Gebelik

En erken gebelik belirtileri nelerdir ?

ERKEN GEBELİK BELİRTİLERİ KADINLAR KULÜBÜ – Hamileliğin ilk hafta en erken belirtileri şunlardır

Hamilelik,hamilelik belirtileri,gebelik, gebelik belirtileri,gebelik belirtileri nasıl olur ? Bu kelimeleri arayıp sayfamıza geldiniz. Muhtemelen gebe olduğunuz dan şüpheleniyorsunuz .Fakat  gebelik belirtilerinin neler olabileceği hakkın da pek bilginiz yok.Bu makalede kafanızda yer alan gebeliğe dair tüm merak edilen ayrıntıları bulabilirsiniz.

Hamilelik  bir çok çift için mutluluk kaynağı bir kaçı içinde sinir bozucudur .Beklenmedik gebelikler süpriz yapmakla beraber endişe sebebiniz olabilir. Yada  bunların aksini düşünen bir çift olabilirsiniz. Hemen evliliğinizin meyvesini görmek istiyorsunuzdur. Gebe kalmaya ya da bir dönem kaçıran birçok kadın, yaşadıkları her semptomu hamilelikte potansiyel bir işaret olarak inceler. Erken gebelik semptomlarının bazıları oldukça iyi bilinirken bazıları pek bilinmez.(burun tıkanıklığı, ağzıda tuhaf tat değişikliği gibi) Progesteron gibi gebelik hormonları bir kadının burnunun her zamankinden çok daha duyarlı hale gelmesine neden olur. Bu yüzden gebeyseniz şayet  adet gecikmesinden sonra ilk olan belirti kokulara karşı hassasiyet olucaktır.Akabinde  tiksinme mide bulantısı  yada aksine gıdalara karşı istek gerçekleşecektir.

Erken Gebelik belirtileri

Gebeliğin malum ve bilinen ilk belirtisi beklenen dönemde gecikme olmasıdır.Beklenen dönemden kastımız adet dönemidir. Yalnız şunu hatırlatmakta fayda var. Her adet gecikmesi gebelikle sonuçlanmaz. Adet dönemi bazı koşullardan ötürü gecikebilir.  Mesela  hormon bozukluğunuz olduğun da , yada yoğun stres yaşadığınızda, sevdiğiniz birinin ölümü,işten atılma ,mevsim dönüşleri, rahimde kist miyom olması vs. vs. Yani kısaca yazarsak liste uzayıp gider hanımlar. Adet döneminde gecikme olması  akla ilk olarak gebeliği getirir.

Adet gecikmesin den sonra gebeliğin işaretleri nelerdir?

Bir dönemi kaçırmak,ardından gögüslerde olan değişimler,kokulara karşı hassasiyet,aşermeler,tiksinmeler ,kusmalar , vajinal akıntı ,uyku hali,kabızlık yorgunluk,kasık ve bel ağrısı, ağızda metalik tat adet gecikmesinden sonra aşama aşama görülen belirtilerdir.

Gebelik belirtileri kadından kadına değişir. Bir kadın, her bir ortak belirti yaşayabilir .Yada hiç belirti yaşamayabilir. Öyleki 9 ay boyunca gebe olduğundan haberi olmayan bir ağrıyla hastaneye gidip doğuran kadınlar vardır.

 

Belirtilere göre hamileyim diyebilirmiyim ?

Sayfamıza her gün hamilelik belirtileri ile ilgili sorular alıyoruz. Mesela midem bulanıyor başım dönüyor adetime bir yada bir kaç gün var hamilemiyim. Biz aynı sorulara genelde kalıplaşmış tek yanıt veriyoruz. Belirtilere dayanarak gebelik teşhisi yapmak yanlış ve yanıltıcıdır. Bir çoğu için aynı yanıtı almak sinir bozucu olabilir. Fakat kimseyide yalan yanlış boş hayallerlede kandırmak istemiyoruz. Bu yüzden temkinli davaranak ; Mensinizde en az 3 günlük gecikme olursa test yapınız tavsiyesinde bulunuyoruz. Bizler sizlerin beklediği yanıtı vermeyi çok isteriz. Fakat bu maalesef mümkün değil.. Elimizden geldiğince sizleri en doğru şekilde bilgilendirmeye ve yönlendirmeye çalışıyoruz. Neyse konuyu toparlarsak sevgili hanımlar; Gebelik şüpheniz varsa ve adetinizde gecikme yaşadıysanız yapmanız gereken ilk şey gebelik testi yapmanız ve akabinde teyidi için hekime görünmenizdir..Dileyen her kadının anne olmasını temenni ediyoruz..

 

Olumlu bir test sonucu neredeyse kesinlikle doğrudur. Olumsuz bir sonuç daha az güvenilirdir. Olumlu – Olumsuz bir sonuç alırsanız ve hala hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız, bir hafta bekleyin ve tekrar  test yapın. Sonuç ne olursa olsun hekim kontrolünde olmayı unutmayın.

Nasıl hamile kaldığım anlaşılır ?

Gebelik belirtileri kadınlardan kadına farklılık gösterir ve tüm kadınlar gebeliğin tüm tipik erken belirtilerini görmez. Bununla birlikte, semptomların çoğu son derece yaygındır ve neredeyse tüm gebe kadınlar bu gebelik belirtilerinin bir veya daha fazlasını yaşarlar. Bunların hepsi ortak gebelik belirtileri iken vücuttaki ve hatta hastalıktaki diğer değişikliklerin göstergesi olabileceğini unutmayın. Gebelik belirtileri ve semptomlarını fark ettiğinizi düşünüyorsanız, mümkün olan en kısa zamanda bir doktor veya uzmana danışın.

Bir kadın hamile olduğunu öğrendiğinde, olağanüstü, yaşamı değiştiren bir tecrübenin başlangıcı olabilir. Bazı kadınlar gebeliğin çok erken döneminde pek çok bulgu ve belirtiye rastlarken, bazılarında çok az veya hiç rastlanmamıştır. Hamile kaldığınızı düşünüyorsanız  teyidi için test yapın. Test sonucunuz olumluysa yani pozitif ise en kısa zaman da  doktor kontrolün de olun.   İyi bir yaşam tarzı seçimi, sağlıklı diyet ve uygun doğum öncesi bakım, bebeğiniz için hayatta en iyi başlangıcı sağlayacaktır. www.hamilemiyim.org sitesinde daha ayrıntılı bilgiler bulabilirsiniz.

ERKEN GEBELİK BELİRTİLERİ KADINLAR KULÜBÜ – Hamileliğin ilk hafta en erken belirtileri şunlardır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir