Gebelik

Adetten sonra ne zaman hamile kalırım ?

Adetten sonra ne zaman hamile kalınır kadınlar kulübü ? 

Her kadının döngüsünün uzunluğu ve hormon düzenliliğine dayanarak farklı bir bereketli zamanı vardır. Adetinizin ilk günü (döneminiz) döngününüzün 1. Günüdür. 4 günlük 4. günde hamile kalmanız imkansızdır çünkü 4 gün içinde bir yumurtanın olgunlaşması için yeterli zaman yok. Bununla birlikte, her ay düzenli bir döngüye sahip değilseniz o zaman ovülasyonunuz norma olmayabilir. Gebe kalmak istemiyorsanız güvenli kontrasepsiyon uygulamak her zaman en iyisidir.

Adetim Düzensiz ovülasyonu nasıl hesaplarım ?

Üreme sistemi hassasdır. Vücudunuzdaki değişikliklere kolayca tepki verir. Hastalık, stres, fazla egzersiz ve kilo alımı, menstruasyon döngüsünü durdurabilir veya sporadik oluşumuna neden olabilir. Hormon dengesizlikleri ve polikistik over sendromu gibi tıbbi durumlar sizi gecikmenize neden olabilir. Periyodunuzu etkileyen bazı faktörler ovulasyon döngüsünü farklı şekilde etkileyebilir.

Yumurtlamanızı takip etmek ile işe başlayın

Gebe kalmayla ilgili daha önce bir çok makalemiz olmuştu. Bu makalelerde gebeliğin sağlanabilmesi için 1 yumurta ve bir seperme ihtiyaç olduğunu belirtmiştik. Aynı zaman da gebe kalma şansının en yüksek olduğu günlerle ilgili bilgilerde vermiştik. Kısaca özetlersek ; yumurtlama günü ve yumurtlamadan bir kaç gün öncesi gebe kalmanız olasıdır. Bilindiği gibi sperm rahimde 3-5 gün kadar yaşayabiliyor. Bu yüzden ilişkiyi yumurtlamadan önceki günlerde de gerçekleştirmek gerek.

Yumurtlama günlerinizi takip etmek için öncelikle adet döneminizle ilgili bilgileri bir yere not alın. Adetinizin başlangıç ve bitiş tarihi , adetinizin uzunluğu.. Bunları not almanız size yumurtlama gününüzhakkında ip ucu verecektir. Ayrıca vücudunuzdaki bazı değişimleri gözlemleyerekte yumurtlama gününüzü saptayabilirsiniz. Servikal mukusu inceleme, bazal vücut ısısını takip etme gibi. Tabi bunlar kesin bir sonuç vermiyor bunu da belirtelim. Yumurtlama gününüzü en doğru şekilde bir ultrason muayenesi belirler. Otomatik hesaplayıcalr yaklaşık tahminde bulunur. Yinede size bir önerimiz var. Eczaneden ovülasyon testlerin den alaak verimli günlerinizi saptayabilirsiniz..

Kadın döngüleri değişebilir ve her zaman saat gibi düzenli değildir, bu nedenle, yumurtladığınızı ve döngünün hangi gününde yumurtladığınızı bilmek için döngüsü boyunca doğurganlık işaretlerini gözlemleyin ve bunları bir grafikte kaydedin.

Adetliyken hamile kalınırmı ?

Oldukça düşük olasılık olsa da, menstrüasyon sırasında gebe kalmanız mümkündür. Hamile kalacağınız ihtimal değil, imkansız değil. Spermin ömrü nedeniyle gebe kalmanız mümkündür.

İlişkiden hemen sonra test yapsam gebelik çıkarmı ?

Bu mümkün değil. Yumurta ve spermin buluşması , döllenmenin oluşması ve implantasyonun gerçekleşmesi lazım. Bunun için de zaman gerekli. Gebelik testini en erken beklenen adetiniz de gecikme olunca yapınız.

Genel olarak belirtmek gerekirse, çoğu kadın, her 26 ila 34 gün arasında iki ila sekiz gün arasında değişen dönemler yaşar. Döngünün ortasında yumurtlama olur. Bu, en verimli dönemin ve gebe kalma şansın en yüksek zamanı.Yumurtlama sırasında salınan yumurta yalnızca 24 saat yaşar. Bu saatler içinde sperm tarafından döllenme olmazsa, yumurtalar hayatta kalamaz ve yaklaşık 14 gün sonra adet kanı ile dışarı atılır. Bir kadının hamile kalabileceği herhangi bir döngüde sadece altı gün var – beş gün ovulasyon ve ovulasyondan 24 saat sonra. Bunun nedeni, sperm kadının rahminde 5 gün yaşayabilmesidir ve yumurta sadece 12-24 saat yaşar. Bununla birlikte, ne zaman hamile kalacağınızı bilmek için anahtarı yumurtladığınızı bilmektir. Ovulasyonun kesin zamanlamasını bulmak zor olabilir, çünkü her dönemde tam olarak aynı anda gerçekleşmez.

Adetten sonra ne zaman hamile kalınır kadınlar kulübü ? 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir