Sağlık

B2 vitamin eksikliği için beslenme önerileri

Vücudun düzgün çalışması için vitaminler gereklidir. Vitamin B2 veya riboflavin, böbrekler, karaciğer ve kalpte bulunan suda çözünen bir vitamindir. Bu vitamin kalp hastalıkları, inme, kanser, Parkinson, Alzheimer ve diğer dejeneratif hastalıklar riskini azaltır.

 

 

Vitamin B2 Eksiklik semptomları ağız köşelerinde çatlak, boğaz ağrısı ve ışığa karşı aşırı duyarlılığı içerir.Vitamin B2 veya riboflavin, vücut tarafından uygun enerji metabolizması ve çok çeşitli hücresel fonksiyonların gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyulan önemli bir B vitaminidir.Vitamin B2 eksikliğinin en sık görülen yan etkileri migren ve baş ağrılardır.Bu nedenle, uygun sağlığın korunması için belirli miktarda riboflavin gereklidir. B2 vitamini alımını arttırmanın en iyi yolu, bu vitamin bakımından zengin gıdaları tüketmektir.

Hepimizin vücudumuzun sağlıklı kalması için vitaminlere ve minerallere ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Fakat bu besinlerin ne olduğunu ve vücudumuza nasıl yardımcı olduklarını biliyormyuz ? Riboflavin olarak bilinen B2 vitamini, insan vücudu için özlü ve çok sayıda işlev gerçekleştirir. Hücrelerde enerji üretimine yardımcı olmanın yanı sıra, kırmızı kan hücreleri üretmeye ve kardiyovasküler sisteminizdeki besinleri işlemeye kadar, B2 vitamini her şeyi yapıyor! Vücudunuzda B2 vitamini eksikliği varsa, ağız ülseri, boğaz ağrısı, ağız iltihabı ve hatta demir eksikliği anemisi yaşayabilirsiniz. Günlük vitamin B2 gereksinimini karşılamanıza yardımcı olacak piyasada bulunan çeşitli besin takviyeleri bulunmasına rağmen, vitamin B2 de şaşırtıcı derecede zengin olan doğal yiyecekler vardır.

Vitamin B2 eksikliği:

B2 vitamini eksikliği dudakların çatlamasına veya kızarmasına , gözlerin yanmasına ve kaşınmasına, gözlerin beyaz kısmındaki kan damarlarının görünümüne, pullu deri döküntülerine, boğaz ağrısına, ağız iltihabına ve ülserlere ve hatta demir eksikliği anemisine neden olabilir. .Bu nedenle, genel sağlığın korunması için belirli miktarda riboflavin gereklidir. Gerekli vitamin B2 alımını elde etmenin en iyi yolu, bu vitamin bakımından zengin olan besinleri tüketmektir.

Kırmızı et, sığır eti veya kuzu eti – bunların hepsi bu vitaminin harika kaynaklarıdır. Riboflavin gereksiniminizi karşılamak için diyetinize böbrek ve karaciğer eklemeye çalışın.Kuruyemişler, vitamin ve mineral bakımından zengin besin maddeleri olarak sınıflandırılır. Antep fıstığı, çam fıstığı ve kaju fıstığı en iyi B2 vitamin kaynağıdır.Kuruyemişler, vitamin ve mineral açısından zengin olan besin maddeleridir. Badem, yüksek miktarda B2 vitamini içermektedir. Kuruyemişler taşınabilir ve günün herhangi bir saatinde aperatif olarak tüketilebilir.

Etler söz konusu olduğunda, sığır eti diğer B-kompleks vitaminleri ile birlikte çok miktarda B2 vitamini içerir. Kırmızı et, kuzu eti veya sığır eti, B2 vitamininin harika kaynaklarıdır. Sığır karaciğeri, aynı zamanda, B2 vitamini ve diğer vitaminler alımını artırmak için iyi bir seçimdir.Mantarlar, değişik miktarlarda vitamin B2 içermektedir.Yağlı balıklar, omega-3 yağ asitlerinin yanı sıra zengin bir vitamin kaynağıdır. Uskumru,somun,ringa,ton balığı,ala balık iyi bir B2 Vitamin kaynaklarındandır.

Yumurta inanılmaz bir protein kaynağı olmasının yanında B2 kaynaklarından biridir. B2 vitamini alımını geliştirmek için günde 1 adet yumurta tüketin. Susam en zengin B2 vitamini kaynağıdır. Aynı zamanda tekli doymamış yağ asiti oleik asit bakımından zengindir. Demir, kalsiyum, magnezyum, selenyum, çinko ve manganez gibi mineraller de içerir. B2 vitamini içeren diğer tohumlar, ayçiçeği ,kabak çekirdeği ve chia tohumudur.

Yeşil sebzeler inanılmaz bir beslenme kaynağıdır. Ispanak, besin değeri hakkında konuştuğumuzda süper bir besindir.B2 vitamini kaynağıdır. Pancarın yeşilliği,kuşkonmaz,brokoli,kara lahana B2 nin diğer kaynaklarıdır.Peynir de iyi bir B2 vitamini kaynağıdır. Peynir oldukça çok yönlüdür dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz.Süt ayrıca kalsiyum ve diğer mineraller ile birlikte diğer B-kompleks vitaminlerinin yanı sıra iyi bir B2 vitamini kaynağıdır. Süt ürünleri de iyi bir riboflavin kaynağıdır ve diyetinize dahil edilmelidir.Süt sadece kemikleri sağlıklı tutmak için kalsiyum sağlamaz, aynı zamanda iyi bir B2 vitamini kaynağıdır.

Soya, hem vejeteryanlar hem de vejetaryan olmayanlar tarafından tüketilebilecek en sağlıklı gıdalardan biri olarak bilinir. Vejeteryanlar ve veganlar için büyük bir protein kaynağı olan soya fasulyesi doğal olarak iyi miktarda B2 vitamini ile doludur. Bir dizi temel vitamin ve antioksidan kaynağı olmasının yanı sıra brokoli de B2 vitamini deposudur.

Riboflavin, kanserin önlenmesine bağlı olan oksidatif hasarı önlemede önemli bir rol oynar. Yeterli miktarda B2 vitamini, serbest radikalleri azaltmaya ve dolayısıyla kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Riboflavin, migren baş ağrılarının tedavi edilmesine veya önlenmesine yardımcı olabilir.Vitamin B2, cilt ve saç dokusunu güçlendirici etkisi olan kolajen düzeylerinin korunmasında önemli bir rol oynar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir