Gebelik

Çatlama İğnesinden Sonra Hamilelik belirtileri

Çatlama iğnesinden sonra gebelik belirtileri Kadınlar kulübü – Çatlatma iğnesi yaptıranlardan yorumlar ve bilinmesi gerekenler burada

Doğurganlık ilaçları bir kadının hormon seviyelerini ayarlamak için kullanılır. Doğurganlık enjeksiyonu ilaçlarının dozu, bir kadının infertilitesinin nedenine ve önerilen tedavi planına bağlı olarak değişir. Doğurganlık enjeksiyonu ilaçları genellikle kadınların adet döngüsünün 2. veya 3. gününde başlar . Doğurganlık tedavileri, cerrahi ve suni dölleme, In Vitro Fertilizasyon öncesinde denenen yöntemlerdir.

Çeşitli infertilite yöntemlerini denedikten sonra, çiftlerin yaklaşık% 5 i IVF yoluna gitmeye karar veriyor. IVF veya İn Vitro Fertilizasyon yumurta ve spermlerin bir laboratuvarda kadının vücudunun dışında birleştirildiği bir süreçtir. Bu süreç, genellikle, diğer tüm seçenekler denendiğinde seçilir . Bu seçenekten önce genelde klomen tedavisi, aşılama gibi tedaviler uygulanır. Yumurtlama problemi olan kadınlar klomifen gibi oral ilaç tedavisi görebilir. En çok kullanılan yumurtlama ilacı klomen dir. Klomen tedavisi bittikten sonra yumurta çatlatma enjeksiyonu uygulanır. Yumurta çatlatma iğnesi , uyarılan ve belli bir olgunluğa ulaşan yumurtayı çatlatır. Döllenmeye hazır hale getiri. Yumurta çatlatma iğnesi sonrası ilişki yada aşılama önerilir.

 

Yumurta çatlatma iğnesi sonrası yumurta ne zaman çatlar ?

HCG enjeksiyonu yapıldıktan sonra, hemen ovulasyon başlar. Yumurtlama genellikle hCG enjeksiyonu yapıldıktan 36 saat sonra gerçekleşir. Bazen ovulasyon enjeksiyondan 24 saat sonra olur ve enjeksiyondan 48 saat sonra gerçekleşebilir. Yumurtlamanın ne zaman gerçekleşeceği konusunda kesin bir zaman çizelgesi olmadığı için bir kadının enjeksiyon günü ve enjeksiyonundan sonraki iki gün çok önemlidir.

 

Yumurtalık hiperstimülasyon sendromu (OHSS)

Bu durum, yumurtalıklar çok geliştiğinde ve ovülasyon ilaçlarına yanıt olarak sıvı ile dolduğunda oluşur. Faktörler, bir kadının kan damarlarının pelvise sıvı sızdırmasına neden olan yumurtalıklar tarafından serbest bırakılır.Hafif OHSS biçimlerinde kadınlar şişkinlik ve pelvik rahatsızlık belirtileri gösterebilir. OHSS daha şiddetli olabilir. Bu nadir vakalarda, bir kadın, idrara çıkmada zorluk çekebilir, hızla kilo alabilir, veya akciğerler, böbrekler ve karaciğer ile ilgili organ komplikasyonları oluşturabilir.Şiddetli OHSS vakaları hastane de yatışı gerektirebilir.

Yumurta çatlatma iğnesi sonrası gebelik testi

Ovülasyon tedavisi gören hastalarda gebelik testi beklenen döngüde gecikme olunca yapılır. Şayet aşılama yapıldıysa aşılamanın 14. günü gebelik testi yapmanız gerekir.

Yumurta çatlatma iğnesi sonrası gebelik testi pozitif

Yumurtlama tedavisinde kullanılan ilaçlar test sonuçlarına müdahale edebilir. Yani gebelik testiniz gebe olmadığınız halde ilaç kaynaklı olarak pozitif sonuç verebilir. Bu yüzden size önerilen tarihten önce gebelik testi yapmayın. Antibiyotikler, ağrı kesiciler, bitkisel takviyeler gibi diğer ilaçlar gebelik testini etkileyebilir.

Sevgili takipçilerimiz, yumurta çatlatma iğnesi sonrası gögüslerde hassasiyet, mide bulantısı, kilo artışı, kasılarda kramp, vajinal akıntıda artış gibi komplikasyonları yaşayabilirsiniz. Bu belirtileri hemen gebeliğe yormak doğru değil. Yumurta çatlatma iğnesi sonrası gebelik belirtileri, gebeliğin 4-5. haftasın dan itibaren başlar. Adet gecikmesi olmadan yaşadığınız belirtiler ilaç kaynaklıdır. Adetinizde gecikme olursa ve bu belirtileri yaşıyorsanız gebe olmanız muhtemel. Bu durum da yapmanız gereken bir gebelik testidir. Ve test sonucunuz pozitifse gebeliğiniiz doğrulamak için mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünün.

Çatlama iğnesinden sonra gebelik belirtileri Kadınlar kulübü – Çatlatma iğnesi yaptıranlardan yorumlar ve bilinmesi gerekenler burada

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir