Sağlık

Çocuklarda bağışıklık sistemi için tarçın kullanımı

Tarçın çocuğunuza bir dizi sağlık yardımı sunar. Çocuğunuzun bağışıklığını arttırmaya yardımcı olur . Çocuğunuzun hastalanmasını önler. Aynı zamanda tarçın da büyük bir antioksidan. Çocuğunuzun herhangi bir doku hasarından kurtulmasına yardımcı olur. Tarçın ayrıca doğal bir anti-mikrobiyal maddedir. Çocuğunuzun sisteminden mikroorganizmalarla savaşır ve onu sağlıklı tutar. Bunun dışında tarçın da çocuğunuzun soğuk algınlığı ve griple savaşmasına yardımcı olur . Ayrıca çocuğunuzda herhangi bir kemik kırığı ve yaraların genel iyileşme sürecini hızlandırır.

 

 

Tarçın çocuğunuza birçok şekilde ve şekillerde verilebilir. Yemeklerde tatlılalarda baharat olarak eklenebilir. Bu yiyecekleri lezzetli hale getirir. Tavuğa ve balıklara tarçın ekleyerek çocuğunuzun yemeği sevmesini sağlayabilirsiniz. Süte tarçın da eklenebilir. Çocuğunuz tarçınlı süt alışkanlığı kazanabilir.Tarçın bir macun haline getirilebilir ve çocuğunuzun derisine topikal olarak uygulanabilir. Bu, yanık veya yaralanmaları iyileştirmeye yardımcı olur.

Tarçın süper anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Tarçın, çocuğunuzun hastalanmasını önleyen anti-inflamatuar kimyasallar üretebilir. Ayrıca herhangi bir yaralanma veya hastalıktan daha hızlı iyileşmeye yardımcı olur.Tarçın, bir baharat olarak güçlü bir antioksidandır. Anti-oksidan enzimlerin üretimine yardımcı olur. Çocuğunuzun sistemindeki herhangi bir serbest radikal ile savaşmaya yardımcı olur ve kalp, böbrek ve karaciğer gibi hayati organlarını herhangi bir kritik hasardan korur.Tarçının antioksidan özellikleri çocuğunuzun mide, böbrek ve bağırsağını korumaya yardımcı olur.

Tarçın tüketimi düzenli olarak çocuğunuzun sindirim kapasitesini artırabilir. Baharatın antioksidan özelliği, çocuğunuzun mide astarını koruma eğilimindedir. Tarçın, büyük bir bağışıklık güçlendiricidir. Çocuğunuzu herhangi bir hastalık veya rahatsızlıktan koruyacaktır . Çocuğunuz düzenli olarak tarçın tüketirse, soğuk algınlığı veya grip gibi yaygın rahatsızlıklar büyük ölçüde önlenebilir.Tarçının anti-mikrobik özellikleri ve anti-enflamatuar özellikleri, yaranın iyileşme sürecini hızlandırır.Çocuklarda kol ve bacak kırığı sıklıkla görülmektedir.arçın tüketimi genellikle kırık kemiklerin iyileşme sürecini hızlandırır.

Çocuğunuzun tatlılara bağımlılığı dişlerinde ciddi sorunlara neden olabilir. Tarçın ayrıca çocuklarda ağrı ve diş eti kanamalarını tedavi edebilir. Egzama ve akne gibi hastalıklar, çocuğunuzun cildindeki tarçınlı hamur kullanılarak kolayca tedavi edilebilir.Tarçında bulunan kimyasallar ve enzimler, iltihap önleyici özellikleri ile bilinmektedir. Bu nedenle, çocuğunuzun solunum sisteminde bulunan herhangi bir problem varsa tarçın verebilirsiniz. Tarçını az miktarda tüketmek güvenlidir. Ancak, daha fazla tüketildiğinde ciddi mide rahatsızlığına neden olabilir. Ayrıca çocuklar arasında cilt ve ağız tahrişini de tetikleyebilir.Ayrıca kan pıhtılaşmasında da sorun yaratabilir. Normal şartlarda, tarçın çocuğunuz için sağlıklıdır. Bu nedenle çocuğunuzun diyetine tarçın ekmeden önce doktorunuza danışmanız çok önemlidir .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir