Gebelik,  Sağlık

Yumurtlamayı kolaylaştıran kür tarifleri

Kadınlarda Yumurtlama Kadınlar Kulübü Kadınlarda yumurtlama ne zaman olur kaç gün sürer yumurtlama dönemi nasıl anlaşılır yumurtlama günleri ile ilgili tüm merak edilenleri yazdık

Hamilelik bir erkeğin sağlıklı spermi ve bir kadının sağlıklı yumurtasının biraya gelmesi ile oluşur. Sağlıklı bir çok çift doğal yollar dan gebeliği sağlarken , bir kısmıda bazı nedenlerden ötürü ebeveyn olma duygusun dan yoksun kalıyor. Bu makale de kadına bağlı kısırlık nedenlerinden olan yumurtlama problemlerine değinicez.

Yumurtlama belirtileri

Adet döngünüzü belirlemek ve anlamak hamile kalma konusunda size yardımcı olucaktır. Bu durum da uzman olmanıza gerek yok. Sadece okuyup öğrendiklerinizi uygulamak size kolay hamile kalmayı sağlayacaktır.

Adet döneminin ilk günü lekelenmeyi gördüğünüz gündür. Yumurtlama iki adet dönemi arasın da gerçekleşir. Yumurtlamanızı takip etmek için mutlaka adet tarihlerinizi kaydedin. Yumurtlama günü kadınlarda vajinal akıntı artmakta ve bu akıntıya vajinal kasılmalar eşlik etmektedir. Yumurtlama gerçekleştiği zaman bu vajinal akıntı esnek olur. Görünümü yumurta akına benzer kıvamı da yumurta akı gibidir. Bu akıntıyı gördüğünüz zaman yumurtladığınızı anlayabilirsiniz. Ayrıca bazal vücut ısınızı takip ederek ovülasyon günlerinizi belirleyebilirsiniz. Ben bu şekilde takibi biraz sıkıcı ve uzun buluyorum kesinliklede tavsiye etmiyorum. Çünkü günümüzde ovülasyon günlerini kolayca tespit eden yumurtlama kitleri var. Eczaneden bunları tedarik edebilirsiniz. Ovülasyon testleri hem idrar dan hem de tükürükten yapılabiliyor.

 

Kadınlar her ay yumurtlarmı ?

Her kadın her ay yumurtlamaz. Bir yumurtalık bir yumurta üretmezse yumurtlama meydana gelmez. Bu durum da adet olunabilir yada adet gerçekleşmeyebilir. Kadınların% 90 ı için, döngü uzunluğu 23-35 gün arasında değişebilir, yumurtlamanın ortasında gerçekleşir. Stres gibi koşullar yumurtlamayı geciktirebilir.

Yumurtlama problemi olanlar ne yapmalı ?

Makalemizin girişin de gebeliğin oluşabilmesi için bir sperm ve bir yumurtaya ihtiyaç olduğunu belirtmiştik. Kadınlar da kısırlık nedenlerinin başın da yumurtlamaya bağlı sorunlar gelmekte. Yumurtanın kalitesi gebeliğin sağlanması için önemli koşuldur. Peki yumurtlama olmuyorsa ne yapmalı ? Öncelikle bu durum tıbbi olarak tedavi edilmelidir. Takviye uygulamalarla gebe kalmanızı kolaylaştırabilirsiniz. Şimdi sizlere yumurtlamaya yardımcı kürleri verelim.

Yumurtlama kürü

1 kavanoz bal, arı poleni,arı sütü ,kara çörek otu, tarçın. Hepsin den 1 yemek kaşığı alıp bala ilave edin. Diyabet problemniz yoksa sabahları aç karnına bu kürden tüketin.
Adet dönemin den yumurtlama tarihine kadar adaçayı için. Bu gün de 1 fincanı geçmesin
Adet dönemin den yumurtlama kadar gün de 1 fincan hayıt meyvası çayı tüketin.

Her sabah kahvaltısın da mutlaka zeytin ve yumurta tüketin. Kahvaltınız da 5 adet fındık 2 adet kuru incir de olsun.
Gece uyumadan önce ballı ve fındık tozu içeren süt tüketin.

Stres yumurtlama sürecini etkileyebilir. Bu yüzden stresten uzak durun. Stresten korunmak iin yoga ve meditasyon yapın. Ruh sağlığınız üzerin de bu uygulamalar etkili olucaktır. Sigara içiyorsanız bırakın. Bırakamıyorsanız azaltın.

Hamile kalma planınızı uygularken mutlaka folik asit içeren besinler tüketmeye çalışın. Yada folik asit tableti kullanarak takviye yapın. B 12 vitamini eksikliği de gebe kalmayı zorlaştırmaktadır.

Hamile kalmak için ne yapmalı ?

Öncelikle yumurtlamaya bir kaç gün kala ilişkiye girmeye başlayın. Sperm rahim de 3-4 gün yaşayabiliyor. İlişkiden hemen sonra kalkmayın.Kalçanızın altına bir yastık koyun ve yarım saat uzanın. İlişki den hemen sonra duş almayın tuvalete gitmeyin. İlişki esnasın da vazelin, yada kayganlaştırıcı kullanmayın. Bunlar spermin ölmesine neden olur.

Sevgili anneler ne diyor takipçileri ; Sizler nasıl hamile kaldınız ? Hamile kalırken ne gibi yöntemleri uyguladınız ? Uyguladığınız herhangi bir doğurganlık kürü varmı ? Deneyimlerinizi ve sorularınızı bizlerle bu başlık altın dan lütfen paylaşın. Vereceğiniz bilgiler bir çok kişiye umut olabilir. Dileyen her kadının anne aolması temenisi ile, sağlıklı huzurlu günler diliyoruz..

Kadınlarda Yumurtlama Kadınlar Kulübü Kadınlarda yumurtlama ne zaman olur kaç gün sürer yumurtlama dönemi nasıl anlaşılır yumurtlama günleri ile ilgili tüm merak edilenleri yazdık

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir