. Karnınızın içinde bundan önce hareket eden bir şey hissediyorsanız, bunun sebebi gaz veya bağırsak hareketleri gibi başka şeyler olabilir.

Sevgili okurlar görüldüğü üzre emzirirken hamile kalmak mümkündür. Şayet gebelik istemiyorsanız etkili bir doğum kontrol yöntemi tercih edin. Ayrıca yukarıda yer alan septomları yaşıyorsanız mutlaka gebelik testi yapın.. Unutmayın ki korunmasız her birliktelik istenmeyen gebelik açısın dan riskir..

Emzirirken hamile kalmak kadınlar kulübü Emzirirken hamile kalmamak için ne yapmalı hamile kalanlar kadınlar kulübün de buluşuyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir