Gebelik,  Sağlık

Beta hcg yükselip düşerse ne olur bu ne demek ?

Beta hcg yükselip düşmesi ne demek Yükselip düşerse ne olur bu durumda yükselen düşen var mı kadınlar kulübü sitesinde sorularınıza cevaplar bulacaksınız

Hamileliği test etmek, anne adayları için çok heyecanlı bir zamandır. Kan testi, hamile olup olmadığınızı öğrenmenin kesin bir yoludur. Ancak hangi durumlarda olumsuz bir sonuç verir yada gebelik testleri yanlış sonuç verirmi ? Merak edilen bu soruların yanıtlarını makalemizin devamın da bulabilirsiniz..

Hamilelik İçin Kan Testi

Hamilelik için yapılan kan testleri sonuçlarını temel alan insan koryonik gonadotropin (HCG) oluşumunu ölçer. Genellikle aynı hormonu ölçen evde yapılan gebelik testlerinden daha güvenilirdirler. Kan testleri gebeliği gebelikten yaklaşık 7 ila 12 gün sonra tespit eder ve kanınızdaki HCG hormonunun konsantrasyonunu da belirleyebilir. Bu bilgi, bazı sorunlarınızı takip etmesine yardımcı olduğu için sağlık uzmanınız için yararlıdır. Bir dönem eksikliği, pelvik ağrı, meme hassasiyeti, düzensiz lekelenme veya kusma gibi hamilelik belirtileri hissettiğinizde hamileliği teyit etmek için gebelik kan testi (HCG ) yapmanız önerilir.Test, hamileliğin en erken döneminde yapılırsa, bir kan testi insan koryonik gonadotropini ni (HCG) tespit etmeyebilir.

HCG kaç olursa gebelik var demektir ?

8 ve üstü değerler gebelik olarak kabul edilmektedir. Yalnız hcg değeri tek başına gebeliği onaylamaz. Gebeliğin net teşhisi için ultrason muayenesi de gerekmektedir.

Çok yüksek HCG seviyeleri

Normal gebelik, zamanla tipik HCG düzeylerini gösterir. Bazen, bir kadın aslında hamile değilken kanında aşırı derecede HCG ye sahip olur. Bu, yanlış pozitif gebelik testine neden olabilir . Yüksek hCG düzeylerinin nedenlerinden bazıları, tümör, yumurtalık kanseri, çoklu gebelik, idrardaki kan veya protein veya bazı ilaçlar olabilir.

Çok düşük HCG seviyeleri

Bazen düşük veya HCG düzeyleri negatif olacaktır. Bunun birkaç nedeni olabilir. HCG düzeyinin düşük olması için bazı nedenler ektopik hamilelik gibi sağlıkısz gebeliğe işaret edebilir. Doktorunuz düşük HCG düzeylerinin nedenini belirlemenize yardımcı olabilir.

Kaç çeşit gebelik testi vardır ?

Kan testleri ve idrar testleri olmak üzere iki ana gebelik testi türü vardır. Her iki testte de, insan gonadotropininin (HCG) adı verilen, genellikle gebelik hormonu olarak da adlandırılan bir hormonun farkına vararak gebeliği saptar. Bu hormon döllenmeden sonraki 10 gün içinde veya implantasyondan 1-2 gün sonra kan ve idrarda kolayca ölçülebilir.

Adet döneminde gecikme , meme hassasiyeti, pelvik ağrı, düzensiz lekelenme veya kusma gibi herhangi bir gebelik belirtisinden şüpheleniyorsanız. Hamileliği teyit etmek için kan testi yaptırmalısınız. Test, çok erken yapılırsa bir kadın hamile olsa bile insan koryonik gonadotropinini (HCG) tespit etmeyi başaramayabilir. Döllenmeden sonra testin pozitif hale gelmesi en az 7 gün sürer. Çoğu durumda, bir kadın hamilelik dönemini kaçırdığında, hamileyken test pozitif olur. Bazı kadınlar , gebeliğin tüm belirti ve semptomlarını gösterdikten sonra bile yeterli HCG üretmedikleri görülmektedir.

Evde hamilelik testleri doğru yapıldığında yaklaşık% 97 doğrudur. Bununla birlikte, kan testi daha güvenilirdir.İlk üç aylık dönem boyunca, bir kadının Hcg düzeyini ölçmek için bu testi tekrar tekrar yaptırması gerekebilir. HCG seviyesinde çok düşük bir yükselme gebelik için kötü bir işaret olarak düşünülür.

Beta hcg yükselip düşmesi ne demek Yükselip düşerse ne olur bu durumda yükselen düşen var mı kadınlar kulübü sitesinde sorularınıza cevaplar bulacaksınız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir