Cinsel Bilgiler

Klitoris şişmesi neden olur ? Klitoris neden şişer ?

Klitoris şişmesi yaşayanlar kadınlar kulübü

Vulvanın tepesinde bulunan bir klitoris, kadınlar için uyarılma alanıdır. Bu hassas bölge, uyarıldığında, şişer ve yeterince uyarılırsa orgazma neden olurlar. Bununla birlikte, çeşitli sebeplerden dolayı klitoriste şişme meydana gelebilir.Bir klitoris için standart bir boyut yoktur, ancak genellikle cinsel uyarılma ile büyür. Bir kişi uyarılmadığında, hormonal dengesizlik veya başka bir tıbbi durum klitorisin genişlemesine neden olabilir.Klitoris kadın cinsel organıdır. İdrarın vücuttan çıkarıldığı idrar yolunun hemen üzerinde bulunur.Bir yetişkinde şişmiş bir klitoris genellikle endişe nedeni değildir. Bununla birlikte, büyük veya şişmiş bir klitoris olan bir çocuk veya yenidoğan, belirli durumları dışlamak için bir çocuk doktoru tarafından değerlendirilmelidir.

 

Bir yetişkin klitorisi genellikle cinsel heyecan veya uyarılma nedeniyle şişer. Uyarılma sırasında, cinsel organlara daha fazla kan akar ve klitoris şişebilir daha büyük görünebilir. Penise benzer bir süreç ortaya çıkar. Kan akışı orgazmdan sonra normale döner ve klitoris normal boyutuna döner. Orgazm uyarılmayı takip etmezse, klitorisin küçülmesi saatler veya günler sürebilir. Bu bir kişiye zarar vermeyecektir, ancak klitoris şişmişse ve giysiye sürtünürse , tahrişe veya rahatsızlığa neden olabilir.Genişlemiş veya şişmiş bir klitoris genital organların genel inflamasyonu neden olabilir . Bu vulva iltihabı açıklar vulvitis olarak bilinir

Vulvitisin nedenleri şunlardır:

Çamaşır deterjanı, sabun, nemlendirici veya yağlayıcı gibi bir ürüne alerjik reaksiyon
Bir maya enfeksiyonu veya cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon (STI) gibi bir enfeksiyon
Cinsel ilşki veya mastürbasyon sırasında aşırı sürtünme

Genital organların bol miktarda sinir ucu vardır ve bu hassas bölgenin aşırı uyarılması ağrıya veya şişmeye neden olabilir.Bir maya enfeksiyonu belirtileri birçok CYBE ye benzerdir. Tanı ve tedavi için bir doktora görünün.Bir kişi, alerjik bir reaksiyonun vulvitise neden olduğundan şüphelenirse, sorumlu olabilecek herhangi bir ürünle temastan kaçınmalıdır. Kadın hormonları (östrojenler) ve erkek hormonları (androjenler) normal olarak vücutta bulunur. Testosteron bir androjenin bir örneğidir.Herhangi bir androjen fazlası, klitorisin şişmesine neden olabilir. Bu hormonal dengesizlikten aşağıdakiler sorumlu olabilir:

Polikistik over sendromu (PCOS)

Bu durumda, yumurtalıklarda çok sayıda küçük kist oluşur ve bu da vücutta fazla androjenlere neden olur.
Aşağıdaki faktörler PCOS u da gösterebilir:

ekstra yüz ve vücut kılı
akne
kilo almak
Düzensiz dönemler
doğurganlık sorunları
Hormon ilacı ve yaşam tarzı değişiklikleri genellikle bu durumu yönetmek için yeterlidir.

Böbreküstü bezi tümörleri veya büyümeleri

Böbreküstü bezleri hormon salgılar. Bu bezler üzerinde bir tümör veya başka tipte bir büyüme formu düzgün bir şekilde işlev göremez. Bu durumda, bir kişi hormonal dengesizlik ve genişlemiş bir klitoris geliştirebilir.Bir kişi ayrıca kilo alımı, adet değişiklikleri veya aşırı kıl büyümesi gibi diğer hormonla ilişkili semptomları da deneyimleyebilir.Adrenal bez tümörleri için tedavi, tümörün boyutu ve kanserli olup olmadığı gibi birçok faktöre bağlıdır.

Çocuklarda nedenleri

Bazı koşullar, bir çocukta genişlemiş bir klitorise neden olabilir. Sadece bir doktor uygun bir değerlendirme ve teşhis yapabilir.Bir çocukta genişlemiş bir klitoris genellikle aşağıdaki koşullardan biriyle oluşur:Böbreküstü bezlerinin bu bozukluğu vücudu çok fazla androjen üretmeye yönlendirir, bu da klitorisin şişmesine neden olabilir. Cinsel organların erkek mi dişi mi olduğunu belirlemek zor olabilir.Cinsel organları etkileyen konjenital sakatlıklar, doğuşta genişlemiş bir klitorise neden olabilir. Birçok ek gelişimsel komplikasyon türü bu kategoriye girmektedir.Büyüme, klitorisin boyut veya şekildeki olağandışı görünmesine neden olabilir

Klitoris veya diğer genital organların görünümündeki değişiklikler, bir kişinin sahip olduğu bir doktor tarafından kontrol edilmelidir:

Birkaç gün içinde geçmeyen klitoral şişme
enfeksiyon belirtisi olabilecek ağrı, kızarıklık veya ısı hissi
sıradışı vajinal akıntı
genitallerde kabarcıklar
kaşıntı
idrara çıkma sırasında ağrı
bölgede kanama

Cinsel uyarım, insan cinsel organının durumunu değiştirir ve bu da açık bir şekilde göürülür. İlgili bölgeye kan akışı artar, ve kadınlar da için vajina gevşer ve klitoris şişer.

Klitorisin şişmesi birkaç gün içinde kaybolursa, genellikle ciddi bir durum göstermez.Bununla birlikte, genişlemiş veya şişmiş cinsel organları olan bir çocuk, belirli durumları dışlamak için bir çocuk doktoru tarafından değerlendirilmelidir.Hassas bir alan olan , klitoris genital bölgede çok duyarlıdır. Yanlış bir dokunuş veya hafif bir çizilme, bölgedeki yüksek hassasiyet nedeniyle klitorisin şişmesine neden olabilir. Mastürbasyon sırasında kaba cinsel aktivite veya tırnağın bile çizmesi, klitoris şişmesi için yeterli travmaya neden olabilir. Genital bölgede tüylenme normaldir. Tüylenmeden kaynaklı klitoriste şişme olabilir. Tüylerden biri klitorise bata bilir. Bu durum nadir görülmekle birlikte cımbızla çıkarılabilir.Çok sıkı olan giysilerden gelen sürtünme, şişmeye neden olabilir.Fungal veya bakteriyel olan enfeksiyonlar şişmeye neden olabilir. Bu kızarıklık ve kaşıntı ile birlikte olabilir ve bir tıp uzmanının yardımını gerektirebilir. Cinsel ilişkiden sonra ya da cinsel ilişki sırasında, tipik şişliklerin yanı sıra, klitoristeki ağrıdan da şikayetçi olursanız, jinekoloğa gitmelisiniz.

2 Yorum

  • Gizemli

    Ben 13 yaşındayım idrar yolu enfeksiyonum var küçüklükten beri ama ben şuanda regl dönemim klitoristime fazla bir temesla dokundum ve şişti sonra kızardı ve yanıyor ne olabilir normalmi ne kadar bir sürede geçer

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir