Gebelik

Gebelikte kramplar neden olur ?

Gebelikte krapm yaşayanlar Kadınlar Kulübü

Kramplar gebeliğin ilk belirtileri olabilir mi? Hamilelik sırasında, kramplar genellikle alarm için bir neden olabilir. Kadının bedeni , gebeliğin ilk birkaç haftasında dramatik değişikliklere uğrar ve bu değişiklikler kramplara neden olabilir ve gebeliğin ilk belirtisi ve semptomları olabilir.

Yeni bebeğe hazırlanırken kadın bedeninde meydana gelen ilk değişikliklerden biri, östrojen ve progesteron gibi ek kadın hormonlarının salınmasıdır. Hormonların salınması ile kramplarınız olabilir. Bu karampları adet sancıları ile karıştırabilirsiniz. Hamileliğiniz sırasında bazen menstrüel kramplara benzer hafif pelvik belirtilere sahip olabilirsiniz. Çoğu zaman, bu hamileliğin normal parçasıdır.Bununla birlikte, potansiyel olarak ciddi pelvik kramp nedenlerine dikkat edin. Ek belirtileriniz varsa veya krampların orta veya şiddetli hale gelmesi durumunda doktorunuzla konuşun.

İmplantasyon Ağrısı

Embriyo , uterusa yerleştiği zaman menstrüel benzeri kramplar yaşamak normaldir. Bir araştırmaya göre, ovulasyon altı ortalama dokuz gün arasında gerçekleşir . İmplantasyon krampları, gebeliğin normal bir erken belirtisidir. Kramp sıklığı bir veya iki gün sürer, ancak bazı kadınlar birkaç gün hafif rahatsızlık yaşayabilir. İmplantsayon esnasında hafif lekelenmeleriniz olabilir.

Adet sancısı

Adet döneminizi kaçırabilirsiniz. Adet döneminin gecikmesi bir çok koşuldan kaynaklanabilir. Sadece gebelikten dolayı adet gecikmesi olmaz. Bir kaç gün geciktikten sonra karamplarınız olabilir ve ardından adet olabilirsiniz. Adetiniz başlamazsa kramplarınız devam ediyorsa buna baş dönmesi mide bulantısı yorgunluk eşlik ediyorsa mutlaka gebelik testi yapın hamile olabilirsiniz.

Büyüyen Uterus

Fetüs geliştikçe adet sancılarına benzer kramplar yaşayabilirsiniz. Bu durum normaldir.

Ektopik Gebelik

Hamileliğin erken dönemlerinde kramplar ektopik gebeliğe işaret edebilir. Bu durum da genellikle tek taraflı pelvik ağrılarınız olacak. Sıklıkla vajinal kanama veya lekelenme gerçekleşir. Ektopik rüptür çabuk tedavi edilmezse ölümle sonuçlanabilir.

İdrar Yolu Enfeksiyonu

Üriner sistemdeki bir enfeksiyon belirtisiz olabilir, ancak pelvik bölgede sıklıkla ağrıya ya da basınca neden olur. Kötü kokulu, bulanık veya kanlı idrar, idrar yaparken yanma ve ağrı , daha sık idrar yapma isteği,ateş idrar yolu enfeksiyonunun belirtisidir.

Doktorunuzu Ne Zaman Aramalısınız

Ateş ve titreme
Kanama lekelenme ve ağrı
Ağrı olmadan kanama ve lekelenme
İdrar yapma sırasın da ağrı
Baş dönmesi ve bayılma hissi
Gebeliğin son aylarında 4 ten fazla kasılma ve kramp doğumun iaşereti olabilir.

Kabızlık , normal gebelik boyunca sık karşılaşılan bir durumdur ve hamilelikte kramplara yol açabilir. Diyetinize dikkat edin. Bol lifli besinler ve su tüketin. Hafif egzersizler yapın. Tuvallete çok fazla ıkınmayın. Hamilelik sırasında menstrüel kramplar alışılmadık bir durum değildir. Genelde gebelikte kramplar normal olsada acil müdahale gerektiren durumlar da söz konusu olabilir. Bu nedenle şiddetli kramplarınız varsa kanam olsun olmasın mutlaka hekim kontrolün de olunuz. Gebelikte kramplar neden olur adlı konumuzu inceldiniz. Bu makale sizi tatmin etmediyse hala endişeleriniz var ise konuya diar sorularınızı bizlere bu başlık altın dan yönlendirebilir, sorularınıza en kısa sürede yanıt alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir