Sağlık

Neden Kilo veremiyorum diyenlerin bilmesi gerekenler

NEDEN KİLO VEREMİYORUM ?

Selamlar arkadaşlarım, ben 45 yaşındayım ve hayatımın büyük bir bölümünde biraz kilo versem iyi olur diye düşünerek bir yola çıktım. Ama sofradan kalktığımda bile aç olduğumu hisseden ben ne sporla ne de yememe ile bir türlü kilo veremedim. Bu sebepten dolayı yaptığım araştırmalar ile, sizlerin kilo vermesine yardımcı olacak bazı önemli bilgileri vereceğim. Şimdi mi evet kilo veriyorum ama başka bir yöntem ile bunu da yazının altından sizlere sunacağım.

kilo-veremiyorum-001.jpg

AİLEDEN GELEN GENLER KİLODA ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

Hemen hemen bütün hastalıklarda olduğu gibi aileden gelen genlerinizin bu kilo sıkıntısında çok büyük bir etken olduğu ortada. bilimsel olarak kanıtlanmış olan bu durum sadece kilo değil, kalıtsal olarak gelen hastalıklar da da kendini göstermektedir. Yani aile olarak kilo sıkıntısı anne ya da baba da söz konusu ise emin olun sizlerde de aynı sıkıntı olacaktır buna emin olabilirsiniz. Özellikle aileden gelen kilo öykünmesi var ise emin olun işiniz biraz daha zor olacaktır. Kilo vermek isteyen her bireyin bu durumu doktor kontrolünde protein ağırlı beslenerek yapmasında büyük önem bulunmaktadır.

 

KİLO VEREMİYORUM DİYENLERE PROTEİN AĞIRLIKLI BESLENME ŞART

Günlük hayatınızda sadece elinizi başınızın arasına koyarak ne kadar besin aldığınızı daha doğrusu, pirinç, ekmek tüketiminin ne derece çok olup olmadığını bir düşünün isterseniz. Kendimden biliyorum ekmeği hayatımdan çıkarttığımda mutsuz olmaya başladım. Bunun haricinde protein ağırlıklı beslenmeye karar verdim. Özellikle laktozsuz süt ürünleri ızgara yağı alınmış  yani derisi alınmış tavuk imdadıma hızır gibi yetişti diyebilirim. Yağsız salatalar çiya tohumlu yoğurt bu ürünlerin başını çekmekte. Protein olmadan kas kaybetmeye başlarsınız ve kilo verdim zannedersiniz ama daha sonra bu kiloları üç verip beş alacaksınız emin olabilirsiniz.

proteinli-besinler-tuketin-001.jpg

NEDEN KİLO VEREMİYORUM TROİD SIKINTIM MI VAR ?

Özellikle troid hastaları metabolizmanızın çalışma hızını kontrol eden 20 gr ağırlığındaki bir bezdir. Hor hormonların salgılanması ile sizlerin metabolizmalarınız hızlı ya da yavaş çalışır. Özellikle yavaş çalışan metabolizmaya sahip olan bir insanın işi gerçekten zordur. Öncelikle Bir diyetisyene gitmeden önce troid ile ilgili tahlillerinizi yaptırarak diyet menülerinizi diyetisyen eşliğinde ona göre almanız son derece önemlidir.

 

GERÇEK ANLAMDA ALMADAN KİLO VERENLER BUNU NASIL BAŞARIYOR ?

Bu olay tamamen yalan arkadaşlarım. Yukarıdaki yazmış olduğum bilgiler ışığında, aile de öykünme olan, troid hastası olan kişiler hani önümüze çıkıyorlar ya şu kadar zamanda bu kadar kilo verdim diye bakın onun size bilimsel olarak açıklamasını hemen yapayım. 100 kişiden emin olun 5 kişi bu şekilde kiloyu ya veriyor ya da vermiyor. Yukarıda yazılanları çözmeden kilo veremezsiniz ” su içsemyarıyor ” ifadesi boşu boşuna söylenmiş bir söz değildir. Kilo vermek gerçekten zor ve meşakkatli bir süreçtir. Tamamen inançlı olma ve ” kilo vereceğim ” demek gerekiyor. 

 

GÜNLÜK KALORİ ALIMINIZI 1000 OLARAK SABİTLEYİN 

Kalori hesabı için basit yöntemler var google üzerinden 100 gr tavukta kaç kalori var dediğimizde önümüze 239 kcal çıkıyor EKMEK yemez iseniz iki öğün tavuk size toplamda 480 kcal olarak geri dönecektir. Yanında tüketeceğiniz sıfır yağlı ( çok az zeytinyağı olabilir ) salata sizin için yeterli gelecektir. Sık ve az olarak ekmek tüketmeden yemek yemediğiniz ve spor yapmadığınız sürece bunların tamamı kilo vermenizi engelleyecektir. 

 

KİLO VERMEK İÇİN GECE YEMESİNİ KESİN YOĞURT ÇİYA ( CHİA )TOHUMU DENEYİN

Özellikle akşamları tv karşısında geçirilen süreleri hesaplayan uzmanlar, aslında en fazla gıdanın hemen yatmadan önce geceleri tüketildiğine dikkat çekiyorlar. Sizler için ben yağsız yoğurt-çiya tohumu denemenizi önemle tavsiye ediyorum. Yoğurdun içerisine katılan bir maksimum iki kaşık chia tohumu midede şişerek inanılmaz bir alan kaplıyor ve sizlerin tok kalmasını ve sindirim sistemlerinizin de son derece rahatlamasına yardımcı oluyor deneyebilirsiniz. Özellikle meyveler ile süsler iseniz inanılmaz lezzet alacağınıza emin olabilirsiniz.

ciya-tohumu-yogurt-001.jpg

 

TÜP MİDE AMELİYATI İLE ZAYIFLAYANLAR VAR MI ?

Evet arkadaşlarım şimdi ben sizlere konunun başında belirtmiş olduğum kilo verme durumumu bi anlatayım isterseniz. Adana – Mersin arasında hatta İstanbul’da da bu ameliyatları yapmış sayın Opr.Dr Erdal Cücük’te yaklaşık bir ay kadar önce tüp mide ameliyatı oldum. Lütfen yanlış anlaşılmasın olay, ben elimden gelen her şeyi yaptım ama gerek aile genlerimden gerek ise yemeği çok sevmemden dolayı bir türlü kilo veremedim. Toplamda bugün itibari ile 1 ay 1 gün gibi bir zaman geçti ve 125 kilodan şu anda açlık ta hissetmeden sık yiyerek ekmek tüketemeden ( mide çok küçük ekmek yerine protein alıyorum ekmeği kesinlikle tüketemiyorum ) 112 kiloya an itibari ile ulaşmış durumdayım. Yılın tıp adamı ödülünü alan Erdal Cücük ile ilgili youtube araması yapabilirsiniz. Buradaki linkten de inceleyebilirsiniz.

 

TÜP MİDE AMELİYATI OLAN ÜNLÜLER SONUÇTAN MEMNUNLAR

Televizyonlarda insanların büyük bir beğeni ile izlediği Rasim Öztekin’in kızı Pelin Öztekin ekranlara aşağıdaki resimden de görüleceği üzere kilolu hali ile çıkmış. Aldığımız haberlere göre ise her türlü diyeti denemiş ama bir türlü kilo veremeyerek tüp mide ameliyatı olmuş ünlülerden. Şimdi öncesi ve sonrası resmine bakarak kararı lütfen siz verin.

tup-mide-ameliyati-oncesi-sonrasi-001.png

 

MİDE AMELİYATI SONRASI KİLO ALINABİLİR Mİ ?

Bu durumu özellikle sayın Erdal Cücük’e yönlendirdik bu mümkün mü dedik. Kendisi ; benim şu anada kadar yaptığım ameliyatların sayısını bilemiyorum çok fazla bu güne kadar daha kilo alanı kesinlikle görmedim dedi. Özellikle 1,5 yıla kadar kilo veriminin devam ettiğini söyledi. Yani bir buçuk hatta iki yıla yakın bir sürede yavaş yavaş kilo veriyorsunuz. İnanılmaz bir şey açlık hissetmiyorsunuz. Eğer düşünür iseniz bu ameliyatı kesinlikle uzman ellerde olmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

 

Kişisel araştırmalarım ile sizlerin kilo vermesine bir nebze olsun yardımcı olabileceğimi düşündüm ve başımdan geçenleri sizler ile paylaştım. Bu ameliyat için kesinlikle acele etmeyin, benim yaşım 45 ve denemediğim yöntemler kalmadığından dolayı buna karar verdim. Sonuçta, kiloya bağlı olarak yerleşmiş tansiyon, şeker rahatsızlığı, eğilip kalkamama durumu… daha sayabileceğim bir çok sağlık sıkıntılarım baş göstermeye başlamıştı. Siz diyetisyeni denemeden ve troid bezinize baktırmadan sakın ola böyle bir karar vermeyin. Ameliyat sonrası bir sonraki gün yürüyebiliyor, çay vs içebiliyorsunuz. Sağlıklı günler dilerim.

 

ANNELER KULÜBÜ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir