Gebelik

Kulak tıkanıklığına ne iyi gelir ?

Çoğumuz kulak tıkanması ile karşı karşıya gelmişizdir. Özellike duş sonra yada giribal enfeksiyonlar sonrası kulağımızda basınç ve işitsel kayıp hissetmişizdir. Tıkanmış bir kulak nedenine ve şiddetine bağlı olarak hafif rahatsızlıktan son derece ağrılı olabilir. Muhtemelen daha önce soğuk algınlığı veya grip veya kulak akıntısı birikimiyle ortaya çıkan semptomların bir parçası olarak deneyimlediniz. Tıkanmış bir kulak herkesi etkileyebilir, ancak çocuklar arasında en yaygın olanıdır – hem çocuk hem de ebeveyn için endişe yaratır. Sınırlı işitme ile sonuçlanabilir. Neyse ki, çoğu durumda, bunun arkasındaki neden, işitme kabiliyetinize zarar vermeden kolayca tedavi edilebilen tıkanmış kulaklardır.Makalemizin devamın da kulak tıkanıklığının nedenlerine, kulak tıkanıklığının belirtilerine, evde kulak tıkanıklığı için yapılabilcek doğal tedavi yöntemlerine değineceğiz.

 

Kulak tıkanıklığı , sinüs enfeksiyonu , orta kulak enfeksiyonu veya kulakta akıntı birikimi nedeni ile oluşabilir.Çoğu insan, kulak kirlenmesi nedeniyle tıkanma geçirir. Sinüsler ve kulak beynimizin içinde birbirine bağlanır. Bu nedenle, bazen sinüs atağı, kulak kanalında tıkanıklığa veya sinüs dokularının iltihaplanmasına bağlı ağrıya yol açabilir. Tipik olarak tıkanıklık enfeksiyon nedeniyle olur. Yüzerken veya banyo yaparken sudan dolayı kulak tıkanıklığı gelişebilir.Semptomlar, kulağınızın tıkanması, kısmi duyma kaybı, kulakta dolgunluk hissi, kulak çınlaması veya kaşıntı ve kulak drenajı gibi hisleri içerir.Tıkanmış kulaklar son derece can sıkıcı olabilir. Sürekli artan bir baskı hissi yaşarsınız.Kulağınızı temizlemek veya bir tıkanıklığı kaldırmak için ASLA pamuklu çubuk veya kalem kullanmayın. Kulak zarınızı delebilir veya kulaklarınıza zarar verebilir.

Kulak Tıkanıklığı Ana Nedenleri

Su
Soğuk algınlığı veya sinüs enfeksiyonu
Alerjiler
Yükseklik ve basınçtaki değişiklikler
Birikmiş kir ve balmumu
İç kulağın östaki tüplerinde tıkanıklık

Tıkanmış kulaklar tahriş edici olabilir. İşitme duyunuzu etkileyerek rahatsızlık ve ağrıya neden olabilirler. Kulak kanalı tıkandığında ya da Östaki tüplerinde basınç dengesizliğinde kulaklar genellikle tıkanır. Kulak tıkanıklığı kulak kanalındaki bir akıntı veya kulakta bir enfeksiyona bağlı olabilir. Diğer olası nedenler de su birikmesi veya tıkanmış sinüsler olabilir. Kulak tıkanıklığı, kulaklarınızın dolmasını sağlayabilir ve işitme engelinizi etkileyebilir veya başınızın dönmesine neden olabilir. Uyku pozisyonunuz ayrıca, sıvının kulaktan daha kolay akmasını sağlayarak kulak tıkanıklığını hafifletebilir. Sırt üstü uyuyorsanız başınızı dik tutup yarı dik bir pozisyonda uyumak için birkaç yastık kullanın. Bu, kulak kanallarının düzgün bir şekilde boşalmasını ve tıkanmış kulakların önlenmesini sağlamalıdır.

Neyse ki, kulak tıkanıklığı için birçok doğal yöntemler vardır. Her çözüm kulak tıkanıklığının arkasında yatan farklı nedenler için çalışır. Bu nedenle, kulak tıkanıklığı için önerilen bir çözüm sadece belirli nedenlerle çalışacaktır. Bu nedenle, sorunun kök nedenini tespit etmek ve sonra uygun tedaviyi almak önemlidir. Soğuk veya kulak enfeksiyonu nedeniyle tıkanmış bir kulak üzerinde sıcak bir kompres yerleştirin. Kompresin ısısı, ağrı ve rahatsızlığı yatıştırmaya yardımcı olur.Elma sirkesi, enfeksiyonu kurutarak evde kulaklarını açabilir. Virüsleri ve bakterileri herhangi bir enfeksiyona neden olmaktan koruyabilen güçlü bir antibakteriyel ve anti-inflamatuar ajandır.Elma sirkesi sıvı birikimini kurutur ve birikme basıncını hafifletir.

Bazı zamanlarda sıvı birikmesi veya enfeksiyon sadece kulaklarınızı tıkamakla kalmaz, aynı zamanda akut ağrıya neden olur. Sıcak kompres, kulakları hızlı açmak için etkili bir doğal yoldur. İltihap, kızarıklık ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olur. Esansiyel yağı kulak damlası olarak kullanmak, kulak kirini yumuşatmanıza ve ağrı gidermenize yardımcı olabilir. Biraz saf zeytinyağı ısıtın.Bir damlalık kullanarak ılık zeytinyağını birkaç damla etkilenen kulağa sokun.Kulak kirini yumuşatmak için 10 dakika bekletin.Buharı solumak, soğuktan kaynaklanan tıkanmış kulakları temizlemek için basit bir yöntemdir. Buhar, tıkanmaya neden olan kulak kirini de gevşetmeye yardımcı olabilir.

Sarımsak yağı kulakları açmak için başka bir doğal anti-bakteriyel çözümdür . Sıcak sarımsak yağı, kulaktaki tıkanıklığı gevşetmeye yardımcı olur ve sarımsak, herhangi bir enfeksiyona neden olan mikropları öldürür.Yatak odanızda bir nemlendirici kullanın. Bu, sinüsleri çok ihtiyaç duyulan nem ile sağlar ve Östaki borusundaki basıncı azaltabilir.Sinüs ile ilgili sorunlar aşırı sıcaklıklarda daha da kötüleşebilir. Elma sirkesi Mükemmel bir anti-bakteriyel ajan olarak, elma sirkesi , ayak tırnağı mantarı, sivilce ve sivilce ve kulak enfeksiyonları dahil olmak üzere çeşitli enfeksiyonlarla başa çıkmada yardımcı olabilir .Esneme, baskının giderilmesine de yardımcı olacaktır. Tuzlu su, boğaz temizleyiciden daha fazladır. Ayrıca kulaklarınızdaki basınçtan kurtulmanıza yardımcı olabilir.Tuzlu su, boğaz temizleyiciden daha fazladır. Ayrıca kulaklarınızdaki basınçtan kurtulmanıza yardımcı olabilir.Tuzun antibakteriyel, antivirüs ve antiseptik özellikleri vardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir