Gebelik

Gebelikte 24. hafta belirtileri nelerdir?

Hamileliğinizin 24. haftasında bebeğinizin yüzü neredeyse belirgindir.Hamileliğin ilk 20 haftasında, vücudunuz daha fazla progesteron üretti.Gebeliğin 21 ila 22 haftasında, vücudunuz eşit miktarda progesteron ve östrojen üretti.Hamileliğin 24. haftasından itibaren , vücudunuzun östrojen miktarı daha yüksektir.

 

Bebeğiniz sesinizi şimdi duyabiliyor, bu yüzden sık sık sohbet etmeyi ve şarkı söylemeyi unutmayın.Vücudunuz hamilelikte daha fazla mukus üretir, bu da tıkalı bir burun, sinüzit ve baş ağrılarına neden olabilir.Bazı kadınlar hamileliğin bu noktasında dişeti kanaması veya hassasiyeti gibi bazı diş problemleri yaşayacaklar . İkinci trimesterin sonuna doğru, artık taşıdığınız ekstra ağırlık ve basınca bağlı olarak kalçadaki ve karın altındaki ağrıları geren yuvarlak ligaman ağrısını deneyimlemek yaygındır.

24 haftalık hamilelik kaç aydır ?

Şimdi 24 haftalık hamileyseniz, beş aylık ve yaklaşık bir haftalık hamilesiniz

 

Göbek deliğinizin altından cinsel organınıza doğru kahverengi bir çizgi belirir. Hamilelik hormonları tarafından etkilenen linea nigra, doğumdan sonra birkaç hafta ila birkaç ay içinde kaybolmalıdır.Özellikle hava sıcak olduğunda, hamilelik sırasında vajinal akıntıda hafif bir artış tamamen normaldir. Hafif kokulu, sütlü bir sıvı olduğunu fark edebilirsiniz.Ancak, kokulu, kaşıntılı veya sarı-yeşilimsi bir renk ise, tedavi edilmesi gereken bir enfeksiyon olabileceğinden doktorunuza durumu bildirin.

 

Bu hafta bebeğiniz için çok fazla değişiklik var. Beyni ve tat tomurcukları gelişiyor . Bebeğinizin akciğerleri her gün olgunlaşır ve alveoller denilen akciğerlerde küçük hava keselerini tutmaya yardımcı olan sürfaktan adı verilen bir madde üretmeye başlar. Bebeğinizin cildinin hala ince ve yarı saydam olmasına rağmen, bu kısa zamanda değişecek

 

Gebeliğin bu haftasında gözlerinizde kuruluk hissedebilrisiniz. Vücudunuzun bazı yerlerdinde çatlaklar gözlemleyebilirsiniz.Gögüs başında küçük sivilceler olabilir.Kaşıntılı veya kuru ciltler varsa, nemlendirici veya losyon kullanın. Hamileliğiniz sırasında gözleriniz daha hassas ve kuru olabilir.Tüm annelerin yaklaşık % 2-5 i gestasyonel diyabet geliştirir . Doktorlar, 24. ve 28. haftalar arasında gestasyonel diyabet için test yaparlar çünkü plasenta, insülin direncine neden olabilecek çok miktarda hormon üretir.Eğer sonuç yüksek seviyelerle gelirse, gestasyonel diyabet tanısını doğrulamak için daha fazla test yapılacaktır. Sevgili anneler gebelikte 24. hafta belirtileri başlıklı makalemizi incelediniz. Konuya dair yorum ve sorularınızı bizlerle bu başlık altından paylaşabilir, sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir