Gebelik

Gebelikte suyun gelmesi tehlikelimi ?

Fetüs, rahim içinde, amniyotik kese olarak bilinen, sıvı dolu bir kese ile çevrilidir. Kese gebeliğiniz boyunca bebeği korur . Bu amniyotik kese yırtıldığında, sıvı serviks ve vajinadan akar. Zar parçalandığı zaman suyun gelmesinden sonra kasılmaları başlar. Suyunuz beklenenden erken gelirse erken doğum yapma riskiniz vardır. Bebeğinizin amniyotik kesesi, gebeliğin normal şekilde devam etmesi için doğru miktarda amniyotik sıvıya sahip olmalıdır.

23 haftadan önce bebeğin ciğerlerinin normal gelişmesi için suya ihtiyacı vardır. Bundan önce su kaybı, akciğer gelişiminde doğumdan sonra kritik öneme sahip ciddi sorunlara neden olabilir. 24 haftalık hamileliğin altında iseniz ve bebek doğarsa, ne yazık ki, bebeğin hayatta kalması muhtemel değildir. 30 haftayı aştıysanız ve bebek doğarsa, bebeğinizin hayatta kalma ihtimali çok daha yüksektir -% 95 in üstündedir.

 

Suyum kendiliğinden gelmezse ne olacak ?

Doğum başlangıcı ile serviks genişler ve bebeğin başı pelvise doğru gelir. Bu zamana kadar su gelmezse doktorlar amniyotomi adında bir teknik kullanır. Bu teknikte amniyotik kese içinde suyu sızdırmak için ince bir plastik kanca kullanılarak küçük bir delik açılır. Bu doğumun gerçekleşmesini sağlar.

Suyun gelmesi ile doğumun başladığını nasıl anlarım ?

Amniyotik sıvı renksiz ve kokusuzken, vajinal akıntı ince, süt beyazı mukustur. Kanlı, kahverengi veya pembe çizgili bir mukoza akıntısı fark ederseniz, bu doğumun işareti olabilir hemen hastaneye gidin.

Suyum erken geldi bu doğumun işaretimi ?

Suyun gelmesi her zaman doğumun başalayacağı anlamına gelmez. Kasılmalar hemen başlayabilir yada başlamayabilir. Güçlü kasılmalar dan önce adet sancısına benzer ağrılar hissedebilirsiniz. Suyunuz damla damla geliyorsa sıvının boşaldığı küçük bir delik olabilir . Bazen sıvı o kadar az gelirki idrarmı yoksa aminyotik sıvı olup olmadığını bilemeyebilirsiniz. Amniyotik sıvı genellikle idrarınızı yaptıktan sonra da boşalmaya devam eder. Siz yinede tedbirli olun. Aminyottik sıvının geldiğinden şüphe ediyorsanız mutlaka doktora görünün.

Bazı durumlarda gebeliğin 37. haftasından önce suyunuz gelebilir , bu da akciğerleri tam olarak gelişmiyorsa bebek için tehlikeli olabilir. Preterm erken membran rüptürüne neden olan faktörlerden bazıları şunları içerir:

Amniotik zarın enfeksiyonu
Zayıf serviks
Vajinal, servikal, mesane veya böbrek enfeksiyonu (CYBH dahil)
Hamilelikte vajinal kanama
Aşırı miktarda amniyon sıvısı
Hamilelikte sigara içmek
Yetersiz beslenme eksikliği
Aşırı egzersiz

Bebeğiniz amniyotik sıvı ile çevrili bir kesede büyüyor. Bu kese ve sıvısı bebeğinizi enfeksiyona karşı korur, büyüme ve hareket için yağlama sağlar ve genel olarak sıcak bir çevre sağlar. Gebelikte suyun ne zaman geleceği belli olmaz. Beklenmedik anda suyun gelmesi sizi tedirgin edebilir. Suyunuzun geldiğini far eder etmez mutlaka doktorunuzla iletişime geçin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir