Gebelik

Hamileliğin 7. haftasında yaşananlar

Gebeliğin 7. haftasın da embriyonuz, geçen haftadan bu yana ikiye katlanarak büyüdü. Bebeğiniz hala çok küçük olsa da, çok önemli organlar hızla gelişiyor. Kollar ve bacaklar büyüyor. Vücudunuz hala erken gebelik sırasında sık değişikliklere savaşmaktadır. Hormon seviyeleri yükseliyor, sabah bulantısı can sıkıcı olabilir.

 

 

Bebeğiniz kayda değer bir hızla büyümeye devam ediyor, embriyonik formu yavaş yavaş ortaya çıkan kol ve bacak tomurcukları ve atan bir kalp ile gerçek bir küçük insana dönüşmeye başlıyor Uzun süre uyumanıza rağmen kendinizi yorgun ve bitkin hissedebilirsiniz. Gögüs hassasiyeti, sık idrara çıkma, kusma, mide bulantısı gögüs ucunun kararması , lekelenme ve kasıkta küçük kramplar gibi belirtieriniz olacaktır. Çok sevdiğiniz besinlere karşı bir tiksinme olabilir, başka gıdalara karşı aşerme söz konusu olabilir. Gebeliğin bu ayında mide bulantılarınız çok keskinse mutlaka hekime görünün. Ayrıca bulantıyı tetikleyen yiyecekleri belirleyin ve kesin.

Bu ay mide ekşimesi hazımsızlık kusma belirtilerine tükürüğün artması da eşlik edebilir. Aşırı tükürük muhtemelen hormonal olarak tetiklenir ve bulantı ile de ilişkili olabilir.7 haftalık hamilelikte, hiç bir semptomunuz olmayabilir. Eğer durum buysa, kendinizi şanslı sayın! Hamileliğinizin yedinci haftasında, size ve bebeğinize bir çok şey oluyor. İlk üç aylık dönemden geçiyorsunuz ve her şey oldukça hızlı ilerliyor. Bazı kadınlar alt karınlarında küçük bir şişlik görmeye başlayacaktır.

Bebeğiniz yedinci haftada hızla büyüyor . Yüz özellikleri, ağız ve dilin şekillenmesiyle odaklanmaya başlıyor. Gözler de oluşmaya başlar (retina ve lens )Kaslar, kemikler ve organlar büyümeye devam eder. Bu hafta, bebeğinizin kolları ve bacakları gelişmeye, el, kol ve omuz segmentlerine ve bacak, diz ve ayak segmentlerine bölünmeye başlayacak. Ancak şu anda, parmaklar ve ayak parmakları perdeli olacağından, hala eller ve ayaklardan daha fazla kürek gibi görünecekler.

Bebeğinizin şimdi böbrekleri var ve çalışmaya başlamaya hazır, çok yakında bebeğiniz idrar üretmeye başlayacak. Cildiniz her zamankin den daha fazla ışıltıya sahip olacak. Saçlarınız ise daha parlak olacak. Gebeliğin 7. haftasın da dikkat etmeniz gereken en önemli husus lekelenme ve kanamadır. Bu durumlara keskin kasık ağrıları eşlik ederse mutlaka hekime görünün. Sevgili okurlar gebeliğin 7. haftasın da belirtiler başlıklı makalemizi incelediniz. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir