Cinsel Bilgiler

İlişkiden sonra spermin geri gelmesi kısırlıkmı ?

İlişkiden sonra spermin geri gelmesi kısırlıkmı ? Kadınlar Külübü Sperm geri akınca bu ne anlama geliyor hamile kalmama engel mi ?

Hepimiz başka bir insanı yaratmak için spermlerin gerekli olduğunu biliyoruz, fakat bazen rolleri için yeterince kaliteli olmayabiliyorlar. Sperm erkek üreme hücresidir. Gebeliğin oluşabilmesi için bir spermle bir yumurta bir araya gelmelidir. İkisi olmadan hamilelik oluşmaz. Sperm beyaz ve grimsi bir sıvıdır. Ortalama olarak, bir erkek boşaldığı her sefer yaklaşık 100 milyon spermi serbest bırakır.

Düşük Sperm Hareketliliği

Bir sperm motilitesinin düşük olduğu bir semen analizinde görülebilir. Spermlerin motilitesi düşükse, sperminin döllemek için bir yumurtaya ulaşması zor bir zaman alır. Düşük sperm motilitesi, erkek faktör infertilitesine neden olabilir.

Her erkek kısırlığı vakası benzersizdir. Sperm sayısı düşük bir erkek doktoruyla sperm hareketliliğini nasıl artıracağı konusunda konuşmalıdır. Bununla birlikte, aşağıdaki yaşam tarzı değişikliklerinin her birinin sağlıklı sperm üretmesine yardımcı olduğu gösterilmiştir:

-Sağlıklı bir kilo verme

– Stres seviyelerinin düşük tutulması
– Düzenli egzersiz yapmak
– Sağlıklı beslenme
Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan kaçınılması (CYBE)
– Sigarayı bırakmak
– Alkol sınırlandırması
– Cinsel organların aşırı ısınmasını önleme (dizüstü bilgisayarlar, saunalar ve jakuziler vasıtasıyla)
– Pestisit, kurşun ve diğer toksik kimyasallara maruz kalmaktan kaçınma

 

Düşük Sperm Motilitesinin Tedavisi

Bu yaşam tarzı değişiklikleri zaten denenmiş veya herhangi bir nedenden dolayı değiştirilemezse, düşük sperm hareketliliğine rağmen bir çiftin hamile kalmasına yardımcı olabilecek tıbbi prosedürler vardır. IVF (in vitro fertilizasyon) genellikle daha başarılı bir tedavi yöntemidir.

İlişkiden sonra sperm geri akıyor ben kısırmıyım ?

Evet bu soruyu sıklıkla almaktayız. Çocuk sahibi olmak isteyen kadınların çoğun da spermin geri akması kısır oldukları kanısını oluşturuyor. Oysa bu normal bir durumdur. Ve kesinlikle kısırlıkla alakası yoktur. Gebe kalmanız için size lazım olucak sağlıklı bir sperm . İlişkiden hemen sonra spermin geri çıkması,geri akması kaçınılmaz olduğu için hemen ayağa kalkmayın. Kalçanızın altına yastık alarak yarım saat bir saat uzanın . Bu şekilde hareket etmeniz spermleri rahimde daha uzun tutacaktır. Kısaca tekrar belirtelim ; Boşalma gerçekleştikten hemen sonra spermin geri akması hamilelik oluşmasını engellemez. Boşalma sonrası spermin vajinadan akması beklenen normal bir durumdur.

Vajinam çok dar ilişki de vazelin kullanıyorum zararı olurmu ?

Kesinlikle zararı olur. Vazelin petrol türevi bir kozmetiktir. Rahminizi tahriş edebileceğiniz gibi enfeksiyonada maruz kalabilirsiniz. Ayrıca bebek sahibi olmak isteyenlerin ilişki anın da vazelin,kayganlaştırıcı jel,tükürük gibi maddeleri kullanmalarını önermiyoruz. Çünkü bunlar spermi öldürür ve gebe kalmanız zorlaşır.

Sevgili anneler ne diyor takipçileri ; ilişki sonrası spermin geri gelmesi ile ilgili makalemizi incelediniz. Sizlerinde konuya dair yorumlarınız , sorularınız varsa bizlerle paylaşabilirsiniz. Online olduğumuz en kısa sürede sorularınız yanıtlanacaktır. Yapacağınız yorumların bir çok kişiye de umut olacağını belirtelim. Dileyen her kadının anne olması dileği ile..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir