Gebelik

Kahverengi akıntı neden olur ? Kahverengi akıntının sebepleri nelerdir ?

Kahverengi akıntı nedenleri, kahverengi akıntı gebelik belirtisimi, kahverengi akıntı neden olur ? Muhtemelen bu sorulara yanıt ararken sayfamıza geldiniz. Kahverengi akı ile ilgili detlı bilgiler için makalemizi okumaya devam ediniz..

 

Bir çok kadın dönemler arası kahverengi akıntı ile karşılaşmıştır. Kahverengi akıntı, küçük bir miktar eski kanın, normal vajinal akıntınızla karıştığı zaman kahverengi bir renklenme meydana geldiğinde ortaya çıkar. Kahverenginin sebebi, kanın eski olmasından dolayı, kırmızıdan kahverengiye dönüşmedir.

Kahverengi lekelenme genelde adet döneminin başlangıcında ve adet dönemi biterken olmaktadır. Bu endişelenecek bir durum değildir. Adet döneminiz biterken bu eksi kanı atmak bira zaman alabilir. Adetiniz bittikten 5 gün sonra dahi lekelenme yaşayabilirsiniz. Burada önemli olan Lekelenmenin sıklığı ve hengi zamanda ortaya çıktığıdır. Sürekli olarak kahverengi lekelenme yaşıyorsanız hormonlarınızda bir bozukluk,rahimde yaralanma, kist,miyom, polip vs olabilir.

 

Lekelenmenin bir diğer olası nedenlerinden biri gebeliktir. Gebelikte lekelenme dikkate alınması gereken bir durumdur ancak çoğu zaman zararsızdır ve bir çok gebede gerçekleşmektedir. Gebeliğin ilk aşamasında embriyonun implante olmasından dolayı küçük çaplı bir lekelenme yaşayabilirsiniz. Ayrıca ovülasyon döneminde lekelenme ile karşılaşabilirsiniz.Kahverengi deşarj genellikle endişelenecek bir şey değildir, ancak tıbbi müdahale gerektiren anormal sağlık durumlarının bir işareti olabilir;

 

Bakteriyel VajinozisPolikistik Over Sendromu (PCOS).
Endometriozis.
Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar , özellikle klamidya.
Rahim ağzı kanseri.

 

Döneminizin başlangıcında, lekenmenin paslı kahveden kırmızıya kadar değişmesi normaldir.Ancak, bazı durumlarda kahverengi akıntı tıbbi durumlardan kaynaklanabilir.Hormonal kontraseptiflerin neden olduğu hormonal dengesizlikler.Perimenopoz veya menopozun neden olduğu hormonal dengesizlikler, Polikistik Over Sendromu (PCOS), Endometriozis, Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar , Rahim ağzı kanseri gibi..

 

Bazen, vücudunuz tüm endometriyal astarı uterusta az miktarda bırakarak tamamen atamaz bu durumda döneme kadar lekelenme yaşayabilirsiniz.Endişe verici görünebilir iken, çoğu durumda, endişelenecek bir şey değildir. Ancak lekelenme kanamaya dönüşürse durum mutlaka hekime bildirilmelidir. Çoğu hormonal doğum kontrol yöntemleri vücudunuzun yumurtlamasını önlemek için vücudunuzun doğal hormonal döngüsüne müdahale ederek çalışır. Bu hormonal girişimin dezavantajı, kahverengi akıntı gibi istenmeyen yan etkilere neden olabilmeleridir.

 

Yeni bir hormonal doğum kontrol yöntemini kullanmaya yeni başladıysanız veya doğum kontrol hapınızı bir veya iki günlüğüne almayı unuttuysanız lekelenme kaçınılmazdır.Döngününüzün ortasında kahverengi lekelenmeyi görmek sadece yumurtladığınızı gösteren bir işaret olabilir. Menopozun ilk aşamalarında, hormonal dengeniz değişmeye başladığında kahverengi lekelenmeler yaşayabilirsiniz.. Kadınlar genellikle 35-40 yaşından sonra bu ilk menopoz dönemlerine girmeye başlarlar ve sıklıkla gece terlemeleri, vajinal kuruluk, uyku bozukluğu, sıcak basması ve ruh hali değişiklikleri eşlik eder. Semptomlarınız şiddetliyse, belirtilerinizin şiddetini hafifletmek için size ilaç verebileceğinden doktorunuzla konuşun.

 

Kahverengi akıntıya, sağlığınız için risk teşkil etmeyen bir dizi tamamen doğal durumlar neden olabilir. Ancak bazı durumlarda, kahverengi akıntının da tıbbi müdahale gerektiren daha ciddi bir sorunun işareti olabileceğini vurgulamak gerekir.Kahverengi akıntı, kızarıklık, yanma ile idrara çıkma, cinsel ilişki sırasında veya sonrasında ağrı, karın ağrısı, ateş ve kötü kokulu akıntı gibi diğer belirtilerle birlikte enfeksiyonun erken belirtisi olabilir. Bu durumda bir kadın doğum uzmanına görünmenizde fayda vardır. Sevgili okurlarımız , kahverengi akıntının nedenleri hakkındaki makalemizi incelediniz. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altından paylaşabilir, sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir