Sağlık

Nub teorisine göre bebeğimin cinsiyeti ne ?

Hamileliğin ilk haftalarında, yani 11 ila 13 hafta arasında, bebeklerin bacakları arasında genital tüberkül denilen bir nubun olduğu bilinmektedir. Nubun açısı omurgadan 30 derecenin üzerindeyse, bu bir erkek bebektir. Açı 30 derecenin altındaysa, kızdır.Nubun açısı ultrason taraması resmini dikkatle inceleyerek belirlenir.Bebeğinizin cinsiyetini ilk trimesterde nub teorisini kullanarak belirlemek için ultrason taraması gereklidir. Nub açısı bebeğin profil görünümünde görülür.

 

 

Ultrason görüntüsünde bebeğin yan görünümü veya profili sagital düzlem olarak bilinir. Bu nedenle, nubun açısı bebeğin cinsiyetini belirlemek için kullanılan sagital işaret olarak adlandırılır. Ultrason görüntüleri her zaman net değildir. Bundan dolayı görüntü kalitesi iyi olmayan bir ultrason görüntüsünü kendi başınıza değerlendirmek güç olur.Amniyotik sıvı miktarı, karın duvarının kalınlığı ve tarama kalitesi de sonuçları belirleyebilir. Nub Teorisini kullanarak bir bebeğin cinsiyetini kestirmek için kriterler şunlardır:

görünürlük
Nubun bebeğin omurgasına açısı
Taramada yakalanan nubun üzerindeki ve çevresindeki gölgeler
Bebeğin gestasyonel yaşına göre uzunluğu ve şekli

Hamileliğin onuncu haftasından önce, genital tüberkül erkek ve kız fetüslerinde benzerlik gösterir. 11 -12 haftada görüntü biraz daha nettir ve bebeğinizin cinsiyetini iyi koşullar altında tahmin etmenize izin verebilir. Nub teorisinin doğruluğu, gestasyonun 17. haftasında veya sonrasında en yüksektir.Çoğu insan şüpheci olsa da, Nub Teorisi bilimsel bir belirleme metodudur.Bununla birlikte, yöntemin doğruluğu ultrasonunuzun zamanlamasına bağlıdır.

Anneden gelen yumurta ve babadan gelen sperm, cinsiyet kromozomlarını taşır. Yumurta, her zaman X kromozomuna ve spermin sperm hücresine bağlı olarak bir X veya Y kromozomuna katkıda bulunur. Böylece fetusun cinsiyeti hangi sperm hücresinin önce yumurtayı döllediği ile belirlenir. Eğer bir X kromozomu ise, bu, XX – kıza ait toplam kromozom sonucunu verecektir. Eğer sperm hücresi bir Y kromozomu ile döllerse, toplam kromozom sonucu XY olacaktır! Nub teorisi, erkek ya da kız çocuğunuz olup olmadığına karar vermek için kullanılan teoridir. Sözde nub teorisi, bebeğin genital bölgesini 12 ila 14 haftada incelemeye dayanmaktadır. Bu aşamada, hem erkek hem de kızlarda genital tüberkül denen p***s benzeri bir nub vardır. Her ne kadar cinsel organları aynı görünmekle birlikte, bazı uzmanlar bebeğin cinsiyetini anlatmak için ince farklılıkları kullanabileceklerini düşünüyorlar. 14-16 haftadan itibaren dış genitalia tam olarak % 95 ten, 14 haftada % 99 dan 16 haftada yükselen ve 18 haftada doğruluk % 99.9 luk bir saptama doğruluğu ile oluşur.

Bebeğin cinsiyet organları dokuzuncu haftada içsel olarak gelişmeye başlasa da, dışarıdan görülemezler. Bu nedenle, doğruluk bu haftada düşüktür.Olguların yaklaşık % 50 sinde nub açısı 10 ile 30 derece arasındadır ve cinsiyet tahmini imkansızdır.Açı görünür olsa bile, sonraki haftalarda değişebilir.12. haftada Bebeğin dış cinsel organları açık ve bir cinsiyete doğru eğimlidir.13. hafta da Teoriyi doğru kullanırsanız doğruluk oranı yüksektir.Nub Teorisi ile cinsiyet tahmini büyük ölçüde ultrason resmine bağlıdır.

Nub teorisi, hamileliğin 12. haftasından sonra size kesin sonuçlar verebilir.Taramadan yaklaşık 30 dakika önce bir bardak elma veya portakal suyu alın. Anekdot kanıtlar, bebeklerin uteroda daha aktif hale gelebileceğini iddia ediyor.Kafatası Teorisi, Nub Teorisi’nden farklıdır. Bu yöntem, cinsiyetin tanımlanması için kafatası şeklindeki bazı erkek ve dişi belirteçler arar. Nub Teorisi için cinsiyet tahmini çalışması için, bebeğin doğru pozisyonda olması gerekir. Bebeğiniz dönüyor ya da çılgınca tekmeliyorsa, gerçek açıyı göremeyebilirsiniz.

Nub teorisi, henüz bir doktor tarafından onaylanmadan, doğmamış çocuğunuzun cinsiyetini keşfedebileceğiniz fikridir. Genellikle 20 haftalık bir tarama sırasında bebeğinizin cinsiyetini öğrenirsiniz, ancak nub teorisi, 12 haftalık taramanızdan daha önce öğrenebileceğinizi iddia eder.Sevgili okurlar nub teorisine göre bebeğin cinsiyeti nasıl belirlenir başlıklı makalemizi incelediniz. Bebeğinizin cinsiyetini kesin olarak 17-19 ve 20. haftadan itibaren öğrenebilirsiniz. Erken yapılan cinsiyet tayininde yanılmalar olabilir. Nub teorisi ile ilgili soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir