Gebelik

Doğurganlığı artıran besinler nelerdir?

Çoğunuz , hamile kalmaya çalışırken yapmanız gereken normal şeyleri biliyorsunuz ;  yumurtlama testi verimli günlerde birliktelik, belki bir döngü takibi ya da  ateş ölçmeyle grafik. Peki , gebelik şansını arttırmak için yapabileceğiniz başka şeyler var mı? Tabiki evet ! Sağlıklı beslenerek doğurganlık şansınızı artırabilirsiniz..Bu makale de doğurganlığı artıran besinlerle ilgili bilgilere değinicez.

Bir kadının siklusunun farklı evreleri boyunca, çeşitli hormonların seviyeleri dalgalanır ve vücut birçok değişikliğe uğrar. Gebelik şansını artırmak için her aşamada yardımcı olan gıdaları yemelisiniz . ayrıca kaçınmanız gereken alışkanlıklarve besinler vardır. Bunlarada dikkat etmelisiniz. Sigara ve alkolü bırakarak kafein tüketimini azaltarak doğurganlığınızı artırabilirsiniz.

Sevgili hanımlar ; adet dönemin de biliyorsunuzki kan kaybın dan dolayı halsizlik yorgunluk ve bitkinlik gibi septomlar olur. Kan kaybı demir eksikliğine yol açabilir akabinde bu komplikasyonlar gelişebilir. Bu yüzden Menstrüasyon, demir açısından zengin gıdalara odaklanmayı hatırlamak için iyi bir zamandır.Et, fasulye, balık, yapraklı yeşil sebze ve tohumlar. Bu gıdaların çoğunda demir, protein ya da her ikisi açısından zengindir; özellikle endometriyozisiniz varsa ya da kanamanız çok fazla ise bu bseinleri tüketmek önemli… Bol miktarda biber, domates, brokoli, kivi, narenciye ve C vitamini yüksek diğer besin kaynakları tüketin.

Ağrılı adet dönemi

Adet dönemleriniz aşırı sancılı geçiyorsa baharatlı ve acı gdalar dan uzak durun. Kafein tüketimini bu dönem de azaltın. Bu besinler kanamayı da ağırlaştırabilir..

yumurtlama

Yumurtlamaya yakın olduğunuzda, vücudun yumurta salınımını desteklemek ve implantasyonu teşvik etmek için bol miktarda B vitaminleri ve diğer besin maddeleri gerekir. Çinko hücre bölünmesi ve progesteron üretiminde yardımcı olabilir ve vitamin C yumurta bırakıldıktan sonra folikül içinde yüksek miktarda bulunur ve progesteron üretiminde de rol oynayabilir. Bu yüzden C vitamini içeren besinler tüketmeyi ihmal etmeyin.

Luteal faz

Şimdi hücre büyümesini teşvik eden besin maddeleri üzerine yükleme zamanı. Yeşil yapraklı yeşilliklerle birlikte sarı ve turuncu gıdalar (örneğin, havuç, kantalon ve tatlı patates) yaygın olarak bulunan beta-karoten, hormonların kontrol altında tutulmasına yardımcı olur ve erken düşük yapmayı engeller.

Şimdi hanımlar doğurganlığı artıran besinlerle ilgili bilgiler vermeye devam edelim..

Fasulye

Fasulye doğurganlığı artırıcı olarak bilinir. Fasulyeye fazla düşkün değilseniz, onları fıstık, tofu, mercimekile yer değiştirebilir ve bitki proteinleri ile doldurabilirsiniz.

Dondurma

Bir dondurmaya kim hayır diyebilirki ? Süt ürünleri ovulatuar fonksiyonları iyileştirir ve içindeki yağ içeriği üreme hormonlarını düzenlemeye yardımcı olur. İşte size dondurma yemeniz için güzel bir neden..

Yeşil yapraklı sebzeler

Koyu yeşil ve yapraklı sebzeler, bir kadında ovülasyon sürecini iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda bir erkeğin daha sağlıklı sperm oluşumuna yardımcı olan yüksek miktarda vitamin folatı içerir. Normal yemeklerinizde brokoli veya ıspanak alımını artırmak, hamilelik şansınızı yükselticektir.

 

Kabak çekirdeği

Kabak tohumları demir bakımından zengindir. Bu demir bağırsak astarı tarafından kolaylıkla emilir. Her gün bir avuç kabak çekirdeği tüketin.

Tam buğday ekmeği

Rafine karbonhidratlar karmaşık karbonhidratlardan çok daha hızlı sindirilirler. Bu, üreme hormonlarının performansına müdahale edebilecek kan şekeri düzeylerinin aniden kesilmesine neden olur. Beyaz ekmek yerine tam tahıllı buğday ekmeği tercih edin..

Zeytin yağı

Zeytinyağı vücudunuz için sağlıklı tekli doymamış yağlar içerir. İnsülin hassasiyetini ve iltihabı azaltır. yumurtlama, embriyonun erken gelişimi ve gebelik gibi vücudun üreme süreçlerine yardımcı olur.

Muz

Muzda hormonları düzelmesine yardımcı olucak B6 vitamini vardır. Düşük B6 vitamini düzensiz menstrüasyona ve kalitesiz yumurta ve spermlere neden olur, bu yüzden her gün 1 tane muz tüketin.

Narenciye Meyveleri

Portakal, limon ve lime C vitamini ile doludur. Vitamin C, sperm sağlığı ve hareketliliği için gerekli olan bir antioksidandır. C vitamini, spermleri gebeliği önleyen hasardan korur. . Ayrıca, C vitamininin kadınlarda hormon dengesini geliştirdiği görüldüğünden, narenciye tüketmelisiniz. Vitamin C alımını artırmanın basit ve lezzetli bir yolu için, sağlıklı, tamamen doğal bir ev yapımı portakal suyu yapıp içmeyi deneyin

Badem

Badem, E Vitamini ile patlama yapıyor. Vitamin E, bir antioksidan ve üreme sağlığınız için gerekli . Hem kadınlarda hem erkeklerde doğurganlığı artırdığı görüldü.

Kaçınılması Gereken Gıdalar:

Rafine Şeker : Rafine şeker insülin direncini artırır, yumurtalık oluşumunu engelleyebilen ve kadın infertilitesinin önde gelen bir nedenini oluşturan Polikistik Over Sendromu semptomlarını arttırır
Trans yağlar : Trans yağlar insülin direncini artırır, bu da düzensiz ovülasyona daha yatkın hale gelebilir.
Bunların dışın da alkol ve sigaradan uzak durun. Verdiğimiz önerileri dikkate alırsanız Aillenize yeni bir fert kazandırabilirsiniz.Bir bebeğe sahip olmak gerçekten kolay değil . E vitamini, C vitamini, Çinko, Folat, Demir, B vitaminleri ve Omega dahil olmak üzere hayati besinlerin doğal kaynaklarıyla sağlıklı bir diyetle gebelik şansınızı artırabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir