Gebelik

27 haftalık gebelik belirtileri nelerdir ?

Her hafta sizin için özel oldu, bebeğinizin ilerleme kaydettiğini görüyorsunuz ; ve başka bir kilometre taşına ulaşıyor. Peki, bu hafta anne karnında kıpır kıpır olan sevimli melek ne yapıyor? Vücudunuzda meydana gelen hızlı değişikliklere ayak uydurmaya çalışırken kafanız karıştırabilir . Göğüs ağrıları ve nefes darlığı sizi panik moduna geçirir. Endişelenmeyin. Sadece uterusunuz büyüyor ve göğsünüze doğru uzanıyor.Rahatlayın ve derin nefes almaya çalışın, ne bebeğiniz ne de vücudunuz çok ihtiyaç duyulan oksijenden yoksun kalmasın.

 

Bebeğiniz rahminizde hızlı bir şekilde büyüyor ve karnınız da öyle. Karnınızın büyüklüğü günlük işlerinizi yapmanıza veya uyumanızı zorlaştırabilir.Cildinizin genişlemesi ile kaşıntılar baş gösterebilir.Cildinizi kaşınmaya teşvik edecek giysiler giymeyin.Aşırı sıcak su duşlarından veya banyolarından kaçının ve ayrıca cildinizi kurutacak sabun kullanmamaya dikkat edin.Göğüsleriniz hamileliğiniz boyunca (ve ötesinde) değişmeye devam edecektir. Birçok kadın meme ucunu çevreleyen göğsün karanlık kısmı olan areolanın da değişmeye devam ettiğini görüyor. İlk üç aylık dönemde, areolalarınız muhtemelen daha koyulaştı.

Son olarak, bebeğinizin akciğerleri olgunluğa yaklaştıkça ve amniyotik sıvıyı yutmaya devam ederken , hıçkırıkların ortaya çıkması söz konusudur. Bunları rahminizde boğuk, ritmik hareketler olarak bile hissedebilirsiniz.Daha önce hamileliğinizde, kan grubunuz ve Rh faktörü (kırmızı kan hücrelerindeki bir protein türü) belirlendi. Rh-negatif olduğunuzu öğrendiyseniz, sağlık uzmanınız sizi ve bebeğinizi bir sonraki doğum öncesi ziyaretinizde güvende tutmaya yardımcı olmak için gerekli adımları atacaktır.

27 Hafta Hamilelik Kaç Aydır?

27 hafta hamilelik beş ay ve dört haftadır. Bu altıncı ayın son haftası ve ikinci üç aylık dönemin son haftası.

 

Geçirmekte olduğunuz can sıkıcı semptomlar yakın zamanda ortadan kalkmayacak gibi görünüyor, ama en azından muhtemelen bunlarla başa çıkmanın bazı yollarını buldunuz – ve belki de şu anda onlara bile alışmışsınızdır. En sık görülen 27 haftalık hamile semptomları şunlardır: Bacak ağrısı, kabızlık,hemoroid, deri,saç ve tırnak değişiklikleri,idrar kaçırma gibi. İkizlerle 27 haftalık gebe kadınlar, erken doğum eylemine karşı savunmasızdırlar. Bu nedenle, kanama, sulu akıntı, karın ağrısı veya sürekli, tekrarlanan kasılmalar gibi sıradan olmayan herhangi bir hamilelik belirtisi fark ederseniz doktorunuzla iletişime geçin.

 

27 haftalık karnınızın içinde, bebek hızla gelişiyor. Düzenli aralıklarla uyuyor ve uyanıyor, gözlerini açıp kapıyor ve hatta belki de parmaklarını emiyor. Daha fazla beyin dokusu geliştikçe, bebeğinizin beyni şu anda çok aktif.Bebeğinizin ağırlığı sırtınıza baskı yapıyor, bu da sırt ve bacaklarınızdaki ağrılara ( siyatik ) neden olabilir . Kaldırma, bükme ve yürüme ağrıyı daha da kötüleştirebilir. Sıcak banyolar, buz paketleri ve değişen pozisyonlar yardımcı olabilir.

 

27 haftalık hamile semptomları

zihinsel ve fiziksel yorgunluk

nefes darlığı

sırt ağrıları

mide ekşimesi

ayak bileklerinin, parmakların veya yüzün şişmesi

hemoroid

uyku problemi

 

Gebeliğin u haftasınd ahapşırırken idrarınızı kaçırabilirsiniz. Hamileliğin bu aşamasında bebeğiniz mesanenize çok fazla baskı uyguladığı için bu oluyor. Basur gebeliğin en rahatsız edici septomlarındandır.Ayrıca hamilelikte kabızlığa neden olan hormondur. Bol lifli besinler tüketmeye özen gösterin.Karnınız bu hafta kaşınıyor banyo sonrası mutlaka nemlendirici kullanın.24. ve 28. haftalar arasında doktorunuz sizi gestasyonel diyabet için test edecektir . Gestasyonel diyabet, hamilelik sırasında insülin üretimini ve / veya direncini engelleyen hormonal değişikliklerin sonucudur. Eğer gestasyonel diyabet teşhisi konulursa, doktorunuz kan şekerinizi izlemek ve tedavi etmek için bir hareket belirleyecektir.Üçüncü trimestere 27 haftanın sonunda resmen gireceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir