Cinsel Bilgiler

Servikal mukus (vajinal akıntı ) azlığı kısırlığa neden olur mu ?

Vajinal akıntım az bu durum hamile kalmama engelmidir ?  Bu soruyu sitemiz üzerinden sıklıkla almaktayız. Gebe kalma konusunda sorun yaşıyorsanız servikal sıvının azlığı duruma katkıda bulunabilir.Kadın bedeni, verimli servikal mukusun doğru zamanda ortaya çıkmasını nasıl sağlıyor? Hormon östrojen. Yumurtlamanın gerçekleşmesi için östrojen artması gerekir. Yükselen östrojen seviyeleri de, servikal mukusun verimli, sperm dostu çeşitliliğe dönüştürülmesinden doğrudan sorumludur.

 

 

Adet döneminin sonunda çoğu kadının çok az servikal mukus var. Ama ovülasyona yaklaştıkça, servikal mukusun miktarı ve kalitesi değişir. Çoğu kadın, kalın / opak / yapışkan, kremsi, kaygan / berrak / gergin ve hatta sulu olan bir servikal mukus paterni fark eder. Servikal mukus kıvamındaki bu değişiklikler artmış su içeriğine bağlıdır. Yumurtlamaya yaklaştıkça, servikal mukusunuzun su içeriği yükselir.

Mukus kalitesi stres, diyet, hormonal sorunlar, vajinal enfeksiyonlar, oto-immün faktörler ve bazı ilaçlar (örneğin antihistaminikler ve yumurtalık uyarıcı ilaçlar) gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.Yetersiz miktarda servikal mukusun olası nedenlerin belirlenmesi önemlidir. Vajinal kuruluğunuz varsa ve servikal mukusunuzun yetersiz olduğunu düşünüyorsanzı mutlaka hekime görünün.Verimli servikal mukus üretmiyorsanız, düşük östrojen veya düşük progesterondan kaynaklanabilir.Diyet, egzersiz, stres yönetimi, otlar ve takviyeler yoluyla hormonları düzenlemek hormonal dengesizliğin temel nedenlerine yardımcı olabilir.

Servikal sıvı, menstrüel siklus boyunca tutarlılıkta birçok değişiklik geçirir. Spermin yumurtanıza en iyi şekilde yüzebilmesi için, servikal sıvı optimal, tutarlılıkta olması gerekir.Sperm yumurtalara ulaşmak için vajina ve serviks çevresinden geçmelidir. Sperm servikal mukus etkileşimleri ile ilgili sorunlar infertiliteye neden olabilir. Servikal bez, sperm için besin ve destek sağlayan mukus üretir. Kadındaki antikorlar spermi yok edebilir.

Verimli servikal mukus, ovulasyondan hemen önce doğurgan olduğunuz günlerinizde serviksin tarafından salgılanan sıvıdır , gebe kalmada önemli bir rol oynar.Çiğ yumurta beyazına çok benzeyen bu mukus, sperm hücrelerinin vajinanızda fallop tüplerine kadar seyahat etmeleri için ideal ortamı sağlar.Birçok kadın, yumurta beyazı servikal mukusu hiç gözlemlememesine rağmen, herhangi bir problem yaşamadan gebe kalır.Bununla birlikte, servikal mukusa az sahip olmak gebe kalmayı daha da zorlaştırabilir.Servikal mukusunuz bol olsa bile, sperm hücrelerinin rahim ağzına kolayca girmesine izin vermek için çok kalın olabilir. Servikal mukusunuz da çok asidik ise spermlere karşı düşman olabilir.

Adet döngüsü boyunca yükselen östrojen seviyeleri, yumurtlamanın yanında verimli servikal sıvı üretmenize yardımcı olmaktan sorumludur,ancak yeterince östrojen üretmek için yeterli bir vücut yağı gerekli olduğundan, vücut yağınız çok düşüse verimli servikal sıvı olmayabilir.Yeterli su içmeyen kadınlar yeterli servikal sıvı üretmeyebilir bu noktada su içmek büyük önem taşır.Bir kadının gebe kalma yeteneği yaşlandıkça azalır .Yaşlandıkça üretilen servikal sıvının miktarı ve tutarlılığındaki değişiklikler, gebe kalmayı zorlaştırabilir. Bazı ilaçlar, özellikle doğurganlık ilaçları servikal sıvı üzerinde olumsuz bir etki yaratabilir.verimli servikal sıvıyı taklit eden ve gebe kalma şansınızı artıran Pre-Seed gibi sperm dostu yağlayıcıları kullanabilirsiniz. Servikal sıvınızı izlemek , şu anda bedeninizde hangi hormonal değişikliklerin ve olayların meydana geldiği hakkında ipuçları verebilir. Kendi kalıplarınızı anlamak, yumurtlamanın ne zaman gerçekleştiğini öğrenmenize yardımcı olabilir.Döngünün başlangıcı Döngünün bir gününde, hem östrojen hem de progesteron düşüktür. Serviks, muhtemelen fazla sıvı üretmez.Her değişiklik kendi işlevini yerine getirir. Doğurganlık günlerinizde servikal sıvınız yumurta akı kıvamındadır. Buna kasık ağrısı gögüs hassasiyeti eşlik edebilir. Bu ip içlarından yola çıkarak yumurtlama günlerinizi belirleyebilir,hamile kalma şansınızı artırabilirsiniz..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir