Gebelik,  Sağlık

Gebelikte bel ağrısı neden olur ?

Hamilelikte bel ağrısı yaşayanlar Bel ağrısı nasıl geçer ne zaman geçer sebepleri ve daha fazlası burada Kadınlar Kulübü 

Tebrik ederiz! Hamilesiniz ! Bu harika bir haber ve eğer ilk kez anne olucaksanız , hayatınızın en güzel anlarından birini kutlamak için iyi bir nedeniniz var. Gebelik süresince vücudunuz da bir çok değişimler olucaktır. Bunun yanı sıra duygusal anlamda da değişimler yaşayacaksınız. Gebelik süreci keyifli olduğu kadar zorlu bir süreçtir. Anne adayı bu süreçte çeşitli deneyimlere sahip olucaktır. Bu makalemiz de gebelikte görülen sırt ağrısının nedenlerini ve tedavisine değinicez.

Gebelikte bel ağrısı neden olur ?

Gebelikte bel ağrısı yaygın görülen bir sorundur. Çoğu zaman endişe gerektirmez. Ancak bel ağrısına kasık ağrısı , lekelenme ve kanama eşlik ederse mutlaka hekime görünmekte fayda vardır. Bu septomlar gebeliğinizle ilgili bir sıkıntıya işaret edebilir. Adetin gecikmesi ile birlikte bel ağrıısı hissedebilirsiniz. Ayrıca gebeliğin ilerleyen evrelerin de bel ağrısı kaçınılmaz olucaktır. Gebelikte bel ağrısı genelde bebeğin büyümesi ile vücudun ağırlık kanamasın dan dolayı oluşmaktadır. Ayrıca yanlış duruş,oturuş bel ağrısına mahal verebilir.

 

Gebelikte bel ağrısı ne zaman olur ?

Gebeliğe bağlı sırt ağrısı genellikle omurganın belirli bir bölgesine lokalizedir ve yaygın değildir. Sırt ağrısı hamileliğin beşinci ile yedinci ayları arasında ortaya çıkma eğilimi gösterir, ancak daha erken başlayabilir. Bazen, pelvisin ve bacaklardaki diğer bölgeler etkilenir, ancak nadiren dizin altında da ağrı oluşur.

 

Gebelikte bel ağrısı sebepleri nelerdir ?

Gebeliğin, erken evrelerinde rahatsızlık verebilen ve bel ağrısı oluşturabilen diğer koşullar hem mekanik hem de hormonal faktörlerden kaynaklanmaktadır. Araştırmalar, gebe kadınların yarısında ve dörtte üçünde gebelik döneminde herhangi bir zamanda bel ağrısı yaşadığını gösteriyor. Gebeliğe bağlı sırt ağrısının nedeni büyük olasılıkla mekanik, metabolik, dolaşımdaki ve psiko sosyal katkıda bulunan faktörlerin bir kombinasyonu ile ilgilidir.Bununla birlikte, nedenlerin çoğu aşağıdaki alanlara ayrılabilir..

Hamile kalmadan önce bel ağrısından müzdaripseniz kilo alma, kötü duruş ve bağların yumuşamasından dolayı hamilelikte tekrarlama veya kötüleşme olasılıkları daha fazladır. Ağrı şiddetli olabilir, bu da özellikle yürürken ya da merdiven çıkmayı ,oturmayı zorlaştırır.Gebelik sırasında vücudunuz relaxin adı verilen ve pelvik bölgedeki bağların rahatlamasına ve dolayısıyla eklemlerin doğum sürecine hazırlıklı hale gelmesine izin veren bir hormon yapıyor. Aynı hormon, omurgayı destekleyen bağların gevşemesine neden olabilir buda bel ağrısına yol açabilir. Sağlıklı bir hamilelik döneminde, kadınlar genellikle kilo alırlar. Omurga bu ağırlığı desteklemek zorundadır. Bu bel ağrısına neden olabilir.

 

Hamile kadınların% 50 ila 80 i bel ağrısı yaşıyor. Sırt ağrısı ve gebelik arasındaki bağlantı tam olarak anlaşılamadığından, doğru tedaviye erişim zor bir iş olabilir. Neyse ki, hamileliğe bağlı omurga ağrısı tipik olarak kısa ömürlüdür çoğu vakada doğumundan kısa süre sonra gider. Gebeyseniz ve şiddetli bel ağrılarınız varsa mutlaka hekime görünün. Doktorunuzun izni olmaksızın gebelik sırasında herhangi bir ilaç kullanmayın.Sevgili okurlarımız gebelikte bel ağrısının nedenleri ile ilgili makalemizi incelediniz. Konuya dair yorum ve önerilerinizi , sorularınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, verdiğiniz bilgilerle bir çok anne adayına ışık olabilirsiniz. Tüm anne adaylarımıza sağlıklı gebelik süreci diliyoruz..

Hamilelikte bel ağrısı yaşayanlar Bel ağrısı nasıl geçer ne zaman geçer sebepleri ve daha fazlası burada Kadınlar Kulübü 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir