Gebelik

Gebelikte kramp ve ağrılar endişe vericimi ?

Hamilelikte kramp girmesi kadınlar kulübü Kramp nasıl olur ne zaman başlar uyuşmalar olur mu Tüm ayrıntılar konumuzda

Gebelik döneminde görülen kramplar tüm hamileler için ortak septomdur. Genelde ciddi bir problem yaratmayan bu durum gebeler için endişe kaynağıdır. Gebelik döneminde kramplar sıklıkla görülebilmesine rağmen ciddi bir problemden dolayı da olabilir. Bu yüzden septomlarla karşılaşıldığın da en kısa sürede hekime görünmekte fayda vardır. Bu makalede gebelik döneminde görülen krampların nedenleri ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz..

Hamile olan kadınlar gebelik belirtilerini bir kaç hafta içinde yaşayabilir. Kİmi gebeler belirti yaşarken bir kısmı belirti yaşamayabilir. Gebelikte görülen kramplar genelde belde kasıklarda ve bacaklarda görülmektedir. Septomlar normal olmakla birlikte bir düşüğün haberciside olabilir. Ağrılara kanama eşlik ederse düşük riski olabildiğinden mutlaka hekime görünülmelidir. Birinci trimestır krampı , mutlaka bir şeylerin yanlış olduğunu gösteren bir işaret değildir; ancak hamile bir kadın bunu doktoruna bildirmelidir. Gebeliğin başlarında biraz rahatsızlık duymak oldukça normal, ancak bu belirtilere dikkat edilmelidir..

 

Gebelikte kramp nedenleri

Bir kadın gebe kaldığında, uterusunun büyümekte olan fetusa uyum sağlamak için genişlemesi gerekir. Uterus değişen şekil ile birlikte, onu destekleyen bağlar gerilmelidir. Bu olayların kombinasyonu hafif hafif krampla sonuçlanabilir. Erken gebelikte hafif kanama ve krampmutlaka bir şeylerin yanlış olduğu anlamına gelmez. Embriyonun rahim duvarı içine implante edilmesi sonucu olabilir. Hamile bir kadın aşağıdaki semptomların eşlik ettiği kramp sıkışıklığı yaşarsa, derhal doktorunu aramalıdır. (Birinci trimester krampına alt karın merkezinde kanama ve ağrı eşlik ettiğinde, bunlar muhtemel düşük yapma belirtileri olabilir. )

Ağır kanama
Ateş
Titreme
Vajinal akıntı yoğunluğu
Hassasiyet veya ağrı

İmplantasyon gebeliğin erken evrelerinde kramp uygulamasının en sık nedenidir. Diğer potansiyel nedenler şunlardır: Gebeliğin ilk birkaç haftasında rahim bebeğin büyümesine uyum sağlamak için genişlemeye başlar. Yuvarlak bağ ağrısı kramp oluşturmada da katkıda bulunur. Dış gebelik, düşük ve aşırı yoran aktiviteler krampa neden olabilir.

Ektopik Gebelik Belirtileri

Ektopik gebelik, kadınların endişe edebileceği başka bir komplikasyondur. Yumurtanın normal şekilde döllenmesi ile oluşur, ancak implantasyon uterusun dışında başka bir yerde gerçekleşir. Dış gebelik belirtileri kramp ve ağrı içerir. Çoğunlukla ağrı karın bir yanından başlar ve sonra diğerine yayılır.Hamile bir kadın ektopik hamilelikten şüpheleniyorsa hemen doktoruyla temasa geçmelidir. Bu, hayatı tehdit eden bir durum olabilir ve teşhis edilirse acil tıbbi yardım gereklidir.

Gebelikte kramp endişe vericimi ?

Erken gebelikte hafif kramp sık görülür. Yeni gebe bir kadına korkutucu bir his olabilse de, sıklıkla düşük yapma işareti değildir. Yeni hamile bedeniniz de birçok değişiklik gerçekleşir.. Gebeliğin ilk haftalarında, beden gebeliğe uyum sağladığı için birçok kadın hafif kramp yaşayabilir.. Bebek implante olurken rahimde yaptığı değişiklikler adet kramplarına benzer şekilde kramp oluşturabilir. Krampların normal olmadığından veya ciddi kramp sıkışmasından endişe ediyorsanız, doktorunuza danışın. Ağır kramp veya kanama ile birleşen kramp doktorunuz tarafından kontrol edilmelidir.

Erken gebelik sırasında kramplar menstrüel kramp gibi hissedebilir . Çoğu zaman, gebeliğin ilk birkaç haftasından sonra kramp azalır, ancak birçok kadın hamilelik boyunca kramp yaşayabilir. Kramp arttıkça veya kanamayla eşlik etmedikçe endişe kaynağı değildir. Yorucu egzersizden sonra kramp artabilir. Bir etkinlik sonrasında kramp olabilir.

Hamileliğin erken dönemlerinde kramplar oldukça yaygındır. Kadınların çoğunluğunda hafif kramplar endişe edilecek bir şey değildir ve belirli bir yönetim veya bakım gerektirmeden iyileşme eğilimindedir. Bununla birlikte, bazen uterus krampları gebelik komplikasyonlarının bir işareti olabilir. Gebeliğin ilk evrelerinde kramplar sürecin normal bir parçası olabilir. Güvende olmak için hekim kontrollerini aksatmamak gerekir .

Hamilelikte kramp girmesi kadınlar kulübü Kramp nasıl olur ne zaman başlar uyuşmalar olur mu Tüm ayrıntılar konumuzda

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir