Gebelik

Adet döneminde mide bulantısı neden olur ?

Kadınlar adet dönemi yaklaştıkça bir takım septomlar yaşar. Baş ağrısın dan, karın krampına,kusmaya, mide bulantısına kadar bir çok septom rahatsız edici olabilir. Tabi bu durum her kadın da aynı olmaz. Kadınların bir kısmı septomsuz rahat bir dönem geçirirler. Adet döneminde, adet dönemine bir kaç gün kala ve adet döneminin bitimin de mide bulantıları en sık görülen septomdur. Peki periyod sırasın da neden bunlar olmaktadır ? Makalemizin devamın da bu soruların ayrıntılarını bulabilirsiniz.

 

 

Adet döneminde mide bulantısı genelde hormon seviyelerinin değişmesinden kaynaklanır. Bu hormonal değişim midenin daha fazla asit üretmesine neden olabilir. Bu durum da mide bulantısı, kusma ekşime gibi septomlara neden olur. Bir çok kadın adet döneminde sancı çekmektedir. Ağrıya bağlı olarakta mide bulantısı gelişebilir.

Endometriozis

Endometriozis ve rahim miyomları gibi üreme organlarınızı etkileyen hastalıklar mide bulantısına neden olabilir. Bu rahatsızlıklar çoğunlukla düzensiz kanama ve karın ağrısı gibi belirtilerle birlikte görülür, bu nedenle bunları ve jinekolojik koşullarla ilişkili diğer belirtileri fark ederseniz bir doktora görünün. Endometriosiz  septomları çok ciddi olduğu taktirde cerrahi gerekebilir.

Mide problemleri ve adet dönemi

Mide problemi olanlar özellikle gastriti olanlarda adet döneminde sıklıkla mide bulantısı ve kusma görülmektedir. Ayrıca aşırı strese maruz kalanlar midelerinde fazladan asit üretebilir, bu durum da adet döneminde mide bulantısına kusmaya neden olabilir.

Gebelik

Mide bulantısı bir çok tıbbi koşuldan kaynaklandığı gibi gebelikten ötürüde olabilir. Cevapsız bir döneminiz varsa yada her zamankinden farklı bir periyodunuz olduysa mutlaka gebelik testi yapın. Farklı periyodtan kasık kanamanın yoğunluğu ile ilgili. Şayet bir kaç damladan ibaret bir kanama yaşadıysanız bu yerleşme kanaması olabilir. Bu durum da mutlaka gebelik testi yapın

Adet döneminde mide bulantısı pek çok sorunun işareti olabilir. Periyod sonrası sürekli kusuyorsanız mutlaka hekime görünün. Altta yatan neden teşhis ve tedvi edildiğin de dönem kusmaların dan kurtulabilirsiniz.

Adet döneminde kusmayı ve mide bulantısını önlemek için sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyin. Egzersiz yapın, bol su için ve sağlıklı beslenin. Adet döneminde ağrı ve bulantıyı engellemez için magnezyum içeren besinler tüketin. Ayrıca düzenli olarak uyumadan önce 1 muz yemeniz dönemlerinizin daha rahat geçmesine olanak sağlayacaktır. Magnezyum eksikliğinde kişilerde stres yorgunluk ve bir çok septom görülmektedir.Ayrıca dönemleriniz ağrılı ve sancılı geçebilir. Hekim önerisi ile magnezyum takviyelerin den alırsanız bu septomları ekarte edebilirsiniz. Sevgili okurlar , adet dönemin de mide bulantısı neden olur başlıklı makalemizi incelediniz. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa sürede yanıt alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir