Gebelik

4 aylık gebelik belirtileri nelerdir?

4 aylık hamileliğiniz ikinci trimesterinizin başlangıcıdır. Daha fazla enerjiniz olduğunu fark edebilirsiniz. Gebeliğin ilk dönemlerinde sıklıkla yaşadığınız yorgunluk,halsizlik, mide bulantıları kısmen geçmiştir. Bebeğiniz hızla büyürken karnınzda belirginleşmeye başlar. 4 aylık hamile kadınların çoğu, baş dönmesi ve sabah kusması , mide bulantısı gibi bu rahatsız edici ilk üç aylık yan etkilerin neredeyse kaybolduğunu fark ediyor. Bu ay önceki aylara kıyasla daha rahat hissedeceksiniz. Fakat bu ay, kabızlık, ödem ve bazı cilt değişiklikleri gibi bazı yeni belirtilerle karşılaşabilirsiniz .

 

 

 

Kabızlık:

Çoğu hamile kadın hamileliği boyunca kabızlık yaşar. Hamilelik sırasında oldukça rahatsız edici olsa da, daha fazla sıvı içmekle rahatlayabilirsiniz. Lif açısından zengin bir diyet ve aynı zamanda taze meyve ve sebzeler yemek kabızlığı azaltmaya yardımcı olabilir.

Ödem:

Ödem gebelik döneminde bir çok kadının sorunudur. Ödemi atmak için sizi yormayan egzersizler yapabilirsiniz. Gebelik ödemi, çoğu 4 aylık hamile kadınlarda gözlenen yaygın bir durumdur. Bu durum, ayak, ayak bilekleri ve yüzün şişmesine neden olur. Bu durumu azaltmak için, daha uzun süre oturmayınız veya ayakta durmayınız

Cilt değişiklikleri:

Gebeliğin 4. ayında genelde değişim cilt üzerinde olur. Cildinizde kahverengi lekelenmeler oluşabilir. Her hamile kadın bu dönemde bazı cilt değişiklikleri yaşayabilir. Cildin genelindeki değişiklikler hormon düzeylerinin yükselmesinden kaynaklanmaktadır. Cildinizi iyi durumda tutmak için temizleyici, toner ve nemlendirici kullanabilirsiniz. Ayrıca meme uçlarının ve areoların koyu hale geldiğini ve göğüs damarlarının gebeliğin 4 ayında daha belirgin olduğunu gözlemleyebilirsiniz.

Mide yanması:

Gebeliğin 4. ayında mide yanması, mide ekşimesi gibi sorunlarla karşılaşabilrisiniz. Bazı diyet değişiklikleri yaparak bu sorun dan kurtulabilirsiniz.

Bebeğin kalp atışını bir Doppler cihazıyla duyabilirsiniz.4 aylık hamileyken, bebeğin yüz özellikleri daha belirgin hale gelecektir. Bebeğin akciğer boşlukları gelişmeye başlar. Uterusta akciğerler solunum organları olarak işlev görmemektedir. Akciğerler bebeğin ilk nefesine kadar çökmüş halde kalırlar. Bebeğin cildi çok şeffaf ve iç damarları açıkça görülebilir. Kas gelişimi devam eder ve bebeğin iskelet kemikleri doğumuna kadar her ay daha güçlüleşir. Bebeğin kirpikleri çıkmaya başlayacak. Bebeğin bütün vücudu, lanugo adı verilen, doğumdan sonra kaybolan bir tüy türü ile kaplıdır. Bu vücut tüyü bebeğin yumuşak derisini amniotik sıvıda bulunurken korur.

4 aylık hamilelik döneminde fiziksel değişimlerin çoğu cildiniz ve kilosunuzla ilişkilidir. İkinci trimesterde doktorunuz bebeğinizin ağırlığını düzenli olarak izleyecek ve gebeliğinizin nasıl ilerlediğini gözlemleyecektir. Bu ay doktorunuz vücudunuzdaki şeker, protein ve antikor düzeylerini kontrol etmek için kan testi ve idrar testi gibi birkaç testten geçmenizi önerir . Çoğu doktor gebelik sırasında gestasyonel diyabet varlığını belirlemek için glikoz tarama testi önerir . Sevgili okurlar 4 aylık gebelik belirtileri ile ilgili makalemizi incelediniz. Konuya diar soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilrisiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir