Sağlık

Bağırsak parazitine ne iyi gelir ?

Mide rahatsızlıklarını sıklıkla mı yaşıyorsunuz? Bu sürekli bir mide bulantısı ve ishale eşlik ediyormu ? Cevap evet ise bağırsak parazitlerin den müzdarip olabilirsiniz. Bağırsak parazitleri veya solucanları, insanlar veya hayvanlar gibi diğer organizmalardan beslenen organizmalardır. Paraziter enfeksiyonlar, fark ettiğinizden daha yaygındır ve hafif dereceden şiddetli dereceye kadar değişebilir. Profesyonel tanı her zaman tavsiye edilir ve reçeteli ilaç tedavisi genellikle ağır infestasyonlarla uğraşırken gereklidir. Bununla birlikte, bazı hafif ve orta şiddetteki paraziter enfeksiyonlar evde tedaviye yanıt verebilir. Çeşitli bağırsak parazitleri türleri vardır, ancak sadece iki ana tip vardır: helmintler ve protozoa.En yaygın bağırsak solucanları yassı kurtlar ve yuvarlak kurtlardır.

 

 

Yassı kurtlar, tenkalar, kıl kurdu ve kancalı kurt enfeksiyonlarına neden olurken, solucanlar da tenyaları içerir. Tenya beyaz, renklidir ve 30 yıla kadar insanlarda yaşayabilir.Trikonizis solucanları genellikle hayvanlardan geçen yuvarlak solucanlardır. Bu solucanların larvalarını içerebilen az pişmiş et tüketmek, enfekte olmanın en yaygın yollarından biridir.Helmintlerin birçok hücresi vardır . Protozoa sadece bir hücreye sahiptir ve helmintlerin aksine, insan vücudunun içinde çoğalabilirler. Semptomlarınız sahip olduğunuz parazite bağlı olarak değişebilir .

 

Bağırsak parazitlerinin belirtileri

İştah kaybı
Karın ağrısı
Mide bulantısı
zayıflık
yorgunluk
Kilo kaybı

Kancalı kurt enfeksiyonları ile ilişkili semptomlar şunlardır:

yorgunluk
Anemi
Kaşıntı cilt
Kurdeşen

Yine de, enfekte kişilerin çoğunun tecrübe ettiği bazı belirtiler vardır. Bunlar karın ağrısı, ishal, dizanteri, bulantı, kusma, şişkinlik, rektum etrafında kaşıntı, yorgunluk ve açıklanamayan kilo kaybıdır.Çeşitli parazitler bağırsak sistemine bulaşabilir. Parazitler genellikle kontamine yiyecek veya su tüketimi, dengesiz bağırsak florası, veya zayıflamış bağışıklık sistemi olan kişiler de olabilir.

Bağırsak parazitleri tarafından farklı yollarla enfekte olabilirsiniz. Bazı ortak risk faktörleri ve insan bağırsak parazitleri geliştirme nedenleri aşağıda listelenmiştir.

Az pişmiş et tüketmek
Kirlenmiş su içmek
Kirlenmiş toprak, su, dışkı veya bazı ev eşyaları ile temasta bulunmak
Kötü hijyen

Çocuk ve yaşlı yetişkinler zayıf bağışıklık nedeniyle paraziter enfeksiyonlara daha duyarlıdırlar.Sarımsak 60 çeşit mantar ve 20 tür bakterinin yanı sıra en güçlü virüslerden bazılarını yavaşlatıp öldürebilir.Sarımsak, parazitleri öldürme ve ikincil mantar enfeksiyonlarını kontrol etmeye sahiptir.Salatalık tohumları, sindirim sistemi içindeki tenyaları çıkarmak için tamamen doğal bir tedavi olarak kullanılmıştır. Salatalık tohumu tozu, tenyaları tedavi etmek için kullanılabilir, ancak önleyici bir önlem olarak bir parazitiniz olmasa bile tüketilir.Parazitlerle uğraşırken şekerli, tropikal meyveler genellikle tavsiye edilmez.

Bununla birlikte, papaya bu özel meyve, bağırsak solucanlarının ve tenyaların da dahil olduğu birçok paraziter solucanı yok etme kabiliyetine sahiptir. Meyvenin en güçlü kısmı aslında tohumdur.Karanfil,mikroskobik parazitleri ve parazitik larvaları ve yumurtaları öldürür. Çiğ kabak çekirdeğide parazitleri öldürme kabileyetine sahiptir. Zerdeçal belki de en güçlü bitkilerden biridir ve hemen hemen her şey için faydalıdır. Güçlü özelliklere sahiptir. Bağırsak parazitlerine iyi gelmektedir. Zencefil çok benzer niteliklere sahiptir. Ayrıca dolaşımı artırır ve tüm sindirim sorunlarına yardımcı olur. Parazaitlerle mücadele ederken probiyotikleri unutmayın . En iyi probiyotikler, lahana turşusu, kefir ve çiğ yoğurt gibi gıdaya dayalıdır.Ayrıca, parazit temizliğinde bol bol dinlenmeyi unutmayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir