Gebelik

Hamile kalmak için ne yapmalıyım ?

Hamile kalmak, dünyaya sevdiğinden bir parça getirmek her kadının hayalidir. Günümüzde bir çok çift bu hayale kolaylıkla ulaşırken , bir kısmı da gebeliği sağlayamamaktadır. Bir çok koşul gebe kalmayı engelleyebilir , zorlaştırabilir. Bu makaleyi okuyorsanız muhtemelen hamile kalmanın en kısa en hızlı yollarını arıyorsunuz. Bu makale kolay ve hızlı gebe kalmanın yolları hakkın da bilgiler sunmaktadır.

 

 

Hamile kalmak ve sağlıklı bir hamileliğe sahip olmak için sağlığınızın iyi olması gerekmektedir. Beslenmeniz yaşam tarzınız gebe kalma ile ilgili sıkıntılara yol açabilir. Çocuk sahibi olamayan çiftlerde sorun erkekte, kadın da yada her ikisin de görülebilir. Günümüz de tıbbi gelişmeler sayesin de çiftler neyseki tedavi ile çocuk sahibi olabiliyorlar. Gebe kalmaya başlamadan önce doktorunuzu ziyaret etmek iyi bir fikirdir. Birlikte, tıbbi geçmişinizi gözden geçirebilir ve potansiyel sağlık konularını tartışabilirsiniz. CYBH ler ve tedavi edilmemiş enfeksiyonlar doğurganlığınızı etkileyebileceğinden, gebe kalma dan önce muayene den geçmeniz önemlidir.

Doğurganlığınızın ağız sağlığınızla bağlantılı olduğunu duymak sizi şaşırtabilir.Araştırmaya göre, diş eti hastalığına sahip kadınlarda gebe kalma süresi ortalama iki ay daha uzun sürüyor. Ağız hijyeniniz genel sağlığınızı etkilemekle kalmaz aynı zamanda düşük, maternal periodontal hastalığa bağlıdır.Çok fazla kafein doğurganlığınızı sınırlayabilir. Günde 1 fincan kahveden öteye gitmeyin.Daima dengeli bir beslenme benimseyin. Demir, kalsiyum, folik asit ve protein ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olacak çeşitli gıdaları tüketin. Sağlıklı bir vücut ağırlığı elde edin. Aşırı kiloya sahipseniz fazla kilolarınızdan kurtulun. Sigara içiyorsanız, bir bebeğiniz olmasını istiyorsanız sigarayı bırakın. Kadınların doğurganlıkları 35 yaşından sonra sürekli olarak azalmaktadır. Bu nedenle gebe kalma planını ertelemeyin.

Genel sağlığınıza ve refahınıza bakın. Çok çalışmak, öğün atlamak, yeterli dinlenmemek ve uyku almamak, yumurtlamayı potansiyel olarak etkileyebilecek yüksek stres seviyelerine katkıda bulunur.Siz ve eşinizin sağlıklı bir kilo aralığında olduğunuzdan emin olun. Düzenli olarak ilişkiye girin.Gebe kalmanın en basit yolu budur. Tüm kontrasepsiyon yöntemlerini kullanmayı bırakın. Oral kontraseptif hap kullanıyorsanız veya kontraseptif enjeksiyonları veya implantları aldıysanız, ovulasyonun normal döngüleri için normale dönmesi için birkaç ay bekleyin.

Yumurtlama günlerinizi takip edin. Yumurtlama döneminde ve bir kaç gün öncesin de hamile kalabilirsiniz. Bu günleri saptamak için adet tarihlerinizi kaydedin. Ayrıca ovülasyon kitlerini kullanarak bu verimli günleri tespit edebilirsiniz. Yumurtlamıyorsanız, hamile kalamazsınız ve hamile kalmanız için tıbbi yardıma ihtiyacınız olabilir. Bir hormonal dengesizlik olan polikistik över sendromu (PCOS), anovulasyonun neden olduğu infertilitenin en sık nedenidir. PCOS tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bir çok hasta tedavi ile gebe kalabilmektedir. Az kilolu kadınlarda, anovülasyon genellikle yetersiz beslenmenin neden olduğu hormonal dengesizlikler ve beslenme yetersizliklerine bağlıdır. Bu nedenle sağlıklı beslenmeye önem gösterin. Tiroid problemleri de gebe kalmayı zorlaştırmaktadır. Düzensiz dönemlere sahipseniz mutlaka hormonlarınıza baktırın.

Yumurtlama döneminde ve öncesin de ilişkiye girdikten sonra mutlaka uygun pozisyon da olun. Pozisyonun hamile kalmakla ilgisi olduğunu kabul etmeyen bir çok insan olmamakla birlikte, mantıksal çıkarım, spermin mümkün olan en kısa sürede yumurta ile buluşmasına yardımcı olabilecek konumu sağlamaktır. En uygun pozisyon kadının altta erkeğin üstte olduğu pozisyondur. İlişki esnasında kalça altına yastık koymak spermlerin rahimde daha hızlı ilerlemesini sağlayacaktır. İlişki esnasın da kayganlaştırıcı tükürük kullanmayın. Bu spermlerin ölmesine neden olabilir. Bir yıla aşkın bir sürede düzenli ilişkiye rağmen gebelik elde edemiyorsanız mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünün

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir