Gebelik

Gebelikte 14. hafta belirtileri nelerdir ?

Gebeliğin bu haftasında artık dışarıdan rahatlıkla hamile olduğunuz anlaşılabilir. Bebeğiniz bu hafta gözlerini açıp kapıyor, kaşlarını çatıyor ve yüzünü buruşturuyor. Bebeğiniz parmağını emiyor. Bir çok anne adayı ultrasonda bu eylemi görebilir. Bebeğiniz yakında kolları ile orantılı bir görünüme kavuşacak. 14 haftada bebeğinizin böbrekleri, amniyotik sıvıya salınan idrar üretebilir. Ve bebeğinizin karaciğeri safra üretmeye başlar. Bunlar bebeğinizin, rahmin dışında yaşam için hazırlandığını gösteren işaretlerdir.

 

 

Kadınların çoğu, bebeklerinin kalp atımlarını 14. haftada bir Doppler ultrason ile duyabilirler. Şimdi, vücudunuzun rahmin artan ağırlığını desteklemesine yardımcı olacak pelvik taban egzersizleri yapmaya başlamanız önemlidir.

14 Hafta Hamile Kaç Aydır?

 

14 haftalık hamilelik, yaklaşık üç ay ve bir hafta hamile olduğunuz anlamına gelir. İkinci üç aylık döneminin başındasınız.

Gebeliğin 14 haftasında ilk trimesterde hissettiğiniz semptomlar kaybolacaktır.Gebeliğin 14 haftasında, kramplar genellikle yuvarlak ligaman ağrısından kaynaklanır, ancak herhangi bir endişeniz varsa, doktorunuzla konuşun.Gebeliğin 14. haftasın da saçınızın daha kalın ve ışıltılı olduğunu fark edebilirsiniz. 14 haftalık hamilelikte karın ağrınız olabilir endişelenmeyin bebeğiniz hızla büyüdüğü için bu septomu yaşamanız normaldir.Gebeliğin 14. haftası bazı septomlar daha yaşayacaksınız. Kilo alımı,meme hassasiyeti ve enrjide artış.Bazı kadınlar hamileliğin sonlarına kadar sabah bulantı semptomları yaşarken , bulantı, ikinci üç aylık döneminin başlamasıyla birçok kadın için daha az sorun teşkil etmektedir.

Östrojen, cilt hücrelerinizi şu andan daha fazla koyulaşan pigment üretmek için uyarıyor. Cildinizde kahverengi lekelenmeler olabilir. Ruh halinizde dalgalanmalar hissedebilirsiniz. Gebelerin çoğu bu haftada kendini enerjik yada hala bitkin hissedebilir. Gebeliğin 14 . hftası beslenmenize dikkat edin kilo alabilrisiniz. Sağlıklı ve dengeli beslenin. Kendinizi enerjik hissediyorsanız küçük yürüyüşler yapın. Stresten kaçının. Gebeliğin 14. haftası karın ağrısı,lekelenme, ateş baş dönmesi gibi septomları yaşarsanız mutlaka doktorunuzla iletişime geçin. Sevgili annelernediyor okurları ; Gebelikte 14. hafta belirtileri nelerdir başlıklı makalemizi incelediniz. Konuya dair yorum ve sorularınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir