Gebelik

Nasıl Hamile Kalınır ? Gebelik Nasıl Oluşur ?

Nasıl Hamile Kalınır ? Kadınlar Kulübü

Merhaba hanımlar , hamile kalmak mı istiyorsunuz ? Muhtemelen yanıtınız evettirki bu aramayla sitemizi ziyarete geldiniz. Öncelikle sitemizi ziyaret ettiğiniz teşekkür ederiz. Bu ziyaretinizle sitemizin diğer siteler den farklı olduğunu edindiğiniz bilgilerle far ediceksiniz. Biz sizlere bu makale de aşama aşama gebe kalma süreci ile bilgiler vericez. En yalın , en aşılır şekil de hamile kalmayla ilgili tüm bilgilere bu makale sayesin de hakim olucaksınız ..

Hamilelik nasıl olur ?

Hamilelik cinsi münasbetten sonra otaya çıkar. Hamileliğin olabilmesi için, sperm bir yumurtayla buluşmalıdır. Hamilelik aslında birkaç adımdan oluşan oldukça karmaşık bir süreçtir. Her şey 1 sperm hücresi ve yumurta ile başlar.

Sperm nedir ?
Sperm, testiste yapılan mikroskopik hücrelerdir . Sperm sağlığı, bir çiftin gebe kalma yeteneğinde önemli bir faktördür. Sağlıklı sperm için kriterler vardır. Sayısı,hacmi,hareketliliği, şekli gibi..Başarılı bir hamilelik için Sperm in de doğru sayıda kromozoma sahip olması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birinde bir arıza, erkek faktör infertilitesine neden olabilir.

Yumurtlama nedir ?
Bir kadının yaşamı boyunca tüm yumurtaları yumurtalıklarında saklanır. Kadınlar yumurta üretmezler. Bu, sperm üreten erkeklerinkinden farklıdır.Yaklaşık ayda bir kez , bir kadının iki yumurtalıktan birinden bir yumurta çıkar. Buna yumurtlama denir.

İmplantasyon nedir ?

İmplantasyon döllenmeden sonra gerçekleşen küçük çaplı bir lekelenmedir. Kadınlar bu lekelenmeyi adet kanıyla algılayabilirler fakat belirtelimki bu lekelenme adet kanı gibi yoğun olmaz. Küçük çaplı damla şeklin de lekelenmelerdir. Rengide kanamanın olduğu zamana göre değişir. Rahimde kalan eski kan kahverengi olur,yenikanın rengi ise pembedir. Bu yüzden bazı bayanlar kahverengi, bazıları ise pembemsi yada kırımızı lekelenme yaşar.

Döllenme nedir ?
Bir sperm hücresi bir yumurta ile birleştiğinde buna döllenme denir. Bir sperm hücresi yumurtayla birleşirse, döllenmiş yumurta fallop tüpünü uterusa doğru hareket ettirir. Büyüdüğünde , daha fazla hücreye bölünmeye başlar ve bir top oluşturur. Hücrelerin topu (blastokist olarak adlandırılır) gübrelemeden 3-4 gün sonra uterusa geçer.Döllenmiş yumurta, dokuz haftalık gelişim için bir embriyo olarak adlandırılır.

Peki nasıl hamile kalıcam ?

Bu küçük bilgiler den sonra gebeliğin oluşumu ile ilgili kafanız da bir taslak oluşmuştur. Şimdi gelelim nasıl hamile kalacağınıza . Hamile kalmak için 1 sperme ve 1 yumurtaya ihtiyacımız var. Yumurtlama her kadın da farklılık gösterse de genelde adetin 11-14-15-20 . günleri gerçekleşir. Yumurtlama gününde ve 3 gün öncesi ilişkiye girmeniz hamile kalma şansınızı artırır. Sperm rahimde 5 gün yaşayabilir. Bu yüzden yumurtlama gününden bir kaç gün önce mutlaka birlikteliği sağlayın.

Yumurtlamayı nasıl anlıycam ?

Yumurtalamanın olduğu dönemde ; kasıkta ve belde ağrı gögüslerde hassasiyet olur. Ayrıca kadınların çoğu bu dönem de çok güzel olduğu gibi istekli de olur. Yumurtlama gerçekleştiğin de çiğ yumurta akı gibi bir servikal sıvınız olucak. Bu sıvı uzayabilen esnek türdendir.Bu şekilde yumurtlamayı anlamak zor gelirse şayet eczaneden yumurtlama testi alabilirsiniz. Bu testlerin kullanımı çok pratiktir ve saniyeler için de sonuç verir. Bir diğer yumurtlama gününü belirleme yöntemi takvimle takiptir. Bu yöntemi bir çok bayan kullansada etkili bir uygulama olmadığını belirtelim.

Hamile kalmak için pozisyon varmı ?

En iyi ve konforlu pozisyon altta olduğunuz pozisyondur. İlişkiden hemen sonra kalçanızın altına yastık alın ve bacaklarınızı yüksek bir yere kaldırın. En az yarım saat bekleyin.

Duş almam jel kullanmam hamile kalmamı engellermi ?

İlişkiden hemen sonra kalkmayın. Vajinanıza su teması olmasın.İlişki esnasın da tükürük yada kayganlaştırıcı gibi şeyler kullanmayın. Bunların spermin ölmesine neden olur. Gebe kalmanızı engelelr.

Hamile olduğumu nasıl anlıycam ?

Evet bir çok bayanın merak ettiği sorulardan biri. Kadınlar arasın da çeşitli efsanevi bilgiler dönüyor bu konuda. Açıkçası bu soru ile ilgili çok kirli asılsız bilgiler var. Gebeliğin ilk işareti adet gecikmesidir. Ayrıca belirtiler adet gecikmesin den sonra yani 4. haftalar da başlar. Fakat gecikme öncesi yerleşme kanaması görebilrsiniz. Şayet adetinizde gecikme söz konusu ise gebelik testi yaparak durumunuz hakkın da net bilgiye ulaşabilirsiniz.

Adet gecikmesin den sonra görülen gebelik belirtileri ; Mide bulantısı, burun tıkanıklığı,ağızda metalik tat, kasıkta batma,gögüslerde ağrı ve hassasiyet,kokuya karşı hassasiyet,yemeklerden tiksinme,aşerme dir.Ayrıca tüketilmiyecek gıdalara karşı istek olabilir. (Kil,toprak,cam ve sabun) Bu istek demir eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Mutlaka tedavi edilmelidir.Tedavi demir takviyeleri ile sağlanır.

Hangi gebelik testi daha iyi ?

Günümüzde gebelik saniyeler için de idrar örneği ile belirlenmektedir. Plano testler dediğimiz ev tipi idrar testleri %99 sonuç vermektedir. Fakat testin hasar görmesi, yanlış uygulanması hatalı sonuca neden olabilir. Kanda baklılan hcg testini bu yüzden sıklıkla öneriyoruz. Hcg testinin yanılma payı yoktur % 100 sonuç vermekle birlikte gebelik sorunları ile ilgili bilgiler verebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir