Gebelik

5 Aylık gebelik belirtileri nelerdir ?

5 aylık gebelik süreci anne ve baba için heyecanlı bir dönemdir. Çünkü bebeğin cinsiyetini bu ayda öğrenebilecekler. Bebeğin cinsiyeti öğrenildikten sonra bebek için alışveriş yapılacaktır. 5 aylık gebeliğinizde bebeğiniz önemli bir büyüme hızına giriyor.Sinir sistemi bu noktada işleve başlıyor . Üreme organları ve cinsel organlar artık tamamen gelişmiştir .

Gebeliğin 5. ayında en canlı izlenimi bebeğin karnındaki hareketidir. Bazı kadınlar hormonlardan ötürü cilt renginde değişimler yaşayacaktır. Ancak endişelenmeyin bu durum geçicidir.Göğüsleriniz şişecektir. Bu nedenle rahat bir sütyen seçimi faydanıza olacaktır.

 

 

 

Hamileliğin Beşinci Ayında Muhtemel Sorunlar

Bel ağrısı

Hızlı nabız

Kolostrumun göğüslerden dışarı atılma olasılığı

Vajinal akıntıda artış

Bacaklarda şişme ve spazmlar

Variköz damar damarlar

Göğüsleriniz beslenmeye hazırlanırken kolostrum adı verilen sarımsı bir sıvı üretmeye başlayabilir ve bebeğinizin bu ay hareketlerini hissedebilirsiniz. Gebeliğin hormon dalgalanmalarından kaynaklanan yaygın bir durum olan unutkanlık gelişebilir. Gebeliğin 5. ayında da yine kabızlık problemi olacaktır. Diyetinize yüksek lifli gıdalar ekleyin ve taze meyve ve sebzeler tüketin. Gögüslerinizde büyüme, damarların belirgin olması ve meme başında koyulaşma olacaktır.Ayrıca tırnaklarınızın güçlendiğini ve saçların her zamankinden daha kalın ve dolgun olduğunu fark edebilirsiniz.

Gebeliğin 5. ayında farklı gıdalara karşı bir isteğiniz olacaktır. Aşerme bu ay sıklıkla olacak. Gebeliğin 5. ayında ağrı ve kramplar yaygındır. Bunun yanı sıra yorgunlukta olacaktır. Bu nedenle bol bol dinlenin. Mide ekşimesi ve hazımsızlıkta gebeliğin 5. ayı çok yaygındır. Acılı baharatlı ve yağlı besinlerden kaçının. Gebeliğin 5. ayı hemoroid gelişimi olabilir. Ruh hali dalgalanmaları yie gebeliğin 5. ayı devam edecektir. Stresten kaçının ve gevşeme teknikleri uygulayın.

Gebeliğin 5. ayı bebeğiniz sese ve temasa duyarlıdır. Bebeğinizin ayrıca esneme hareketlerini hissedebilirsiniz.İç organların gelişimi bu hafta devam ediyor. Bu ay boyunca, bebek uterin ortam için bazı koruyucu ajanlar geliştirir. Verniks bebeğinizin derisini amniyotik sıvıdan koruyan yağ bezlerinden salgılanan bir maddedir . Hamileliğin beşinci ayında küçük insan doğum öncesi varoluşa öncülük eder. Gözlerini açıp kapayabilir, parmağını emebilir. Gebeliğin beşinci ayında kilo alımına dikkat etmek için sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen gösterin. Sevgili okurlar gebeliğin 5. ayında gebelik belirtileri ile ilgili makalemizi incelediniz. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altından paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir