Sağlık

Antep fıstığının faydaları nelerdir ?

ANTEP FISTIĞININ FAYDALARI NELERDİR ?

Antep fıstığı, sağlıklı besleyici özellikleri ile tanınan lezzetli kuru yemişlerden biridir.Antep fıstığı, zengin bir enerji kaynağıdır. Antep fıstığı, karotenler , E vitamini ve polifenolik antioksidan bileşikler gibi birçok antioksidan fitokimyasal maddeyi bünyesinde barındırır. Fıstık riboflavin, niasin, tiamin, pantotenik asit, B-6 vitamini ve folatlar gibi birçok önemli B kompleks vitamin grubuyla doludur. Ilımlı tüketilen antep fıstığı kalp sağlığının geliştirilmesine yardımcı olabilir. Aynı zamanda, kalbin daha sağlıklı kalması için diyet kolesterolünün farklı gıdalardan emilimini azaltan fitosteroller içerir. Bu yüzden, kalbinizi güvende tutmak istiyorsanız, antep fıstığı tüketebilirsiniz. Antep fıstığı lif bakımından yüksektir. İçinde bulunan lif aynı zamanda metabolizmanızı güçlendirmenize yardımcı olur. Antep fıstığı, sindirim sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olan yüksek miktarda diyet lifi içerir. C vitamini ve E vitamini gibi antioksidanların varlığı, vücudu vücutta hasara neden olan serbest radikallerden korur. Antioksidanlar, erken yaşlanmaya neden olan vücuttaki hücreye zarar veren serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur. Antep fıstığının faydalarını merak ediyorsanız okumaya devam edin.

Antep fıstığı sadece lezzetli değil bir çok vitamin ve minerali bünyesinde barındırıyor ve sağlığınıza katkıda bulunuyor. Antep fıstığı, günlük gerekli lif alımının iyi bir kısmını kendi başına karşılayabilen önemli miktarda diyet lifi içerir. Bu diyet lifleri gıdanın düzgün sindirimine yardımcı olur. Sindirimi optimize etmek, vücudun istenmeyen yağ depolamamasını sağlar. Ek olarak, tüm gastrointestinal sistemi sağlıklı tutar ve bağırsak hareketlerini düzenleyerek bağırsakta tıkanmaları önler.Antepfıstığı, bilinen kolesterol düşürücü gıdalardan biridir. Kolesterolü düşürmek, koroner durum gelişme riskini azaltır. Ek olarak, antep fıstığı, kardiyovasküler sağlığı korumak için gerekli olan antioksidanlar bakımından zengindir. Antep fıstığında bulunan yüksek miktarda E vitamini göz sağlığını desteklemede ve aynı zamanda görüşünüzü iyileştirmede yardımcı olur. Ayrıca, gözleri maküler dejenerasyon ve katarakttan koruyan karotenoidler içerir.

Antep fıstığı bağışıklık sistemini güçlendirir.Bağışıklık sisteminin düzgün çalışması için hayati öneme sahip B6 vitamini vardır. Aynı zamanda enfeksiyonları uzak tutmaya yardımcı olabilecek antioksidanlar içerir. Antep fıstığı, zengin bir B vitamini kaynağıdır. B vitaminleri, iyi sinir iletimi, kas geliştirme, iyi bir ruh hali, çok fazla enerji ve enfeksiyonla mücadele gücü için gereklidir.Sindirime yardımcı olur ve kabızlığı önler. Kolon kanserini önler ve genel olarak sindirim sistemini iyileştirir. Araştırmalar, antepfıstığının güçlü anti-enflamatuar özelliklerinin, terapötik kullanım için harika bir şekilde kullanılabileceği sonucuna varmıştır. Antep fıstığı, trigliseritler üzerinde de faydalı etkilere sahiptir. Kilo vermek için sağlıklı bir aperatif olarak tüketilebilir. Antep fıstığının yaşa bağlı bilişsel düşüşü engellediği bulunmuştur.Antep fıstığındaki çinkonun bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinmektedir.

Araştırmalar antep fıstığının bir afrodizyak gibi davranabileceğini göstermektedir. Üç hafta boyunca her gün bir avuç fındık yiyen erkeklerde cinsel dürtüyü iyileştirdiği bulunmuştur. Antep fıstığı, hamilelik sırasında önemli olan çeşitli besin maddelerinin sağlıklı bir dozunu sunar.Antep fıstığındaki E vitamini cildinizi UV ışınlarından korur ve erken yaşlanma belirtilerini geciktirir. Genel olarak sağlıklı bir diyetin bir parçası olarak önerilen miktarlarda antepfıstığı yemek kilo kontrolüne yardımcı olabilir.Yüksek lif içeriğinden dolayı diyetinize antepfıstığı eklenmesi enerji seviyenizi artırabilir. Yeni araştırmalar, diyetinize antepfıstığı eklemenin, eğer prediyabetiniz varsa veya hastalığa yatkınsanız diyabetin önlenmesine yardımcı olabileceğini göstermektedir. Antep fıstığı, sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin miktarının arttırılmasında rol oynayan ve enfeksiyonla savaşan beyaz kan hücresi üretimini artıran B6 Vitamininde de yüksektir.

Düşük magnezyumun, kolesterol ve yüksek tansiyon, aterogenez, arterlerin sertleşmesi ve yumuşak dokuların kalsifikasyonu gibi bilinen tüm kardiyovasküler risk faktörleriyle ilişkili olduğu iyi bilinmektedir .Antep fıstığı iyi bir magnezyum kaynağıdır. Ayrıca potasyum bakımından da zengindir. Potasyumun kan basıncını düzenlemeye yardımcı olduğu bilinmektedir.Son olarak antep fıstığı arginin bakımından özellikle yüksektir . Bu amino nitrik oksidi arttırır ve sağlıklı esnek kan damarlarını destekler.Antep fıstığı, beta karoten, fosfor, B6 vitamini, tiamin, potasyum, magnezyum ve lif de dahil olmak üzere vitaminler, mineraller ve besinlerle doludur .Düzenli ve orta düzeyde antep fıstığı tüketimi kalp sağlığımız için çok faydalıdır çünkü bir çok kardiyovasküler fayda sağlar. Antepfıstığı tüketmek vücudumuzdaki kötü kolesterolü (LDL kolesterol) düşürmede yardımcı olur ve iyi kolesterol seviyesini yükseltir. Bunu yaparak, kalp krizi, felç, arterlerin tıkanması, ateroskleroz vb. Gibi çeşitli kardiyovasküler hastalık riskini azaltır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir