Sağlık

B 12 Virtamini nin faydaları nelerdir ?

B12 Vitamini kullananlar kadınlar kulübü Kilo aldırır mı faydaları B12 vitamininin yan etkileri zararları kullanım süreleri

B 12 eksikliğinin dünyanın önde gelen besin eksikliklerinden biridir. Vitamin B 12 ruh halinize, enerji seviyenize, bellek, kalp, cilt, saç, sindirim ve daha fazlasına fayda sağlar. B 12 vitamini aynı zamanda adrenal yorgunluğu gidermek , enzim üretimi, DNA sentezi ve hormonal dengeyi içeren çoklu metabolik fonksiyonları ve sağlıklı sinir ve kardiyovasküler sistemleri korumak için önemli bir vitamindir . Diğer besin maddeleri gibi Vitaminler de insan vücudunun etkin performansında hayati bir rol oynamaktadır. Sağlık çizelgenizde çok küçük bir yere sahiptirler, ancak sağlıklı bir yaşam için çok faydalıdırlar. İnsan vücudu Vitamin üretemez ve dolayısıyla meyve ve sebzelerden uygun miktarda elde edilir. Bu yazıda, cilt , sağlık ve saç için B 12 vitamini yararlarını tartışacağız .

 

Vücuttaki geniş kapsamlı rolleri nedeniyle, bir vitamin B 12 eksikliği, potansiyel kronik yorgunluk , depresyon gibi duygu durum bozuklukları ve kronik stres ya da tükenme hissi gibi bir çok farklı negatif belirtiyle ortaya çıkabilir . B 12 vitamini, B vitamini kompleksinde bulunan 8 vitaminden biridir. Tüm B grubu Vitaminleri enerjiyi üretmek için yiyecekleri yakıt haline getirmekle yükümlüdür ancak B 12 vitamini de metabolizmanın düzenlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. B vitamini türleri arasında B 12 Vitamini , insanlar için en kritik olanıdır.

B12 Vitamin eksiliği

B12 vitamin eksikliği, egzama, aşırı pigmentasyon ve kuru cilt gibi çeşitli deri problemlerine neden olabilir. Bu vitaminin eksikliği hafıza yetersizliği, anemi, iştahsızlık, kaygı ve osteoporoz gibi rahatsızlıklara yol açar. Vejetaryenler bu eksikliği geliştirme riski yüksektir. Bu nedenle, bu bozuklukları önlemek için Vitamin B 12 takviyeleri almalıdırlar. Vitamin B-12, vücudun çeşitli işlevlerinde önemli bir suda çözünen vitamindir. B-12 vitamini bakımından zengin gıdalar balık, et, kümes hayvanları, yumurta ve tahkim edilmiş hububatları içerir. Gıda kaynaklarına ek olarak, vitamin reçeteli bir ilaç ve bir diyet takviyesi olarak mevcuttur.

B 12 vitamini , DNA nın başarılı sentezine, sinir sisteminin normal işleyişine ve hemoglobin üretimine katkıda bulunur. Karaciğer insan vücudunda B 12 vitamini depolamanın ana alanıdır. Vücutta bir vitamin B12 eksikliği gelişmesi mümkündür. Bu eksiklik genellikle yorgunluk belirtileri ile kendini gösterir. B12 vitamini eksikliği, anemi, yorgunluk, halsizlik, kabızlık, iştah kaybı, kilo kaybı, depresyon, zayıf hafıza, ağız kokusu, astım, görme sorunları ve düşük bir sperm sayısı gibi bir dizi hastalığa neden olabilir. Vitamin B 12 eksikliği belirtileri kendini yavaş gösterebilir ve bir süre tanınmayabilir. Bir B12 vitamin eksikliği hafıza kaybına, konfüzyona ve hatta demansa neden olabilen pernisiyöz anemi oluşturabilir.

B12 Vitamin takviyesi yan etkileri

Nadiren de olsa, B-12 vitamini yan etkileri ortaya çıkabilir. Hafif ishal, kalp çarpıntısı ve göğüs ağrısı, kaygı ve nefes alma sorunlarına neden olabilir. Uyku da uykusuzluğa yol açabilir. B-12 vitamini potansiyel olarak bazı ilaçlarla etkileşime girebilir, bu nedenle yeni bir ilaç veya diyet takviyesine başlamadan önce bir doktorla konuşmanız önemlidir.

B 12 Vitamini Sağlıklı ciltl, saç ve tırnaklar için şarttır. Hücrenin üremesine ve cildin sürekli olarak yenilenmesine yardımcı olur. Vitamin B 12 meme, kolon, akciğer ve prostat kanseri dahil olmak üzere kanserlere karşı koruma sağlar. . Bu temel mikro besleyici, alyuvarların, sinir hücrelerinin gelişimini ve bakımını ve sinir hücrelerinin normal miyelinasyonunu (kapsama) etkiliyor. Aynı zamanda DNA, RNA ve nörotransmitterlerin üretiminde yardımcı olur. B-12 vitamini hem yapı hem de işlev bakımından diğer tüm vitaminler arasında eşsizdir. B12 vitamin eksikliği şüpheniz varsa mutlaka hekime görünün.

B12 Vitamini kullananlar kadınlar kulübü Kilo aldırır mı faydaları B12 vitamininin yan etkileri zararları kullanım süreleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir