Gebelik

9 aylık gebelik belirtileri nelerdir ?

Endişe, heyecan, şişme derken gebeliğin son ayına girdiniz. Bebeğiniz hala büyürken, bu ay içerisinde önemli kilo alacaktır. Bazı kadınlar, amniyotik sıvı üretimindeki düşüş nedeniyle bu ayda kilo vermeyi fark edebilirler . Bebeğiniz bu ay her zamankinden daha fazla baskı uygulayacaktır. Genel gebelik belirtilerini bu ay fazlasıyla hissedebilirsiniz. Sık idrar çıkma, uyku bozukluğu, yorgunluk ve nefes darlığı gebeliğin son ayın da en çok görülen septomlar.

 

 

 

Bebeğiniz artık daha önce olduğundan çok daha güçlü. Muhtemelen rahminizde gerçekleşen çok fazla hareketlilik hissedeceksiniz. Bebeğinizin derisi değişiyor. Cildi kaplayan verniks olarak adlandırılan mumlu beyaz maddeyi yavaşça dökülüyor. Verniksin bebeğin cildini çevreleyen amniotik sıvıdan koruduğu düşünülmektedir. Verniks olmadan, bebeğin cildi kırışık hale gelir, tıpkı çok uzun süre suda kalmış insan cildi gibi. Doğumdan hemen önce, deride vernik miktarı hafifçe azalır.

 

Gebeliğin 9. ayın da yalancı sancıları hissedebilirsiniz. Doğuma çok yakın olduğu için kasılmaları daha sık olacaktır. Ayrıca, gerçek kasılmaların nasıl olacağını bilmelisiniz. Gerçek doğum sancıları 1 saatte 5 ten fazla gerçekleşir. Kasılmalar 30 ile 70 saniye sürer. Zaman geçtikçe kasılmalar güçlenir ve düzenli aralıklarla sancılar olur. Doğumun işaretlerinden biri aminyotik sıvı sızıntısıdır. Sancıyla beraber suyunuz gelirse ve lekelenme kanama olursa doğum gerçekleşiyor demektir. En kısa zaman da doktora gidin.

 

Sık sık yaptığınız tuvalet ziyaretleri, gebeliğin 9. ayında da devam edecektir. Bebek ağırlığındaki artış arttıkça, mesane üzerindeki basınç da artar. Bu nedenle idrar yapmak için sık sık dürtüt hissedeceksiniz.Genel olarak, artan basınç ve bebek ağırlığıyla çok rahatsız hissedebilirsiniz. Bu nedenle, mümkün olduğu kadar çok dinlenmeniz önemlidir.

 

Artan göbek boyutuyla nefes almanız daha zor olacaktır. Bu nedenle, nefes teknikleri öğrenmek faydanıza olacaktır. Bebeğiniz gebeliğin 9. ayında aniden gelebilir. Bu duruma hazırlıklı olun. Doğum çantanızı hazır tutun. Korkmayın ve stres yapmayın. Bebeğinize kavuşacağınız mutlu ana odaklanın. Sevgili okurlar 9 aylık gebelik belirtileri nelerdir başlıklı makalemizi incelediniz. Konuya dair soru yorum ve deneyimlerinizi bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir